محکومیت جهانی اعدام‌ها در ایران، همزمان با تایید احکام و انتقال زندانیان به سلول انفرادی

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۲۰

در حالی که حکم اعدام معترضان بیشتری در ایران مورد تایید قرار گرفته و زندانیان در خطر اعدام بیشتری به سلول‌های انفرادی منتقل شده‌اند، محکومیت جهانی اعدام‌ها در ایران ادامه دارد و مقامات کشورها و شخصیت‌های مختلف از جمهوری اسلامی خواستند فورا اعدام شهروندان خود را متوقف کند.

وزارت خارجه کانادا در پاسخ به پرسش مهسا مرتضوی، خبرنگار ایران‌اینترنشنال، درباره این اعدام‌ها، اجرای حکم اعدام حبیب‌ اسیود، زندانی سیاسی ایرانی-سوئدی، را به شدت محکوم کرد و گفت: «ما در همبستگی با شریک و دوست خود سوئد می ایستیم و به عزیزان آقای اسیود تسلیت می‌گوییم.»

وزارت خارجه کانادا همچنین اجرای احکام اعدام یوسف مهراد و صدرالله فاضلی، زندانیان عقیدتی در اراک، به جرم سب نبی را «هولناک» خواند و ضمن محکوم کردن مجازات اعدام، به ایران‌اینترنشنال گفت: «از ایران می‌خواهیم که این عمل را لغو کند؛ ما همیشه در کنار مردم ایران خواهیم بود.»

جوردن استیل-جان، سناتور استرالیایی و کفیل سیاسی مجید کاظمی، معترض محکوم به اعدام، در واکنش به تایید حکم این زندانی، در توییتی از دولت استرالیا و وزیر خارجه‌ این کشور خواست با برگزاری یک جلسه فوری با همتای ایرانی خود، همه تلاش ممکن را برای جلوگیری از اعدام او انجام دهد

سناتور استیل-جان گفت: مجید به دلیل اعتراض به رژیم جمهوری اسلامی دستگیر شد. او می‌گوید که اعترافاتش تحت شکنجه گرفته شده و هیچ کدام صحت ندارد. جمهوری اسلامی حکم اعدام مجید را تایید کرده و او در سلول انفرادی به سر می‌برد.

سناتور استیل-جان خاطرنشان کرد در تجمع ایرانیان ساکن استرالیا مقابل پارلمان این کشور شرکت خواهد کرد و ضمن تاکید بر لزوم پایان فوری احکام اعدام و آزادی معترضان زندانی، از دولت استرالیا می‌خواهد سپاه را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد.

سفارت سوئد در تهران نیز به مناسبت «روز اروپا» نوشت که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در «مطالبه حقوق بشر، درخواست توقف بازداشت‌های خودسرانه و مخالفت با مجازات اعدام در ایران» کنار یکدیگر ایستاده‌اند.

با این حال، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به این توییت حساب سفارت سوئد گفت: «روز اروپا فرصتی برای اندیشیدن در نتایج دهشتناک عملکرد برخی مدعیان اروپایی استفاده ابزاری از حقوق بشر و مداخله در امور کشورها است.»

اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران نیز در بیانیه‌ای در واکنش به موج اعدام‌های اخیر در ایران نوشت: «تا زمانی که دولت بایدن تغییر مسیر ندهد و برای دفاع از ارزش‌ها و منافع آمریکا در کنار مردم ایران نایستد، به دلیل انفعال خود در برابر این خشونت حکومتی، از نظر اخلاقی مسئول است.»

حساب کاربری مولوی عبدالحمید در توییتر نیز در واکنش به افزایش اجرای احکام اعدام توسط جمهوری اسلامی نوشت: «اعدام‌های بی‌رویه اخیر بسیار تکان‌دهنده است و بسیاری از تنگناها و مشکلات کنونی کشور پیامد خون‌های به ناحق ریخته‌شده و آه مظلومان است.»

با وجود انتقادهای بین‌المللی از روند فزاینده اعدام‌ها، جمهوری اسلامی همچنان به تایید احکام اعدام و انتقال زندانیان محکوم به اعدام به سلول‌های انفرادی ادامه می‌دهد.

شامگاه سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت، جمعی از خانواده‌های زندانیانی که روز سه‌شنبه برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی زندان قزل‌حصار کرج منتقل شدند، مقابل این زندان تجمع کرده و خواستار توقف اعدام نزدیکان خود شدند.

از سوی دیگر، مسیح علینژاد در توییتی با اشاره تایید حکم اعدام مجید کاظمی، سعید یعقوبی و صالح میرهاشمی، سه معترض زندانی، از رهبران کشورهای غربی خواست با اعمال فشار بر جمهوری اسلامی از اعدام این سه شهروند بی‌گناه جلوگیری کنند.

در همین حال، جمهوری اسلامی بر فشارها به خانواده‌های زندانیان اعدام شده نیز ادامه می‌دهد. ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد پیکر صدرالله فاضلی‌زارع، زندانی عقیدتی اعدام شده در اراک، با حضور گسترده مردم در آرامستان شرف‌آباد یاسوج در استان کهگیلویه‌وبویراحمد به خاک سپرده شد. حاضران از جو سنگین امنیتی در این مراسم خبر دادند و گفتند ماموران به مردم اجازه تصویربرداری از مراسم را نمی‌داند.

قوه قضاییه دوشنبه اعلام کرد یوسف مهرداد و صدر الله فاضلی زارع به اتهام «سب النبی و اهانت به مقدسات اسلامی» اعدام شدند. صدرالله فاضلی زارعی با اتهاماتی چون «قذف مادر پیامبر اسلام»، «سب‌النبی» و «ارتداد فطری» و یوسف مهرداد با اتهام «سب النبی و توهین به مقدسات» به اعدام محکوم شده بودند.

پیش‌تر نیز در بامداد شنبه۱۶ اردیبهشت، قوه قضاییه جمهوری اسلامی از اجرای حکم اعدام حبیب فرج‌الله چعب، معروف به حبیب اسیود و رهبر پیشین جنبش النضال، به اتهام «افساد فی‌الارض» خبر داد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

روس‌ها و ایرانی‌ها: قفقاز
گفت‌وگوی ویژه
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها