فشار بر پناهجویان ایرانی در ترکیه؛ شیلان میرزایی در خطر دیپورت به ایران است

جمعه ۱۴۰۲/۰۸/۰۵

با افزایش فشارها بر پناهجویان ایرانی در ترکیه، شیلان میرزایی، کنش‌گر حقوق بشر و فعال سیاسی در خطر بازگردانده شدن به ایران قرار گرفته است. میرزایی اخیرا در ازمیر بازداشت و به کمپ پناهندگان باندیرما در شمال ترکیه منتقل شد.

این فعال مدنی روز پنج‌شنبه سوم آبان در فایلی صوتی درباره وضعیتش توضیح داد و گفت در صورت بازگردانده شدن به ایران، به دلیل فعالیت‌های سیاسی و حقوق بشری‌اش مجازات‌هایی سنگین در انتظارش خواهد بود.

تلاش ترکیه برای دیپورت او در شرایطی است که او به گفته خودش «قبولی سازمان ملل متحد و پلیس مهاجرت» را در پرونده‌اش دارد و هیچ فعالیتی علیه دولت ترکیه انجام نداده است.

مراجع بازداشت‌کننده این کنش‌گر حقوق بشر تاکنون هیچ توضیحی درباره چرایی دستگیری و انتقال او به کمپ ارائه نداده‌اند.

او گفته که از ماموران پلیس کمپ باندیرما شنیده است کنسولگری جمهوری اسلامی از دولت ترکیه خواسته او را تحویل دهند. به همین دلیل پلیس مهاجرت محل اقامتش او را به کمپی منتقل کرده که مخصوص نگهداری پناهجویان دیپورت شده است.

در سال‌های اخیر وضعیت پناهجویان و پناهندگان سیاسی و مدنی ایرانی ساکن ترکیه نامناسب‌تر از قبل شده و فشارهای جمهوری اسلامی دشواری این وضعیت را تشدید کرده است.

دهم مرداد امسال یک پناهجوی ایرانی در کمپ بسته آیدین به ایران‌اینترنشنال گفت که مدیر کمپ آن‌ها را شکنجه روحی و جسمی می‌کند.

به گفته او، مسوولان کمپ، پناهجویان را زیر آفتاب نگه می‌دارند تا مجبور به امضای برگه دیپورت به ایران شوند.

پیش از آن و در فروردین ماه، گزارش‌هایی درباره وضعیت ناگوار سه خانواده ایرانی در کمپ موغلا در حوالی ازمیر ترکیه منتشر شد که زانیار تندرو و خانواده‌اش یکی از آنان بودند.

این معترض ۱۸ ساله که چشم راستش را بر اثر شلیک ماموران از دست داده است تیر ماه امسال توانست به آلمان برود.

شیلان میرزایی که اکنون در خطری مشابه قرار دارد گفته است ترکیه فکر می‌کند حضور و ماندن او در این کشور، برای دولت ترکیه خطرساز است.

او روز سه‌شنبه دوم آبان بازداشت شد و از زمان انتقال به کمپ تاکنون از امضای هر برگه‌ای درباره موافقت با دیپورت و بازگردانده شدن به ایران سر باز زده است.

این کنش‌گر سیاسی به تهدیدات انجام گرفته از سوی افرادی منسوب به سفارت جمهوری اسلامی در ترکیه طی یک سال گذشته اشاره کرده است.

به گفته میرزایی، دو زن به نام‌های «لیلی جاهد و ناهید قاعدی» در این مدت بارها تلاش کرده‌اند او را بدزدند.

یک هفته پیش هم افرادی ناشناس فرزند خردسال او را تهدید کردند که مقابل مدرسه‌اش او را می‌کشند.

میرزایی درباره این تهدیدها به دفتر سازمان ملل متحد و پلیس امنیت ترکیه شکایت کرده اما این شکایت‌ها جدی گرفته نشده و نتیجه‌ای نداشته است.

اسفند سال گذشته شبکه آی‌تی‌وی بریتانیا در گزارشی نوشت وابستگان جمهوری اسلامی پناهجویان و پناهندگان سیاسی ایرانی در ترکیه را به ربودن و قتل تهدید می‌کنند.

این گزارش به نقل از یک پناهجو یادآور شد ربودن و کشتن مخالفان در ترکیه به کار بسیار راحتی برای جمهوری اسلامی تبدیل شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
چند چند
خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها