مجلس نمایندگان آمریکا برای بررسی اقدام‌های خصمانه جمهوری اسلامی نشست برگزار کرد

جمعه ۱۴۰۲/۰۶/۲۴

ادامه نشست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا درباره ایران پنج‌شنبه با موضوع بررسی «اقدامات خصمانه» جمهوری اسلامی برگزار شد و چهره‌های مختلف حاضر در این نشست، اقدام‌های نظامی حکومت ایران و نیز برنامه اتمی و سرکوب شهروندان را مورد بحث قرار دادند.

در این نشست برخی فعالان ایرانی از جمله مسیح علی‌نژاد، بهنام بن طالب‌لو، پژوهشگر ارشد در بنیاد دفاع از دمکراسی‌ها، و نورمن رول، رییس پیشین میز ایران در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا حضور داشتند.

نورمن رول با اشاره به اینکه جامعه جهانی و غرب در قبال سرکوب مردم ایران ساکت ماند، تاکید کرد تنها فشار مداوم چند جانبه می‌تواند رفتار حکومت ایران را تغییر دهد.

سوزان ملونی، تحلیلگر ارشد مسائل ایران در موسسه بروکینگز، در این نشست با اشاره به اینکه زمان رسیدن ایران به بمب اتمی ناچیز شده، گفت فرمول سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران متعادل کردن فشار و سیاست چماق و هویج بوده و دولت‌های مختلف تلاش کردند که با جمهوری اسلامی گفت‌وگو کنند اما این گفت‌و‌گوها به نتیجه نرسیده است.

ملونی خاطرنشان کرد ایران در ارتباط با موضوع‌هایی همچون چین و اوکراین از رادار آمریکا خارج شده و باید بار دیگر به یک اولویت در سیاست خارجی ایالات متحده تبدیل شود.

او تاکید کرد آمریکا باید در ارتباط با ایران با اسرائیل و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، یک شراکت جدی داشته باشد.

بهنام بن طالب‌لو، پژوهشگر ارشد در بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، نیز در این نشست گفت متحدان آمریکا در شورای همکاری خلیج فارس فکر می‌کنند که آمریکا به آنان پشت کرده و این کشورها در حال نزدیک شدن به جمهوری اسلامی هستند.

مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار، نیز در این نشست با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی از وحشی‌ترین رژیم‌های جهان و تهدیدی برای امنیت و منافع آمریکاست، گفت: با این حال سیاست دولت آمریکا در قبال جمهوری اسلامی محتاطانه است و نمی‌خواهد ملاها را عصبانی کند.

علی‌نژاد گفت: به واسطه رویکرد دولت بایدن، جمهوری اسلامی جسورتر شده و سیاست دولت بایدن جان آمریکایی‌ها را به خطر می‌اندازد. او گفت که دولت آمریکا به او اطلاع داده‌ که ۳۱ تهدید علیه او در خاک آمریکا صورت گرفته و از او خواسته شده که اطلاعات شخصی و هویتی خود را تغییر دهد.

او با اشاره به خیزش انقلابی مردم ایران گفت کسانی که در خیزش انقلابی اعدام شدند، جرمشان دنبال کردن عدالت بود و زنان ایران نیز که از حجاب اجباری و آپارتاید جنسیتی منزجر هستند، به دنبال پایان دادن به جمهوری اسلامی هستند.

برایان مست، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا، که در این نشست شرکت کرده بود به ایران‌اینترنشنال گفت: «ساده‌لوحانه است که فکر کنیم میلیاردها دلار پول آزاد شده ایران به سپاه نمی‌رسد. سپاه از این پول‌ها برای حمایت از نیروهای نیابتی خود در یمن، سوریه و جاهای دیگر خاورمیانه استفاده می‌کند.»

ویکتوریا کوتس، مشاور بنیاد هریتیج، نیز در حاشیه این نشست به ایران‌اینترنشنال گفت: «اگر به پول‌هایی که به موجب برجام به جمهوری اسلامی داده شده نگاه کنیم، می‌بینیم از این پول‌ها هیچ استفاده انسان‌دوستانه‌ای نشده و تنها به مصرف سرکوب، مخارج نظامی و ترور رسیده است.»

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه نیز جلسه اول این نشست را درباره ایران برگزار کرد و موضوع‌هایی از جمله مذاکرات جمهوری اسلامی و دولت آمریکا و مسائل نظامی، هسته‌ای و حقوق بشری ایران را مورد بحث و بررسی قرار داد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
حرف آخر با پوریا زراعتی
گفت‌وگوی ویژه
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها