اجلاس سران گروه ۲۰؛ جو بایدن در غیاب رهبران چین و روسیه وارد دهلی‌نو شد

جمعه ۱۴۰۲/۰۶/۱۷

جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا، در حالی برای حضور در اجلاس گروه ۲۰ وارد دهلی نو شد، که رسانه‌ها بر غیبت ولادیمیر پوتین و شی جین‌پینگ، رهبران روسیه و چین در این اجلاس تاکید کردند.

خبرگزاری‌های بین‌المللی روز جمعه ۱۷ شهریور گزارش دادند که سفر بایدن به هند در حالی است که رییس‌جمهور دموکرات و ۸۰ ساله آمریکا قصد دارد طرحی جایگزین برای پروژه‌های سرمایه‌گذاری عظیم چین در کشورهای در حال توسعه ارائه دهد.

او پیش از برگزاری اجلاس سران، با نارندرا مودی، نخست وزیر هند دیداری دوجانبه خواهد داشت.

برگزاری نشست رهبران گروه ۲۰ به میزبانی دهلی‌نو همچنین فرصتی برای نمایش نفوذ دیپلماتیک و رو به رشد هند در برخی نقاط دنیا و میانجیگری دهلی‌نو برای گفت‌وگوهای صلح میان روسیه و اوکراین ارزیابی شده است.

با این حال، اختلافات عمیق بر سر تهاجم روسیه علیه اوکراین، حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی و تجدید ساختار بدهی‌ها در دستور کار اجلاس دو روزه گروه ۲۰ قرار دارد و قرار است بیانیه پایانی آن روز یکشنبه منتشر شود.

در حالی که چند ماه پیش مودی به واشینگتن سفر کرده بود، آمریکا در حال تقویت روابط خود با هند برای ایستادگی در برابر چین است.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه که ریاست هیات روسی را برعهده دارد، نیز روز جمعه وارد دهلی نو شد.
رهبر هیات چینی را نیز نخست‌وزیر این کشور برعهده دارد.

در حالی که چین در حال افزایش نفوذ خود و به چالش کشیدن فزاینده نفوذ آمریکا در برخی مناطق از جمله خاورمیانه است، وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده که ایالات متحده چالش‌های پیش‌ روی چین را تحت نظر دارد.

جنگ اوکراین برخی کشورهای گروه ۲۰ را دچار اختلاف کرده و همزمان تعدادی از این کشورها نگرانی خود را نسبت به افزایش بیشتر قیمت غلات در جهان در پی این جنگ ابراز کرده‌اند.

در همین راستا، شارل میشل، رئیس شورای اروپا، روز جمعه در دهلی نو به خبرنگاران اعلام کرد که روسیه پس از پایان دادن به توافق صادرات غلات از طریق دریای سیاه، در حال مسدود کردن و حمله به بنادر دریایی اوکراین است.

ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا که هندی‌تبار است نیز روز جمعه وارد دهلی‌نو شد.

او پیش از این سفر در پیامی در شبکه اکس نوشت: «یک بار دیگر پوتین در اجلاس گروه ۲۰ حاضر نشد و ما از اوکراین حمایت خواهیم کرد.»

هند از رهبران گروه ۲۰ خواسته تا از نظر مالی و فناوری به کشورهای در حال توسعه برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی کمک کنند.

هند و چین از بزرگترین آلاینده های جهان هستند، اما می‌گویند که آلاینده‌کنندگان قدیمی جهان در غرب باید مسئولیت بسیار بیشتری را در این زمینه بر عهده بگیرند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
تاریخ شفاهی - فصل چهارم
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها