توافق آمریکا و چین برای تدارک دیداری دیگر میان بایدن و شی پس از ۳ سال

شنبه ۱۴۰۲/۰۸/۰۶

پس از دیدار روز جمعه در واشینگتن میان رییس‌جمهوری آمریکا و وزیر امور خارجه چین، دو کشور توافق کردند برای سازماندهی یک نشست میان رهبرانشان در ماه آینده میلادی تلاش کنند.

با وجود تنش‌های دوجانبه میان چین و آمریکا، جو بایدن امیدوار است در جریان اجلاس سران همکاری‌های اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (اپک) که قرار است در اواسط ماه نوامبر در سانفرانسیسکو برگزار شود، با همتای چینی خود، شی جین‌ پینگ دیدار کند.

این در حالی است که رییس‌جمهوری چین هنوز قصد خود را برای شرکت در این اجلاس اعلام نکرده است.

بایدن در جریان دیدار با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، از این کشور خواست تا با ایالات متحده برای مدیریت «مسوولانه» روابط و همچنین «برای مقابله با چالش‌های جهانی» همکاری کند.

بر اساس بیانیه مطبوعاتی کاخ سفید، آقای بایدن به میزبان خود گفت این دو قدرت بزرگ با وجود رقابت شدید، باید «خطوط ارتباطی» میان خود را حفظ کنند.

وانگ یی در یک اقدام کم‌سابقه به آمریکا سفر کرده تا در زمینه آرام کردن یک رابطه پرآشوب و یافتن زمینه‌های مشترک با واشینگتن تلاش کند.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، در تازه‌ترین اظهاراتش هیچ اشاره‌ای به این نکرد که آیا پکن به دعوت از شی جین‌ پینگ برای سفر به ایالات متحده پاسخ مثبت داده است یا خیر.

یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود گفت: «ما با هم برای چنین دیداری در جریان اجلاس اپک همکاری می‌کنیم.»

وزارت امور خارجه چین روز شنبه در گزارشی درباره دیدار وانگ یی و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، گفت: «دو طرف توافق کردند برای دست‌یابی به دیدار بین سران دو کشور در سانفرانسیسکو با یکدیگر همکاری کنند.»

بر اساس یک بیانیه دیگر وزارت امور خارجه چین، هدف از سفر وزیر خارجه این کشور به آمریکا «تلاش برای توقف افول روابط چین و آمریکا، تثبیت آن و بازگرداندن هر چه سریع‌تر آن به مسیر توسعه سالم و پایدار» بوده است.

بر اساس این بیانیه، وانگ یی خطاب به رییس‌جمهوری آمریکا گفته است: «ما باید در قبال جهان، تاریخ و مردم مسوولانه عمل کنیم و از سه اصل احترام متقابل، هم‌زیستی مسالمت‌آمیز و همکاری برد-برد پیروی کنیم.»

آخرین دیدار جو بایدن و شی جین پینگ به نشست سران گروه ۲۰ در بالی در نوامبر ۲۰۲۲ بازمی‌گردد.

بی‌اعتمادی بین پکن و واشینگتن که برای نفوذ خود به ویژه در آسیا و اقیانوسیه رقابت می‌کنند، ادامه دارد.

بایدن اعلام کرده است می‌خواهد چین را در رقابتی همه‌جانبه با رعایت قوانین بین‌المللی مشارکت دهد.

آمریکا به طور مشخص اتحادهای خود را در آسیا با هند، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و جزایر اقیانوس آرام تقویت کرده اما پکن این امر را تمایلی برای «محاصره» چین می‌داند؛ اتهامی که واشنگتن آن را رد می‌کند.

در جریان سفر وانگ یی به آمریکا، واشینگتن اعلام کرد نگران فعالیت‌های چین در دریای چین جنوبی است؛ منطقه‌ای مورد مناقشه میان چندین کشور همسایه.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها