پرتاب موشک قاره‌پیمای «هیولا» از سوی کره شمالی؛ کیم جونگ اون و دخترش بر شلیک نظارت داشتند

جمعه ۱۴۰۱/۱۲/۲۶

کره شمالی تایید کرد این کشور روز پنج‌شنبه ۲۵ اسفند یک موشک بالستیک قاره‌پیمای هواسونگ-۱۷ شلیک کرده است. بر اساس خبرهای منتشر شده، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و دخترش بر روند آزمایش و شلیک این موشک نظارت داشته‌اند.

این دومین آزمایش موشک قاره‌پیما از سوی کره شمالی در سال جاری میلادی بود و ساعاتی پیش از سفر رییس‌جمهوری کره‌جنوبی به ژاپن انجام گرفت.

پیشتر وزارت دفاع ژاپن اعلام کرده بود موشک بالستیک کره شمالی از پیونگ‌یانگ شلیک شد و به مدت ۷۰ دقیقه مسافتی حدود شش هزار کیلومتر را طی کرد و خارج از منطقه ویژه تجاری ژاپن فرود آمد.

همچنین ارتش کره جنوبی اعلام کرد کره شمالی یک موشک بالستیک دوربرد را به سمت دریای بین شبه جزیره کره و ژاپن شلیک کرد.

اما خبرگزاری رسمی کره شمالی روز جمعه ۲۶ اسفند اعلام کرد موشکی که روز پنج‌شنبه به سمت دریای ژاپن پرتاب شد، پاسخی به رزمایش‌های نظامی «دیوانه‌وار» آمریکا و کره جنوبی بود.

عکس‌های منتشر شده از سوی یک روزنامه رسمی کره شمالی نیز نشان می‌دهند کیم جونگ اون در حال استفاده از دوربین دوچشمی و تماشای پرتاب این موشک به رنگ سیاه و سفید، به آسمان است.

این تصاویر همچنین کیم جونگ اون را در کنار دخترش نشان می‌دهد.

رسانه‌های دولتی کره شمالی نام دختر او را ذکر نکردند اما بر اساس اطلاعات کره جنوبی او فرزند دوم این دیکتاتور و نامش جو آئه است.

خبرگزاری دولتی کره شمالی اما گزارش کرد رهبر این کشور در جریان آزمایش موشکی گفته است کره شمالی «با سلاح هسته‌ای به سلاح‌های هسته‌ای پاسخ خواهد داد».

او خواستار «تقویت برگشت‌ناپذیر بازدارندگی هسته‌ای» شد.

کره شمالی سال گذشته خود را یک قدرت هسته‌ای «غیرقابل بازگشت» اعلام کرد و کیم جونگ اون نیز اخیرا بار دیگر خواستار «افزایش تصاعدی» در تولید تسلیحات از جمله سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی شد.

موشک بالستیک قاره‌پیمای هواسونگ-۱۷ که از سوی تحلیل‌گران نظامی «موشک هیولا» نامیده می‌شود، از نظر تئوری، برد کافی را برای رسیدن به سرزمین اصلی آمریکا دارد.

جوزف دمپسی، محقق موسسه بین‌‌المللی مطالعات استراتژیک به خبرگزاری فرانسه گفت: «این واقعیت که کره شمالی در سال گذشته آزمایش موشک‌های بالستیک قاره‌پیما را تقریبا عادی کرد، نگران‌کننده است.»

او افزود که رژیم کیم جونگ اون اساسا جامعه بین‌المللی را نسبت به آزمایش‌های تسلیحاتی خود «بی‌تفاوت» کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها