امیررضا خادم: صددرصد مردم ناراضی‌اند، این چه کار زشتی بود با دایی کردند؟

یکشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۱۶

امیررضا خادم، قهرمان کشتی ایران اظهارات پیشین خودش درباره میزان نارضایتی در جامعه ایران را اصلاح کرده: «خیلی خوشبینانه گفتم ۸۰ درصد، تصور می‌کنم این عدد شاید قریب به خود صددرصد باشد. هیچ آدم منطقی و عادلی شرایط موجود این را تایید نمی‌کند و انتظار ندارد همین مسیر ادامه‌دار باشد.»

امیررضا خادم، قهرمان کشتی ایران و نماینده پیشین مجلس که در ماه‌های گذشته در سمت مردم ایستاده است و به وضعیت موجود منتقد بوده، در گفتگوی مفصلی با اعتمادآنلاین، گفته که «قطعا می‌خواهند کاری کنند که سلبریتی‌ها دیگر اظهارنظر نکنند.» او در توضیح می‌گوید: «سلبریتی‌ها در عین حالی که به نظر می‌آید تجربه و پیشینه سیاسی ندارند، اما خیلی بهتر از دوستانِ مدیر ما جامعه را درک می‌کنند.»

به عقیده خادم، افرادی مثل علی دایی و ترانه علیدوستی «نیاز به دیده شدن ندارند و در یک فضای کاملا امن هم هستند، چون از لحاظ اقتصادی نیازی ندارند که خودشان را به خطر بیندازند. علی دایی یا ترانه علیدوستی چه نیاز مالی‌ای دارند که بخواهند از اینجا به یک چیزی برسند. از سکوت بیشتر به چیزی می‌رسند، مانند دوست‌مان آقای مهران رجبی که الان همه‌جا هست.»

خادم با اینکه می‌گوید: «اعتراض و معترضین سطحش از سطح فقط طیفی که در فضای مجازی یا در خیابان یا هر جای دیگری مانند دانشگاه و... دیده می‌شود بسیار وسیع‌تر است و آن قشر ساکت جامعه هم که امروز من با آنها در ارتباط هستم و معترض هستند» اما در عین‌حال می‌گوید با افراد زیادی حرف زده که «این عزیزان همه قبول می‌کنند و می‌گویند بله این شرایط، ایرادات و مسائل وجود دارد و این اصلاحات باید صورت بگیرد، اما اصل نظام نباید خدشه‌دار شود.»

او درباره خیزش انقلابی مردم ایران هم گفت: «اعتراضات خیابانی جمع شد چون لیدر نداشت ولی به هیچ‌وجه نمی‌شود گفت همه‌چیز تمام شده. من عرض کردم که خیر. زیرا اعتراض‌ها همین الان هم به شکل‌های مختلف در حال عنوان است. این مسیر برنده‌ای نخواهد داشت زیرا وضعیت و بنیه اقتصادی کشور و بسیاری از زیرساخت‌های کشور امروز به بحران رسیده است. به هیچ‌وجه نمی‌توان گفت همه‌چیز تمام شده و همه به خانه‌های‌شان رفته‌اند.»

قهرمان کشتی ایران درباره فیلترینگ و بستن فضای مجازی هم می‌گوید: «مردم ما همین فضا، درددل‌ها، حرف‌ها و حتی انسجام‌شان را در فضای مجازی با هم به اشتراک می‌گذارند. اگر قرار باشد این فضا بسته شود باید در جای دیگری مانند مدرسه یا دانشگاه باشد و انسجام‌ها رده ‌به رده و گروه ‌به ‌گروه به سمت خیابان می‌آید و همین‌طور می‌تواند جلو برود و طبیعتا حاکمیت از آن طرف مجبور به امور قهری سنگین‌تر می‌شود و خواسته یا ناخواسته به سمتی خواهد رسید که دیگر قابل جمع شدن نباشد.»

خادم درباره برگرداندن هواپیمای حامل همسر و دختر علی دایی از آسمان دبی به کیش هم گفته: «این چه کار زشتی بود که با خانواده دایی انجام دادند؟ اینها از گیت رد شدند، سوار پرواز شدند و رفتند، روی هوا آنها را گرفتند. این کار زشت است. حتی قدرتنمایی هم نیست. بلکه بی‌تدبیری است و شکی در آن نیست. همسر آقای دایی و دختر ده سا‌له‌اش از مرز قانونی رفتند. حتی گیت گذرنامه داخل فرودگاه هم مطلع نبوده است. حداقل به روی خودتان نیاورید، چه کسی تصمیم می‌گیرد و چگونه این کار را انجام می‌دهید؟ نتیجه‌اش هم یک بازتاب جهانی غیرمتعارف است که ما در هیچ‌جای دنیا چنین چیزی را نشنیدیم.»

او معتقد است جمهوری اسلامی علی دایی را دستگیر نمی‌کند: «خب بالاخره بی‌درایتی هم حدی دارد که هنوز به آن حد نرسیده است.»

خادم درباره اعدام محسن شکاری هم گفت: گفته شده آقای شکاری خیابان را بسته است، طبیعی است وقتی او خیابان را بسته با نیروی انتظامی برخورد می‌کند او را نوازش نخواهد کرد و با او برخورد می‌کند. حتی با او درگیری فیزیکی ایجاد کرده و دستگیرش می‌کند. اما اعدام چیست؟! اینکه در ۴۰ روز یک آدم را اعدام می‌کنید بگویید چه مسائلی دنبال آن بود که نه فرجام‌خواهی طول می‌کشد نه بررسی آن. مگر قبل از این اعتراضات روی بحث زورگیری‌هایی که در خیابان‌ها انجام می‌شد کدامیکی را‌ دار زدید؟ اگر به محاربه باشد او هم نوعی از محارب است.»

نماینده پیشین مجلس درباره حمایت‌های مالی از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی هم گفته: «به صراحت می‌توانم بگویم در کوچک‌ترین حوزه انتخابیه که برای دوره بعدی یک یعنی یک سال دیگر است ۵ تا ۱۰ میلیارد تومان هزینه دارد و اگر این مبلغ صرف نشود امکان ندارد که یک نماینده بتواند وارد مجلس بشود. خب این ۵ تا ۱۰ میلیارد تومان در طول چهار سال حتی حقوق ماهیانه‌ای که می‌گیرد هم نیست. اگر از جیبش هم بخواهد بدهد، چرا باید چنین پولی بدهد؟ پس باید یک سیستم باشد که این کار را انجام بدهد.»

او همچنین درباره انتخابات آینده و شعار «اصلاح‌طلب اصولگرا ديگه تمومه ماجرا» هم گفت: «دوره بعد انتخابات یا اصلا مردم شرکت نمی‌کنند یعنی همان تعدادی هم که بودند و برای همین قشر خاص و محدود از گذشته شرکت می‌کنند که طبیعتا نتیجه آن هم معلوم است که چه طیفی ورود خواهند کرد یا اگر شورای نگهبان بخواهد فضایی را ایجاد کند که بازتر باشد و عده‌ای هم بتوانند شرکت کنند، باز هم همین می‌شود. اصلاح‌طلب و اصولگرا و کسی دیگر نیست.»

و البته می‌گوید: «به خاطر حرف‌هایی که زدم اگر بخواهم نامزد مجلس شوم تایید صلاحیت نمی‌شوم. طبیعتا نه بنده بلکه هیچ آدمِ دیگری هم تقریبا فکر می‌کنم... تمام آنهایی که سکوت کردند هم نخواهند بود، چه برسد به اینهایی که حرف زدند. اما اگر یک درایتی باشد و به نوعی قرار بر ایجاد سیستمی منطقی و منظم باشد فکر می‌کنم به شکل دیگری باشد.»

خادم ریشه اعتراضات آبان ۹۸ را تصمیمات مجلس هفتم دانسته است: «این همه آدم که در سال ۹۸ کشته شدند نتیجه اقدامات مجلس در سال ۸۳ بود. بانی بخش قابل‌توجهی از وضعیت حال حاضر آقای دکتر توکلی و همفکران ایشان بودند مانند آقایان دکتر حداد عادل، دکتر خوش‌چهره، دکتر زاکانی، دکتر نادران و… . ما مخالف قانون تثبیت قیمت‌ها بودیم، اما این آقایان به خاطر اینکه دولت را در سال بعد به دست بیاورند این تثبیت قیمت‌ها را به مجلس تحمیل کردند، رای آن را گرفتند و تبدیل به قانون شد و آقای حداد عادل پشت تریبون گفت که این اولین هدیه مجلس هفتم به مردم ایران در شب عید و ماحصل آن اتفاقات سال ۹۸ بود.»

او گفت: «همین آقای دکتر توکلی که منتقد است و می‌گوید که فقرا قیام می‌کنند، شماها باعث شدید که احتمال قیام فقرا بالا برود. عملکرد شما و آقای دکتر حداد عادل و آقای نادران که امروز استعفا می‌کند، باعث شده که چنین شرایطی حاصل شود، چون شما بیزینس‌من و اقتصادمن کشور بودید، نتیجه این شده که پس از ۱۵ سال به خاطر اینکه بنزین ۵۰۰ یا هزار تومان گران شد این همه آدم کشته شد و اینها هم در حاشیه امنیت کارشان را می‌کنند، هرقدر هم دلار بالا برود خدا را شکر وضع مالی‌شان خوب است مدارس و... دارند که شهریه آنجا بالا می‌رود و وضع زندگی و شرایط‌شان هم بهتر می‌شود. باز هم عضو تشخیص نظام، شورای انقلاب فرهنگی و... هم هستند. الان شما انتقاد می‌کنید و بانی‌اش هم خودتان بودید الان یقه چه کسی را بگیریم؟ کی چه کاره است؟»

خادم همچنین گفته: «صداوسیما اصلا وجود ندارد که بخواهد تاثیری داشته باشد! از همه بدتر اعترافاتی است که پخش می‌کند. من تصور نمی‌کنم چه علاقه‌مندان به نظام و چه مخالفان نظام کسی مرجعش صداوسیما باشد که بخواهد روی این مسائل هم تاثیرگذار باشد. من فکر می‌کنم از آن سطح گذشته‌ایم که صداوسیما حضور معناداری داشته باشد.»

نماینده پیشین مجلس گفت: «متاسفانه ما مدیران بی‌تدبیر بسیار زیاد داریم. بدنه جامعه این تصور را دارند که یک نظام تصمیم‌گیری وجود دارد. در صورتی که به این شکل نیست، ما یک رشته اصول و چارچوب‌های برنامه‌ریزی شده در اعمال خودمان نداریم و این زمینه‌ای می‌شود که هر فردی در جایگاه خودش تصمیم خودش را به صورت مستقل بگیرد آن هم بدون اینکه کارش چارچوب مشخصی داشته باشد.»

خادم در بخش دیگری از اظهاراتش در پاسخ به آنهایی که او را وسط‌باز خوانده‌اند، خودش را مثل «هاشمی‌رفسنجانی وسط‌باز» دانسته است: «وسط‌باز می‌گویند و من نمی‌دانم معنای این چیست. وقتی این چیزها را می‌بینم یاد مرحوم مهندس بازرگان می‌افتم. یک طیفی مانند مرحوم بازرگان آدم‌های انقلاب‌کن نیستند. مثلا مصدق یا آدم‌هایی از این دست؛ مصدق هیچ‌موقع رضاشاه نمی‌شد. رضا شاه بود که رژیم یا یک نظام را عوض کرد، اما مصدق نتوانست نظام عوض کند. بازرگان نمی‌توانست نظام عوض کند، اما بعد از آن اتفاق خوبی بود که نخست‌وزیر شد، اما دوام نیاورد چون به او گفتند وسط‌باز و این وسط‌بازها هستند که کشور ما به آنها نیاز دارد که آدم‌ها و افراد و تفکراتی هستند که هیچ‌چیز را صفر و صد نمی‌بینند. من معتقدم مرحوم آقای هاشمی از آن آدم‌های وسط‌باز بود.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
حرف آخر با پوریا زراعتی
گفت‌وگوی ویژه
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها