مقامهای اوکراینی از «بزرگترین حمله پهپادی روسیه به اوکراین» در روز شنبه چهارم آذر خبر دادند و گفتند که در جریان این حمله پنج نفر در کییف زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، حمله به مناطق مختلف کییف در ساعات اولیه روز شنبه آغاز شد و همزمان با طلوع خورشید، گسترش بیشتری پیدا کرد.
بر اساس این گزارش، هشدار حمله هوایی شش ساعت به طول انجامید.
نیروی هوایی اوکراین در ابتدا اعلام کرد ۷۱ فروند از ۷۵ پهپاد روسیه را سرنگون کرده اما بعد آمار پهپادهای سرنگونشده را به ۷۴ فروند افزایش داد.
سخنگوی نیروی هوایی اوکراین روز شنبه به تلویزیون این کشور گفت که از این میان، ۶۶ پهپاد بر فراز کییف و مناطق اطراف آن سقوط کردند.
مایکولا اولشوک، فرمانده نیروی هوایی اوکراین کارآمدی واحدهای «پدافند متحرک» را ستود؛ نیروهایی که مجهز به وانتهای تندرویی هستند که مسلسل یا توپ روی آنها نصب شده است.
به گفته او، این نیروها نزدیک به ۴۰ درصد از پهپادها را سرنگون کردند.
ویتالی کلیچکو، شهردار کییف در کانال خود در تلگرام نوشت این حمله پنج نفر از جمله یک دختر ۱۱ ساله را مجروح کرد و به ساختمانها در مناطق مختلف شهر آسیب رساند.
او گفت قطعات یک پهپاد سرنگون شده باعث آتشسوزی در یک مهدکودک شده است.
ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین گفت که این حمله در ساعات اولیه روز رخ داد: «زمانی که اوکراینیها یاد قربانیان بدترین تراژدی تاریخ کشور خود یعنی قحطی "هولودومور" در سالهای ۱۹۳۲ و ۱۹۳۳ را گرامی میداشتند.»
در زمان حکومت ژوزف استالین بر شوروی سابق، فاجعه هولودومور (قحطی بزرگ اوکراین) رخ داد که موجب مرگ میلیونها تن از ساکنان این کشور شد.
برخی مورخان اوکراینی، استالین را عامل آن قحطی میدانند.
رییسجمهوری اوکراین پیشتر گفته بود بین هولودومور و تهاجم فعلی روسیه شباهتهایی وجود دارد.
زلنسکی در تلگرام خود نوشت: «ترور عمدی ... رهبری روسیه به این واقعیت افتخار میکند که میتواند کشتار کند.»
اوکراین و بیش از ۳۰ کشور دیگر، هولودومور را به عنوان نسلکشی مردم اوکراین به دست اتحاد جماهیر شوروی به رسمیت میشناسند.
به گفته مورخان، اتحاد جماهیر شوروی که در آن زمان بر اوکراین حکومت میکرد، قصد داشت جنبش استقلالطلبی مردم این کشور را از بین ببرد.
مسکو این ادعا را رد میکند که مرگ مردم در جریان این قحطی ناشی از یک سیاست نسلکشی عمدی بوده است.
مسکو میگوید روسها و سایر گروههای قومی نیز به دلیل قحطی آسیب دیدهاند.
درباره اهداف حمله روز شنبه روسیه به اوکراین هنوز توضیحی از سوی مسکو ارایه نشده اما کییف در هفتههای اخیر هشدار داده بود که مسکو بار دیگر عملیاتی هوایی را برای نابودی سیستم انرژی این کشور آغاز خواهد کرد.
در زمستان گذشته روسیه تلاش کرد با نابود کردن زیرساختهای انرژی در اوکراین، زمستان سختی را برای اوکراینیها رقم بزند.
وزارت انرژی اوکراین اعلام کرد در نتیجه حمله اخیر، برق نزدیک به ۲۰۰ ساختمان در پایتخت از جمله ۷۷ ساختمان مسکونی قطع شده است.