سیل سهمگین در شرق لیبی؛ بیش از پنج هزار نفر کشته و هزار نفر ناپدید شده‌اند

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۱

رسانه‌های شرق لیبی اعلام کردند در پی وقوع طوفان و سیل در شهر بندری درنه، حدود پنج هزار و ۳۰۰ نفر کشته و حدود هزار نفر ناپدید شده‌اند.

احمد مسماری، سخنگوی ارتش ملی لیبی (LNA) که شرق لیبی را کنترل می‌کند، در یک کنفرانس خبری تلویزیونی گفت که این فاجعه پس از فرو ریختن سد‌های درنه رخ داده و «تمام ساختمان‌ها و ساکنانشان را به داخل دریا» برده است.

مسماری تعداد مفقود شدگان را بین پنج تا شش هزار نفر اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، روز دوشنبه ۲۰ شهریور، رییس هلال احمر منطقه گفته بود تعداد کشته‌شدگان شهر درنه ۱۵۰ نفر است و انتظار می‌رود این تعداد به ۲۵۰ نفر برسد.

لیبی از نظر سیاسی بین شرق و غرب تقسیم شده است و دولت به رسمیت شناخته شده مستقر در طرابلس، هیچ کنترلی بر مناطق شرقی ندارد.

در طرابلس، شورای سه نفره ریاست جمهوری که به عنوان رییس دولت در این کشور تقسیم شده عمل می‌کند، از جامعه بین‌المللی درخواست کمک کرد.

در بیانیه این شورا آمده است: «ما از کشورهای برادر و دوست و سازمان‌های بین‌المللی می‌خواهیم در این فاجعه به ما کمک کنند.»

اسامه حماد، رییس دولت موازی مستقر در شرق لیبی، به تلویزیون محلی گفت که بر اثر سیل، بیش از دو هزار تن کشته و هزاران نفر دیگر مفقود شده‌اند.

طوفان دانیل پس از وارد کردن خسارت به یونان طی هفته گذشته، روز یک‌شنبه ۱۹ شهریور به دریای مدیترانه رسید، جاده‌ها و ساختمان‌ها را در درنه ویران کرد و به سایر شهرهای امتداد ساحل، از جمله بنغازی، دومین شهر بزرگ لیبی، خسارت وارد کرد.

ویدیوهای منتشر شده از درنه نشان می‌دهند یک سیلاب عظیم از مرکز شهر می‌گذرد؛ جایی که قبلا آب‌راه بسیار باریکی در آن جریان داشت. اکنون ساختمان‌های ویران شده در دو طرف این سیلاب دیده می‌شوند.

تلویزیون المستقبل شرق لیبی تصاویری را پخش کرد که نشان می‌دهند در حالی که سیلاب ماشین‌ها را همراه خود می‌برد، مردم روی سقف خودروهای خود گیر افتاده‌اند و درخواست کمک می‌کنند.

اسامه حماد به تلویزیون المسار گفت: «تمام محله‌ها در درنه از بین رفته‌اند و سیل تعداد زیادی از ساکنان را همراه خود برده است.»

به گفته مسماری، در جریان عملیات امداد، هفت عضو ارتش ملی لیبی نیز جان باخته‌اند.

در محاصره آب

رویترز به نقل از صالح العبیدی، از اهالی درنه، نوشت که هر چند خانه‌های ساخته شده در دره نزدیک شهر همه فرو ریخته‌اند اما او توانسته با خانواده‌اش فرار کند.

او به رویترز گفت: «مردم هنگام وقوع سیل خواب بودند و وقتی بیدار شدند خانه‌های خود را در محاصره آب دیدند.»

احمد محمد، یکی دیگر از ساکنان این منطقه نیز گفت: «ما خواب بودیم و وقتی از خواب بیدار شدیم متوجه شدیم آب خانه را محاصره کرده است. ما داخل خانه هستیم و سعی می‌کنیم از آن خارج شویم.»

شاهدان گفتند که سطح آب در شهر به سه متر رسیده است.

تصاویر منتشر شده نشان می‌دهند جاده‌ بین شهر سوسه و شحات در غرب درنه فروریخته است. مکانی که سایت باستان‌شناسی سیرین که در فهرست یونسکو است، در آن قرار دارد.

پارلمان شرق لیبی در نواحی شرقی سه روز عزای عمومی اعلام کرد.

عبدالحمید الدبیبه، نخست‌وزیر دولت موقت طرابلس نیز سه روز عزای عمومی در تمام شهرهای آسیب دیده اعلام کرد و آن‌ها را «مناطق فاجعه‌زده» خواند.

دو مهندس نفت به رویترز گفتند: «چهار بندر بزرگ نفتی در لیبی (راس لانوف، زویتینه، برگا و اس سیدرا) از عصر شنبه به مدت سه روز بسته شدند.»

شاهدان گفته‌اند که عملیات امداد و نجات ادامه دارد.

مقامات با اعلام وضعیت اضطراری شدید، مدارس و فروشگاه‌ها را بستند و مقررات منع آمد و شد اعمال کردند.

در حالی که دولت موقت مستقر در طرابلس هیچ گونه نفوذی در شرق ندارد، به همه سازمان‌های دولتی دستور داد تا با خسارات و سیل در شهرهای شرقی «فورا» برخورد کنند.

دولت الدبیبه که همکاری نزدیکی با بانک مرکزی لیبی دارد، بودجه را به ادارات دولتی در سراسر کشور تخصیص می‌دهد.

دفتر سازمان ملل متحد در لیبی اعلام کرد فجایع حاصل از طوفان را از نزدیک دنبال می‌کند و «در حال ارائه کمک‌های فوری در حمایت از تلاش‌های محلی و بین‌المللی است».

خبرگزاری دولتی قطر هم گزارش داد شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، به دولت خود دستور داد تا به مناطق آسیب‌دیده در شرق لیبی کمک بفرستد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر
حرف آخر با پوریا زراعتی

شنیداری

پادکست‌ها