ارمنستان: آمادگی داریم تا پایان سال توافق صلح با آذربایجان را امضا کنیم

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۷/۲۵

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان گفت کشورش آماده امضای توافق صلح با آذربایجان تا پایان سال است. او تاکید کرد تحقق این امر به اراده سیاسی نیاز دارد و ایروان از این اراده برخوردار است.

پاشینیان روز سه‌شنبه ۲۵ مهر در سخنرانی خود در پارلمان اروپا در استراسبورگ با انتقاد تلویحی از مواضع مسکو در قبال بحران قره‌باغ اعلام کرد شرکای امنیتی ایروان نه تنها در این موضوع کمکی نکردند بلکه به دنبال سرنگونی دولت قانونی ارمنستان بوده‌اند.

نخست‌وزیر ارمنستان روز دوم مهر هم با انتقاد از روسیه تاکید کرده بود ارمنستان در سیاست خارجی خود تجدیدنظر خواهد کرد.

او توافق‌نامه‌های امنیتی میان ایروان و مسکو را ناکارآمد خواند و گفت این توافق‌نامه‌ها نتوانسته‌‌اند منافع ملی و امنیت ارمنستان را تامین کنند.

نخست‌وزیر ارمنستان در سخنرانی خود در پارلمان اروپا تصمیم باکو در زمینه حمله به قره‌باغ را در راستای سیاست دیرینه آذربایجان برای «پاک‌سازی قومی» دانست.

به گزارش پولیتیکو در روز ۲۱ مهر، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا ضمن ابراز نگرانی از حمله احتمالی آذربایجان به ارمنستان گفت واشینگتن برای حل مناقشه باکو و ایروان، همچنان به دنبال راه‌حلی دیپلماتیک است.

پاشینیان در سخنرانی خود ضمن دفاع از اصول دموکراتیک اضافه کرد اگر در ارمنستان دموکراسی حاکم نبود، این کشور «فلج می‌شد و استقلال و حاکمیت خود را از دست می‌داد».

پیش از این و در روز ۱۶ مهر الهام علی‌اف، رییس‌جمهوری آذربایجان گفت در صورت موافقت ارمنستان، باکو آماده است فورا با این کشور بر سر میز مذاکره بنشیند.

جمهوری آذربایجان و ارمنستان سه سال پیش و پس از حدود سه دهه، بار دیگر بر سر حاکمیت قره‌باغ کوهستانی با یکدیگر درگیر شدند و پس از چندین هفته، آتش‌بسی تحت حمایت مسکو امضا شد. با این حال تنش‌ها بین باکو و ایروان پس از آن همچنان ادامه یافت و هر از گاهی به درگیری نظامی منجر شد تا اینکه سرانجام نیروهای آذربایجان وارد قره‌باغ کوهستانی شدند و حاکمیت بر آن را از آن خود کردند.

قره‌باغ بر اساس قوانین بین‌المللی بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته می‌شود اما اکثریت جمعیت در این منطقه را ۱۲۰ هزار ارمنی تشکیل می‌دادند که بسیاری از آن‌ها در پی مناقشه اخیر به ارمنستان گریختند.

این منطقه در جنگ اوایل دهه ۱۹۹۰ بین دو کشور از کنترل جمهوری آذربایجان خارج شده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها