ایتالیا قصد دارد با احداث دو مرکز در آلبانی، مهاجران غیرقانونی نجات یافته از دریا را که درخواست پناهندگی آنها در حال بررسی از سوی مقامهای ایتالیایی است، برای اسکان موقت به آلبانی منتقل کند.
به گزارش دویچه وله، جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا و ادی راما، همتای آلبانیایی او پس از دیدار در رم، توافقنامه استقرار پناهجویان در آلبانی را امضا کردند.
این اولین بار است که چنین توافقنامهای میان یک کشور عضو اتحادیه اروپا و کشور دیگری خارج از این اتحادیه امضا میشود.
بر اساس این توافقنامه، ایتالیا هزینه ساخت این دو مرکز را که قرار است از سال ۲۰۲۴ آغاز به کار کنند پرداخت خواهد کرد. این مراکز میتوانند حدود سه هزار نفر را در خود جای دهند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در مهر ماه سال جاری اعلام کرد حدود ۱۸۶ هزار مهاجر و پناهنده در سال جاری میلادی وارد جنوب اروپا شدهاند که اکثریت قریب به اتفاق آنان در ایتالیا هستند.
در همین مدت دو هزار و ۷۷۸ مورد مرگ افراد مهاجر نیز ثبت شده است.
سواحل جنوبی ایتالیا با نزدیکترین فاصله از سواحل شرقی دریای مدیترانه، مقصد شمار زیادی از مهاجران غیرقانونی در سالهای گذشته بوده است.
نخستوزیر ایتالیا تاکید کرد رم قصد دارد ظرفیتهای خود را برای رسیدگی به پرونده بیش از ۳۶ هزار مهاجر در سال افزایش دهد.
ملونی افزود افراد زیر سن قانونی و زنان باردار به این مراکز فرستاده نخواهند شد.
بر اساس این توافق، در صورتی که درخواست پناهندگی این مهاجران از سوی ایتالیا رد شود، آلبانی آنها را به کشور مبدا باز خواهد گرداند.
به گفته ملونی، این توافقنامه نشان میدهد امکان همکاری برای مدیریت جریان مهاجرت در اروپا وجود دارد.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز ۱۲ مهر به توافقی اولیه برای اصلاح سیاستهای این اتحادیه درباره مهاجران و پناهجویان دست یافتند.
«مقابله با موج فزاینده مهاجران غیرقانونی» از وعدههای انتخاباتی ملونی و حزب راستگرای «برادران ایتالیا» بود که اکنون قدرت را در این کشور در دست دارند.
این حزب پیش از این خواستار احداث مراکز اسکان مهاجران غیرقانونی در مناطقی خارج از اتحادیه اروپا مانند شمال آفریقا شده بود اما کشورهای آفریقایی این درخواست را نپذیرفته بودند.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز هفتم مهر با انتقاد از سیاستهای مهاجرتی جامعه بینالمللی در مدیترانه اعلام کرد این منطقه به گورستانی برای کودکان و آرزوهایشان تبدیل شده است.
طبق گزارش سازمان بینالمللی مهاجرت، تاخیر در امدادرسانی به پناهجویان از سوی دولتهای اروپایی باعث بروز حوادثی مرگبار در مسیر مدیترانه مرکزی شده است.