افزایش توان نفوذ هکرهای وابسته به ایران؛ هدف: جاسوسی از کشورهای منطقه

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۸/۰۹

نیویورک تایمز خبر داد عملیات سایبری هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر نشان‌دهنده پیشرفت در توانایی‌های نفوذ این گروه است. بر اساس این گزارش، هکرهای ایرانی دیگر تنها به دنبال مختل کردن فعالیت سامانه‌ها نیستند و از عملیات خود برای جاسوسی استفاده می‌کنند.

نیویورک تایمز روز نهم آبان نوشت این تحلیل بر اساس تحقیقات شرکت اسرائیلی-آمریکایی «چک پوینت»، فعال در زمینه امنیت سایبری، درباره عملیات هکرهای مرتبط با وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ارائه شده است.

در یک سال گذشته هکرهای وابسته جمهوری اسلامی به قصد کسب اطلاعات مهم امنیتی، مراکز اطلاعاتی و دفاعی تعدادی از کشورهای منطقه مانند اسرائیل، عربستان سعودی و اردن را هدف قرار دادند.

در گزارش نیویورک تایمز آمده است هکرهای ایرانی توانسته‌اند به ایمیل‌های گروهی از اهداف خود مانند مقام‌های دولتی و نظامی، شرکت‌های مخابراتی و بنگاه‌های مالی دست یابند.

بدافزاری که از سوی این هکرها مورد استفاده قرار می‌گیرد، این قابلیت را دارد که نقشه شبکه‌هایی را ثبت کند که هکرها به آن نفوذ کرده بودند.

بنا بر این گزارش، این نقشه‌ها می‌توانند برای برنامه‌ریزی و انجام حملات هکرهای ایرانی به زیرساخت‌های سایبری اهداف خود در آینده کمک شایانی کنند.

چک پوینت در گزارش خود نوشت هدف اصلی عملیات سایبری جمهوری اسلامی جاسوسی است و شیوه مورد استفاده این هکرها در مقایسه با عملیات گذشته آن‌ها، «به طرز قابل توجهی پیچیده‌تر» است.

نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد از پاسخ به پرسش درباره عملیات هکرهای وابسته به تهران خودداری کرد.

محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی روز دوم آبان گفت: «در محیط پیچیده امروز لازم است خط دفاع کشور از مرزهای موجود جلوتر برود ... در این تفکر حوزه‌های شناختی، فضایی، سایبری و عرصه‌های جدید از اهمیت بالایی برخودار هستند که باید توجه به ویژه‌ای به آن‌ها کرد.»

او افزود دشمنان جمهوری اسلامی «سراغ تهدیدات ناشناخته و نو رفته‌اند» و به همین دلیل «تهران نیز باید قابلیت‌های جدیدی را به صنایع دفاعی اضافه کند».

چک پوینت تایید کرد هکرهای ایرانی با موفقیت به رایانه‌های مرتبط با وزارت دفاع عربستان سعودی و همچنین سامانه بانک‌ها و شرکت‌های مخابراتی در برخی کشورهای منطقه مانند اردن، کویت و عمان نفوذ کردند.

این شرکت در مورد داده‌های به سرقت رفته از سوی هکرهای ایرانی توضیحی ارائه نکرد و همچنین مشخص نکرد کدام سامانه‌های اسرائیلی هدف عملیات سایبری جمهوری اسلامی قرار گرفتند.

نیویورک تایمز به نقل از یک مقام اسرائیلی نوشت در ماه‌های اخیر حملاتی از سوی یک گروه هکری با نام «دم شیر» علیه موسسات و نهادهای دولتی و محلی اسرائیل صورت گرفته است.

به گفته او، آژانس امنیت اسرائیل (شین بت) و اداره ملی سایبری این کشور حملات صورت گرفته را شناسایی و مدیریت کردند.

یک مقام اسرائیلی دیگر نیز گفت «دم شیر» یکی از ۱۵ گروهی است که به صورت مستقیم یا نیابتی به سپاه پاسداران یا وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی وابسته هستند.

نیویورک تایمز گزارش داد در ماه‌های اخیر هکرهای وابسته به جمهوی اسلامی، حماس و حزب‌الله در تلاش بوده‌اند تا دوربین‌های مداربسته، به‌ویژه دوربین‎‌های مداربسته غیردولتی در نزدیکی مرز اسرائیل و لبنان را هک کنند.

اداره ملی سایبری اسرائیل روز ۲۴ مهر با انتشار اطلاعیه‌ای ضمن هشدار درباره احتمال هک دوربین‌های مداربسته خانگی به وسیله سازمان‌های متخاصم، از شهروندان این کشور خواست اقدامات احتیاطی را در مورد این دستگاه‌ها انجام دهند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
چند چند
جهان‌نما
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها