وزارت خارجه آمریکا از اظهارنظر درباره خبر دیدارهای رابرت مالی و نماینده ایران خودداری کرد

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۳/۱۶

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری خود از اظهارنظر درباره گزارش‌ها در مورد دیدارهای رابرت مالی با سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل خودداری کرد اما گفت واشینگتن برای پیگیری منافعش و رساندن پیام‌ به تهران، راه‌های ارتباطی خود را دارد.

معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه پانزدهم خرداد همچنین در پاسخ به پرسشی درباره عادی‌سازی روابط ایران و عربستان سعودی، ابراز امیدواری کرد گفت‌وگوهای کشورهای منطقه با ایران به کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و تقویت ثبات منطقه منجر شود.

چند ماه پس از آن که ایران‌اینترنشنال از دیدارهای رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، با سعید ایروانی، سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل پرده برداشت، فایننشال تایمز نیز روز شنبه به نقل از دیپلمات‌ها و تحلیلگران آگاه گزارش داد مالی و ایروانی چندین بار با هم دیدار کرده‌اند.

یک منبع نزدیک به دولت آمریکا به فایننشال تایمز گفت این گفت‌وگوها عمدتا درباره احتمال تبادل زندانیان بوده است.

همچنین به تازگی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید درباره مذاکره آمریکا با جمهوری اسلامی با میانجی‌گری عمان گفت که آمریکا «راه‌های ارتباطی متعددی» با مقام‌های ایرانی دارد اما در حال حاضر برجام در دستور کار نیست.

جان کربی روز چهارشنبه گذشته گفت: «ایرانی‌ها هیچ حسن نیتی در مذاکرات احیای برجام نشان ندادند و با توجه به درگیری‌ها در داخل ایران و حمایت این کشور از روسیه، برجام برای ما در اولویت قرار ندارد.»

این اظهارات در حالی است که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به تازگی به روزنامه فیگارو گفت روند دیپلماتیک و مذاکره با اتحادیه اروپا در خصوص موضوع هسته‌ای تداوم دارد.

او اضافه کرد: «من با جوزپ بورل و همکارم علی باقری با انریکه مورا در زمینه موضوع هسته‌ای در ارتباط هستیم و تبادل پیام‌ها میان تهران و واشینگتن از طریق واسطه‌های منطقه‌ای و حتی اروپایی ادامه دارد.»

آکسیوس هم به نقل از مقام‌های آمریکایی، اسرائیلی و اروپایی نوشت که برت مک‌گرک، هماهنگ کننده شورای امنیت ملی آمریکا در امور خاورمیانه و شمال آفریقا، اوایل ماه می در سفر به عمان با مقام‌های این کشور درباره احتمال تماس دیپلماتیک با ایران در مورد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی گفت‌وگو کرده است.

سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید اما در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات آمریکا با کشورهای مختلف برای آزاد کردن زندانیان آمریکایی از ایران گفت که نمی‌تواند مذاکرات و رایزنی‌ها را به‌طور علنی فاش کند ولی آمریکا «بسیار سخت» برای آزادی آن‌ها در تلاش است.

احتمال آزادی زندانیان آمریکایی از زندان‌های جمهوری اسلامی پس از آن قوت گرفت که سلطان عمان به ایران سفر کرد.

چندین شهروند ایرانی-آمریکایی از جمله سیامک نمازی، عماد شرقی و مراد طاهباز همچنان در ایران زندانی‌اند و تلاش‌ها برای آزاد کردن این زندانیان به نتیجه نرسیده است.

بهمن گذشته، شبکه ان‌بی‌سی نیوز آمریکا به نقل از منابع آگاه گزارش داد که واشینگتن و تهران در حال مذاکره غیرمستقیم برای تبادل احتمالی زندانی‌اند و کشورهای بریتانیا و قطر در این میان نقش میانجی ایفا می‌کنند.

ان‌بی‌سی نیوز به نقل از منابع آگاه خود افزود که دو طرف در حال بررسی فرمولی هستند که پیشتر مورد بحث قرار گرفته و می‌تواند شامل آزادی زندانیان در قبال آزادسازی میلیاردها دلار از پول‌های مسدود شده ایران باشد که در بانک‌های کره جنوبی بلوکه شده است.

پس از آن اما حسین تنهایی، رییس اتاق مشترک ایران و کره‌جنوبی، گزارش‌ها درباره آزادسازی دارایی‌های ایران در کره جنوبی را «در حد حرف» خواند و گفت:‌ «مذاکراتی صورت گرفته که به جای دلار، وون داده شود و کالاهای ضروری به ویژه کالاهای بهداشتی معادل وون تهاتر می‌شود.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
تیتر اول با نیوشا صارمی

شنیداری

پادکست‌ها