وزارت امور خارجه آمریکا: برای پیگرد عوامل سرکوب مردم ایران از همه ابزارها استفاده می‌کنیم

پنجشنبه ۱۴۰۱/۱۲/۱۱

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در پاسخ به ایران‌اینترنشنال درباره حذف نام ۱۷ مقام جمهوری اسلامی از فهرست محدودیت‌های مسافرتی و مهاجرتی آمریکا، بر بررسی دوباره این فهرست تاکید کرد و گفت آمریکا برای پیگرد عوامل سرکوب مردم ایران از همه ابزارها استفاده می‌کند.

ند پرایس در نشست خبری خود در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال و صدای آمریکا درباره حذف نام ۱۷ مقام جمهوری اسلامی از تازه‌ترین فهرست محدودیت‌های مسافرتی و مهاجرتی آمریکا گفت وزارت امور خارجه آمریکا پس از بررسی این فهرست، اطلاعات بیشتر را منتشر خواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به پرسش سمیرا قرایی، خبرنگار ایران‌اینترنشنال، مبنی بر این که چرا نام مقاماتی همچون محسنی اژه‌ای و قاضی مقیسه که در سرکوب مردم ایران نقش کلیدی داشته‌اند، از این فهرست حذف شده، اما نام دو شخص فوت شده همچنان در این لیست دیده می‌شود گفت: «وزارت خارجه آمریکا در حال بررسی این فهرست است، اما قاطعانه می‌گوییم همه ابزارهای موجود را برای پیگرد آن دسته از مقامات ایران که در سرکوب اعتراضات مردم نقش داشته‌اند، استفاده خواهیم کرد.»

در پی واکنش‌های گسترده به حذف نام ۱۷ مقام جمهوری اسلامی از این فهرست، از جمله حذف نام‌های مجتبی خامنه‌ای و صادق لاریجانی و محسنی اژه‌ای، وزارت خارجه آمریکا در وب‌سایت خود نام‌های حذف شده را دوباره به این فهرست اضافه کرد و آنرا به ۶۳ نفر رساند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین در نشست خبری خود مسمویت‌های سریالی دانش‌آموزان دختر در ایران را «بسیار نگران‌کننده» و «به شدت نفرت‌آور» خواند و گفت: آموزش و پرورش یک حق جهانی است و زنان و دختران در همه جای جهان حق دارند به آموزش و پرورش دسترسی داشته باشند.

او افزود: «از مقامات ایران انتظار داریم به طور کامل درباره مسمویت دانش‌آموزان دختر تحقیق و تفحص کرده و برای پایان دادن به این اقدامات و پاسخگو کردن عوامل مسئول، هر چه در توان دارند انجام دهند.»

ند پرایس همچنین درباره اظهارات وزیر خارجه جمهوری اسلامی درباره «حمایت غیرقانونی آمریکا از استارلینک» در ارائه اینترنت ماهواره‌ای به ایران، به ایران‌اینترنشنال گفت: اینکه مقامات ایران مجوز آمریکا برای صادرات فناوری به ایران را نقض حاکمیت ملی ایران می‌خوانند، تناقض مواضع آنها را نشان می‌دهد. موافقت با صدور فناوری به ایران، به هیچ وجه به معنای نقض حاکمیت ملی ایران نیست.

او افزود: این نشان‌دهنده تلاش رژیم ایران برای جلوگیری از دسترسی مردم به جریان اطلاعات و ارتباطات برای خبررسانی درباره سرکوب وحشیانه مردم ایران است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین درباره پهلوگیری دو ناو ایرانی در بندر ریودوژانیروی برزیل، به خبرنگار ایران‌اینترنشنال گفت: دولت آمریکا با مقامات برزیل در تماس است تا اطمینان حاصل کند سپاه و جمهوری اسلامی در این بخش از کره زمین جایگاه پیدا نکنند.

او افزود: مردم و دولت برزیل قطعا نمی‌خواهند کاری انجام دهند که به رژیمی که مسئول سرکوب وحشیانه مردم خود است، کمک کند.

پرایس همچنین درباره چگونگی ارتباط ایالات متحده با چهره‌های مخالف جمهوری اسلامی گفت، مقامات دولت آمریکا، از جمله رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، به صورت مداوم با شخصیت‌های ایرانی که با مردم این کشور در ارتباطند دیدار می‌کنند تا از دیدگاه‌های مردم ایران آگاه شوند.

ند پرایس در ارتباط با گزارش کشف ذرات اورانیوم غنی‌شده تا سطح ۸۳/۷ درصد در تاسیسات فردو، گفت ایالات متحده از نزدیک با متحدان و شرکای خود در اروپا و خاورمیانه در تماس است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات اخیر وزیر خارجه ایران در انکار شواهد مربوط به کمک پهپادی جمهوری اسلامی به روسیه گفت: ایران پیش‌تر نیز این شواهد را انکار کرده، اما ما اطمینان داریم ایران فناوری پهپادی در اختیار روسیه قرار داده که مسکو از آن در انجام حملات وحشتناک علیه مردم اوکراین، اهداف غیرنظامی و نیروگاه‌های این کشور استفاده کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
خبرها
روس‌ها و ایرانی‌ها: قفقاز

شنیداری

پادکست‌ها