گزارشگران بدون مرز به زدن برچسب «رسانه دولتی» برای رادیو ملی آمریکا در توییتر اعتراض کرد

شنبه ۱۴۰۲/۰۱/۱۹

سازمان گزارشگران بدون مرز به استفاده از عنوان «رسانه دولتی» برای رادیو ملی آمریکا (ان‌‌پی‌آر) از سوی توییتر اعتراض کرد. رادیو ملی آمریکا هم در اعتراض به این برچسب توییتر، انتشار خبرهای خود را در این پلتفرم و شبکه اجتماعی متوقف کرد.

توییتر از مدتی پیش برچسب جدیدی را درباره رسانه‌‌های وابسته به دولت‌ها با هدف شفافیت اطلاعات نمایش می‌دهد.

با این حال بر اساس سیاست توییتر، سازمان‌های رسانه‌ای دولتی که دارای استقلال تحریریه هستند، مانند بی‌بی‌سی در بریتانیا، به عنوان رسانه‌های وابسته به دولت تعریف نمی‌شوند.

موضوعی که به گفته رادیو ملی آمریکا، باید شامل این رسانه نیز بشود.

رادیو ملی آمریکا (ان‌‌پی‌آر) همچنین اعلام کرده که تنها یک درصد بودجه خود را از منابع دولتی تامین می‌کند و بقیه آن از منابعی دیگر تامین می‌شوند.

منتقدانی نیز به تناقض رفتاری توییتر در اجرای این سیاست اشاره کرده و گفتند برخی از رسانه‌ها مانند «صدای آمریکا» که از سوی دولت ایالات متحده تامین مالی می‌شود، این برچسب را ندارد.

سازمان گزارشگران بدون مرز هم «دولتی خواندن» رسانه‌ای چون رادیو ملی آمریکا را «اقدامی عجیب و غریب» خواند و اعلام کرد چنین اقدامی رادیوی ملی آمریکا را در حد یک رسانه تبلیغاتی دولتی مانند «راشاتودی» روسیه تقلیل می‌دهد.

این سازمان تاکید کرد توییتر با این رفتارها به منافع عمومی «پشت کرده» و «در دام تفکرات ایلان ماسک»، مالک جدیدش افتاده است.

اقدامات ایلان ماسک در دوره مدیریتش بر توییتر، با جنجال‌های متعددی همراه بوده که از جمله آن‌ها پولی شدن «تیک آبی» برای احراز هویت کاربران مشهور و نیز تعلیق حساب کاربری خبرنگاران منتقد ماسک بوده است.

به دنبال این اتفاقات، شماری از کاربران این شبکه اجتماعی آن را ترک کردند و جذب دیگر شبکه‌های اجتماعی شدند. از جمله به گزارش گاردین، تا روز هفتم ژانویه ۲۰۲۳، ماسک یک میلیون نفر را از توییتر فراری داده که به ماستودون پیوسته‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها