شکست پیش‌بینی‌های تجاری؛ استارلینک توانست تنها یک‌بیستم مشترکان تخمین‌زده شده را جذب کند

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۳

روزنامه وال‌استریت ژورنال در گزارشی از شکست برآوردهای تجاری «اسپیس‌اکس» درباره مشتریان اینترنت ماهواره‌های «استارلینک» خبر داد و نوشت این شرکت توانسته است تنها یک‌بیستم از مشترکان تخمین‌زده شده را جذب کند.

بر اساس این گزارش، مدیران واحد استارلینک که از زیرمجموعه‌های شرکت ماهواره‌ای اسپیس‌اکس به حساب می‌آید نتوانسته‌اند به اعدادی نزدیک شوند که پیش از راه‌اندازی سرویس اینترنت خود به سرمایه‌گذاران ارائه کرده بودند.

بر اساس یکی از این برآوردها در سال ۲۰۱۵، این مجموعه پیش‌بینی می‌کرد تا پایان سال ۲۰۲۲ بتواند ضمن جذب ۲۰ میلیون مشترک، درآمد ۱۲ میلیارد دلاری و سود عملیاتی هفت میلیارد دلاری کسب کند.

وال‌استریت ژورنال نوشت که به فایل ارائه سال ۲۰۱۵ و نیز اسناد مالی استارلینک در سال ۲۰۲۲ دست پیدا کرده است.

سندهای مالی نشان می‌دهند درآمد استارلینک در سال ۲۰۲۲ به ۱/۴ میلیارد دلار رسیده است. این در حالی است که درآمد این شرکت در سال پیش از آن ۲۲۲ میلیون دلار بوده است.

با وجود این در این اسناد به سودده بودن این مجموعه اشاره‌ای نشده است.

وال‌استریت ژورنال در گزارش خود تاکید کرد استارلینک با سرعتی که اسپیس‌اکس انتظار داشت، مشتری جذب نکرده است.

کاربران این شرکت هم تنها به اندازه یک‌بیستم پیش‌بینی‌ها و درآمدهای آن نیز حدود یک‌دهم مبالغ برآورد شده، رشد کردند.

جاناتان هوفلر، معاون اسپیس‌اکس در گفت‌وگو با شبکه «سی‌ان‌بی‌سی» یادآور شد استارلینک در حال حاضر بیش از ۱/۵ میلیون مشترک دارد که شامل کاربران خانگی و مشتریان تجاری می‌شوند.

او ابراز امیدواری کرد که در آینده این تعداد به «میلیون‌ها» مشترک برسد.

ماه فوریه گذشته گوین شات‌ول، رییس اسپیس‌اکس نیز گفته بود انتظار دارد استارلینک در سال جاری به سوددهی برسد.

برخی گزارش‌های منتشر شده از این شرکت نشان می‌دهند این مجموعه در بازه سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۳ توانسته از مجموع درآمد ۱/۵ میلیارد دلاری خود ۵۵ میلیون دلار سود کسب کند.

استارلینک در حال حاضر با بیش از چهار هزار و ۷۰۰ ماهواره، بزرگ‌ترین شبکه پهن‌باند را در مدار پایینی زمین در اختیار دارد و برای افرادی که امکان دسترسی به اینترنت را از طریق شیوه‌های معمول ندارند، می‌تواند بهترین و پرسرعت‌ترین گزینه به حساب بیاید.

با وجود این، این شرکت در حال مقابله با وضعیتی است که برخی منتقدان سال‌ها به آن اشاره می‌کردند: بیشتر جمعیت جهان که استارلینک می‌تواند به‌عنوان مشترک روی آن‌ها حساب کند در شهرها زندگی می‌کنند. جایی که امکان دسترسی به اینترنت از طریق شیوه‌های ارزان‌تر، پرسرعت‌تر و بدون تجهیزات ویژه مهیاست.

با این حال تاثیر این فن‌آوری در موقعیت‌های ویژه مانند جنگ روسیه علیه اوکراین غیرقابل انکار بوده است.

کشورهایی با زیرساخت‌های توسعه‌‌نیافته مانند عراق نیز علاقه خود را به استفاده از خدمات اینترنت ماهواره‌ای برای شهروندانشان اعلام کرده‌اند.

چندی پیش وزارت ارتباطات عراق از عقد قرارداد با شرکت‌های عرضه‌کننده خدمات اینترنت ماهواره‌ای از جمله استارلینک با هدف تامین اینترنت مورد نیاز ساکنان این کشور خبر داده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
حرف آخر با پوریا زراعتی
گفت‌وگوی ویژه
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها