محدودسازی دسترسی به وی‌پی‌ان ۳/۷ میلیارد نفر را در جهان درگیر خود کرده است

شنبه ۱۴۰۲/۰۲/۳۰

نتایج یک بررسی انجام شده درباره وضعیت دسترسی به وی‌پی‌ان‌ها در کشورهای مختلف جهان نشان می‌دهد ۳/۷ میلیارد نفر از جمعیت سراسر کره زمین، حق استفاده آزادانه از این ابزارها را ندارند.

در این تحقیق که به کمک شرکت «سرف‌شارک» (Surfshark) انجام شده، وضعیت دسترسی به ابزارهای دور زدن محدودیت اینترنتی در ۱۹۵ کشور مختلف مورد بررسی قرار گرفته است که از میان آن‌ها، دست‌کم ۱۴ کشور امکان دسترسی آزادانه به فیلترشکن‌ها را از شهروندان خود سلب کرده‌اند.

این کشورها در مجموع ۴۷/۳ درصد از کل جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند.

ایران، امارات، چین، روسیه، عراق، ترکیه، بلاروس، هند، مصر، تانزانیا، پاکستان، عمان، میانمار و ترکمنستان از جمله کشورهایی هستند که در زمینه دسترسی به فیلترشکن‌ها محدودیت‌هایی برای شهروندانشان اعمال کرده‌اند.

اوگاندا تنها کشور جهان است که با وجود اعمال محدودیت در دسترسی به وی‌پی‌ان در گذشته، حالا این محدودیت‌ها را برطرف کرده است.

از میان ۱۴ کشور محدود کننده دسترسی به وی‌پی‌ان، ۱۰ مورد از آن‌ها در آسیا قرار دارند.

به این ترتیب کشورهای آسیایی بیشترین محدودیت‌های مرتبط با دسترسی آزادانه به اینترنت را علیه شهروندان خود ایجاد کرده‌اند و طبق این بررسی، حدود ۷۱/۶ درصد از جمعیت این قاره در استفاده از وی‌پی‌ان‌ها با محدودیت روبه‌روست.

با وجود این، تعداد کشورهای محدودکننده اینترنت در جهان بیش‌تر از ۱۴ مورد است. برای مثال، کره شمالی که محدودیت‌های بی‌شماری برای دسترسی به اینترنت ایجاد کرده است از جمله این کشورها به حساب می‌آید.

محققان سرف‌شارک تاکید کرده‌اند دلیل عدم اشاره به این موارد در فهرست کشورهای محدود کننده، نبود شواهد کافی و قطعی درباره جزییات محدودیت‌های دسترسی به وی‌پی‌ان است.

در مجموع ۱۳ کشور در چنین دسته‌بندی‌ای جای گرفته‌اند و علاوه بر کره شمالی، کشورهای عربستان سعودی، سودان، بحرین، اندونزی، اردن، قزاقستان، سریلانکا، تایلند، ازبکستان، کوبا، ونزوئلا و اریتره در این گروه قرار دارند.

تقریبا همه این کشورها در یک یا چند مورد، سابقه ایجاد محدودیت را در دسترسی به ابزارهای دور زدن فیلترینگ دارند.

این آمار نشان می‌دهد وضعیت دسترسی آزادانه به ابزارهای دور زدن فیلترینگ در کشورهای آسیایی به مرحله نگران‌کننده‌ای رسیده است.

جمهوری اسلامی پس از چین، یکی از محدودترین دسترسی‌ها به اینترنت را برای شهروندانش فراهم کرده است.

اعمال سیاست‌های سلبی و محدودیت‌های روزافزون در زیرساخت‌های فنی اینترنت از اصلی‌ترین استراتژی‌های مقامات نظام در زمینه مدیریت فضای مجازی است که این محدودیت‌ها از سال گذشته با فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌هایی مانند اینستاگرام و واتس‌اپ بیش‌تر و بیش‌تر شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها