زلزله مراکش؛ امدادگران هنوز به برخی روستاهای ویران شده نرسیده‌اند

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۱

پس از گذشت چهار روز از وقوع شدیدترین زلزله در مراکش در بیش از یک قرن گذشته، امدادگران هنوز نتوانسته‌اند خود را به روستاهای کوهستانی دورافتاده برسانند.

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه ۲۱ شهریور خبر داد شمار تلفات زمین‌لرزه به بزرگی ۶/۸ که اواخر روز جمعه ۱۷ شهریور در کوه‌های اطلس به وقوع پیوست، به دو هزار و ۸۶۲ نفر رسیده است.

تعداد مجروحان نیز دو هزار و ۵۶۲ نفر گزارش شده است؛ در حالی که به نظر می‌رسد این آمار رو به افزایش است.

امدادگران کشورهای اسپانیا، بریتانیا و قطر در حال کمک به تیم‌های جست‌وجوی مراکش هستند. پیشنهاد کمک از سوی ایتالیا، بلژیک، فرانسه و آلمان هنوز از سوی دولت مراکش تایید نشده است.

بسیاری از خانه‌های مناطق روستایی در مراکش از خشت ساخته شده‌اند و همین مساله امیدها را برای زنده یافتن زیر آوار ماندگان کاهش می‌دهد.

با توجه به اینکه مناطق با بیشترین آسیب‌دیدگی در زمین‌های ناهموار و دور‌افتاده قرار دارند، بسته شدن جاده‌ها امکان دسترسی و انتقال تدارکات را به این مناطق، با کندی روبه‌رو کرده است.

برخی بازماندگان پس از فرار از روستاهای ویران شده خود، در امتداد جاده Tizi n'Test که دره‌‌های دورافتاده را به مراکش متصل می‌‌کند، در فضای باز اردو زدند.

بسیاری از روستاییان از زمان وقوع زلزله برق و تلفن ندارد. آن‌ها می‌گویند باید به تنهایی عزیزانشان را نجات دهند و اجساد دفن شده را از زیر خانه‌های ویران شده خود بیرون بیاورند.

در شهر زلزله زده طلعت نیعقوب، ده‌ها سرباز مراکشی، امدادگران و پرسنل پزشکی به دنبال افراد دفن شده زیر آوار و کمک به بازماندگان هستند.

به گزارش رویترز، شهروندان عادی مانند براهیم دالدلی ۳۶ ساله که با موتور خود از مراکش آمده تا غذا، آب، لباس و پتوهای اهدایی را توزیع کند، داوطلبانه به امدادگران کمک می‌کنند.

او گفت: «آن‌ها چیزی ندارند و مردم از گرسنگی می‌میرند.»

در آمیزمیز، روستای بزرگی در دامنه کوه‌ که به مرکز امدادرسانی تبدیل شده است، مسوولان چادر‌های زرد رنگی در اختیار برخی از مردم قرار داده‌اند که در اثر زلزله بی‌‌خانمان شده‌‌اند. تعدادی دیگر اما همچنان زیر پتو پناه گرفته‌اند.

کانون این زمین‌لرزه در ۷۲ کیلومتری جنوب غربی کوه‌های اطلس مراکش بود.

این زلزله به برخی از بناهای تاریخی که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارند و به مسجد قرن دوازدهمی تینمل، خسارات زیادی وارد کرد.

بخش‌‌های مدرن‌تر منطقه تا حد زیادی سالم مانده‌اند، از جمله سایتی در نزدیکی فرودگاه که برای نشست‌ ماه آینده صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در نظر گرفته شده است.

مراکش پیشنهادهای کمک از اسپانیا و بریتانیا را پذیرفت که هر دو متخصصان امداد و نجات را با سگ‌های زنده‌یاب فرستادند و امارات متحده عربی، قطر و الجزایر هم سه هواپیما برای انتقال پرسنل امداد و نجات اختصاص دادند.

تلویزیون دولتی گفت که دولت مراکش ممکن است پیشنهادهای امدادی از کشورهای دیگر را بعدا بپذیرد.

مراکش از پیشنهاد ایتالیا، بلژیک، فرانسه و آلمان برای ارسال کمک استقبال نکرد.

گرچه برلین در واکنش به این رویکرد مراکش اعلام کرد فکر نمی‌‌کند این تصمیم سیاسی باشد اما آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا به رادیو آر‌تی‌ال گفت که مراکش فقط از کشورهایی کمک دریافت می‌‌کند که با آن‌ها روابط نزدیک دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر
حرف آخر با پوریا زراعتی

شنیداری

پادکست‌ها