مخالفان جمهوری اسلامی همزمان با نشست شورای اروپا در بروکسل تجمع اعتراضی برپا کردند

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۰۳

هم‌زمان با نشست شورای اروپا، روز پنج‌شنبه در بروکسل تجمعی گسترده با حضور مخالفان جمهوری اسلامی بر پا شد. حاضران در این تجمع از جمله خواستار اعمال تحریم‌های بیشتر علیه تهران و تروریستی خوانده شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شدند.

نشست دو روزه شورای اروپا با حضور سران اتحادیه اروپا، سوم فروردین در بروکسل آغاز شد. قرار است در این نشست مانند نشست‌های اخیر، جنگ اوکراین در راس دستور کار قرار گیرد و همچنین سران اتحادیه اروپا به مباحث اقتصادی و انرژی بپردازند.

امکان طرح مسایل مرتبط با ایران نیز وجود دارد و ایرانیان به همین دلیل در بروکسل تجمع کردند.

این تجمع بزرگ با برنامه‌های مختلفی از جمله سخنرانی‌ها و اجراهای موسیقی اعتراضی همراه بود.

پیشتر نیز بسیاری از ایرانیان با برگزاری چندین تجمع مقابل پارلمان اروپا و مقر اتحادیه اروپا در استراسبورگ و بروکسل، خواستار تروریستی خوانده شدن سپاه از سوی این اتحادیه شده‌اند.

هم‌زمان ائتلافی از سناتورهای جمهوری‌خواه ایالات متحده در نامه‌ای به جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا شدند.

تد کروز، لیندسی گراهام و مارک روبیو از جمله سناتور‌هایی هستند که با توجه به نقش سپاه در تجاوز نظامی روسیه به اوکراین و اقدامات تروریستی این سازمان در اروپا، از قرار نگرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا ابراز نا‌امیدی کرده‌اند.

سناتورهای جمهوری‌خواه اعلام کردند تروریست اعلام شدن سپاه از سوی اتحادیه اروپا، جمهوری اسلامی را در ترویج تروریسم فلج خواهد کرد.

روز دوشنبه ۲۹ اسفند، در پایان نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا، این اتحادیه از تازه‌ترین بسته تحریمی خود در واکنش به نقض جدی حقوق بشر در ایران رونمایی کرد که بر اساس آن یک نهاد و هشت مقام ایرانی تحریم شدند.

جنگ اوکراین و هشدار روسیه

در حالی که قرار است موضوع جنگ اوکراین در نشست اتحادیه اروپا بررسی شود، دیمیتری مدودف، معاون دبیر شورای امنیت روسیه، درباره عواقب ارسال تسلیحات خارجی به اوکراین هشدار داد.

او در مصاحبه‌ای با رسانه‌های روسیه گفت که خطر درگیری هسته‌ای تا هنوز نه تنها از بین نرفته است بلکه با گذشت هر روز افزایش یافته است.

همزمان سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، مدعی شد ارسال مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده از سوی بریتانیا به کی‌یف گامی به سوی تشدید اوضاع است.

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز گفت اگر واشینگتن هواپیماهای روسیه را که در حال نزدیک شدن به هواپیماهای آمریکایی در حریم هوایی بین‌المللی هستند سرنگون کند، مسکو آماده است تا به هر طریقی از خود دفاع کند.

پیشنهاد سرنگونی هواپیماهای روسیه در اوایل ماه مارس از سوی سناتور آمریکایی، لیندسی گراهام ارائه شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما
چشم‌انداز

شنیداری

پادکست‌ها