به خشونت کشیده شدن تظاهرات در پاکستان پس از بازداشت عمران خان

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۹

تظاهرات معترضان در پاکستان پس از دستگیری عمران خان، نخست‌وزیر سابق این کشور که حین حضور در دادگاه در اسلام‌آباد صورت گرفت، به خشونت کشیده شد. پلیس با خودروهای آب‌پاش و گاز اشک‌آور معترضان را سرکوب کرد.

بر اساس گزارش‌ها، روز سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت در لاهور، در شرق پاکستان، پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از خودروهای آب‌پاش استفاده کرد و در کراچی، در جنوب کشور نیز، پلیس برای متفرق کردن معترضان، گاز اشک‌آور به کار برد.

کمی قبل از آن، عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان که به تازگی از سوی ارتش به او برای طرح «ادعاهای بی‌اساس» اخطار داده شده بود، حین حضور در دادگاهی در اسلام‌آباد برای محاکمه در ارتباط با اتهامات فساد دستگیر شد.

عمران خان در دادگاه

مقامات حزب تحریک انصاف پاکستان از حامیان خود خواستند به خیابان‌ها بیایند اما پلیس هشدار داد دستور ممنوعیت تجمع بیش از چهار نفر به شدت اجرا خواهد شد.

شبکه‌های تلویزیونی محلی صحنه‌هایی از ازدحام جمعیت را در بیرون دادگاه نشان دادند که در آن صدها تن از هواداران حزب تحریک انصاف با محافظان امنیتی درگیر شدند.

حساب رسمی پلیس اسلام‌آباد در توییتر با اشاره به یک پرونده فساد اداری نوشت که عمران خان در چارچوب این پرونده بازداشت شده است.

عمران خان از زمان برکناری از قدرت در سال گذشته، هدف ده‌ها پرونده قضایی بوده است.

دستگیری او دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که ارتش نسبت به «ادعاهای بی‌اساس» نخست‌وزیر سابق به او هشدار داد.

پیشتر عمران خان در یک گردهمایی در لاهور بار دیگر ادعا کرد که یک افسر ارشد اطلاعاتی در سوءقصد به او در اوایل نوامبر سال گذشته دست داشته است.

در آن سوءقصد نخست‌وزیر سابق پاکستان از ناحیه پا مورد اصابت گلوله قرار گرفت.

ارتش پاکستان اما در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این ادعاهای ساختگی و مخرب بسیار تاسف‌آور و غیرقابل قبول است.»

ارتش مدعی شد که مدتی است مقامات نظامی و اطلاعاتی پاکستان هدف «تبلیغات کنایه‌آمیز با هدف پیشبرد اهداف سیاسی» هستند.

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان که عمران خان او را نیز به دست داشتن در طرح ترور خود متهم کرده، گفت که ادعاهای عمران خان بدون هیچ مدرکی است.

با توجه به این که رهبران ارتش نفوذ قابل توجهی در سیاست داخلی و خارجی پاکستان دارند، انتقاد از نهاد نظامی در پاکستان کم‌سابقه است.

فروردین سال گذشته پارلمان پاکستان با رای اکثریت نمایندگان، عمران خان را به دلیل آن‌چه ناتوانی در ساماندهی اقتصاد و برآورده نکردن وعده‌های انتخاباتی‌اش خواند، از سمت نخست‌وزیری برکنار کرد.

عمران خان بیشتر گفته بود به این دلیل که پس از حمله روسیه به اوکراین به مسکو رفته و با ولادیمیر پوتین دیدار کرده، آمریکا حامی اقدام‌ها برای برکناری او شده است.

واشینگتن این اتهام عمران خان را رد کرده است.

عمران خان که در طول دوران نخست‌وزیری‌اش نسبت به آمریکا موضعی مخالف داشت، از روی‌ کار آمدن طالبان در افغانستان استقبال کرد و از جامعه جهانی خواست با این گروه همکاری کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما
چشم‌انداز

شنیداری

پادکست‌ها