دیدبان فیک ریپورتر: شبکه‌ای با وابستگی احتمالی به ایران، دنبال اختلاف‌افکنی در اسرائیل است

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۳/۲۱

گروه دیدبان فیک ریپورتر، که بر نشر اطلاعات دروغ نظارت دارد، اعلام کرد شبکه‌ای از ربات‌ها که احتمالا از سوی ایران یا یک نهاد خارجی اداره می‌شود، در شبکه‌های اجتماعی با جا زدن خود به عنوان برگزارکننده اعتراضات علیه تغییرات قضایی اسرائیل، به دنبال ایجاد اختلاف در این کشور است.

طبق اعلام فیک ریپورتر، این شبکه ربات‌ها که خود را «محاکمه خائنان» معرفی می‌کند و در توییتر، تلگرام و شبکه اجتماعی اسرائیلی «داو» فعالیت دارد، اخیرا عکس‌های خصوصی و شماره تلفن نیروهای پلیس اسرائیل را منتشر کرده است.

به گفته این گروه دیدبان، شبکه «محاکمه خائنان» در شبکه‌های اجتماعی به زبان عبری و با غلط‌های املایی و دستوری فراوان مطلب تولید می‌کند.

از سوی دیگر، پلیس اسرائیل اعلام کرد شبکه‌ای که اطلاعات خصوصی نیروهای پلیس اسرائیل را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده، ظاهرا از سوی یک نهاد خارجی اداره می‌شود و هدف آن ایجاد تفرقه در اسرائیل است.

در همین حال، اتمارا بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل، که پیش‌تر انتشار اطلاعات نیروهای پلیس را به مخالفان تغییرات قضایی نسبت داده و آنها را به تهدید پلیس متهم کرده بود، روز شنبه در توییتی اعلام کرد اطلاعاتی دریافت کرده که نشان می‌دهد این اطلاعات احتمالا از سوی یک کشور خارجی منتشر شده است.

در سال‌های اخیر، رسانه‌های اسرائیل چندین بار از تلاش‌های عوامل جمهوری اسلامی برای کسب اطلاعات از نظامیان سابق و دانشگاهیان این کشور با استفاده از حساب‌های جعلی در شبکه‌های مجازی یا با جعل هویت افراد دیگر خبر داده‌ بودند.

همچنین طی سال‌های اخیر، گزارش‌های مختلفی از حمله‌های سایبری منتسب به جمهوری اسلامی و اسرائیل علیه زیرساخت‌های یکدیگر منتشر شده است.

روز پنجشنبه چهارم خرداد، شرکت امنیت سایبری «چک‌پوینت» (Check Point) گزارش داد گروه هکری «آگریوس» (Agrius) وابسته به جمهوری اسلامی، با استفاده از باج‌افزار جدیدی به نام «مانی‌برد»، سازمان‌های اسرائیلی را هدف قرار داده است.

چک‌پوینت با انتشار جزییات این حملات گفت این گروه هکری که از سال ۲۰۲۰ فعال است، سوابق متعددی در زمینه اجرای حمله‌های مخرب علیه اهداف اسرائیلی دارد.

حملات گذشته این گروه از طریق بدافزارهای اختصاصی با نام‌های «فانتزی» (Fantasy) و «آپاسل» (Apostle) صورت گرفته بود.

یک روز پیش از آن نیز، مجموعه امنیت سایبری «کلیر اسکای» (ClearSky) با انتشار گزارش مشابهی، از حمله هکرهای منتسب به جمهوری اسلامی به هشت وب‌سایت وابسته به شرکت‌های کشتیرانی اسرائیلی خبر داد.

این حملات به واسطه بازدید از سایت‌های آلوده از سوی کارکنان آن شرکت‌ها صورت گرفته بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها