نمایش آگهی‌های گوگل در سایت‌های ایرانی موجب اعتراض اروپا و آمریکا شد

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۱۴

نتایج یک بررسی صورت گرفته حاکی از آن است که گوگل آگهی برخی نهادها از جمله آژانس‌های فدرال ایالات متحده و کمیسیون اروپا را در وب‌سایت‌های ایرانی تحت تحریم‌های بین‌المللی نمایش داده است.

گزارش منتشر شده از سوی شرکت ردیابی تبلیغاتی «ادالیتیکس» نشان می‌دهد آگهی مجموعه‌های دولتی مانند اف‌بی‌آی در سایت‌های ایرانی از قبیل سایت اداره آب منطقه‌ای کرمان و شرکت «فولاد آلیاژی ایران» نمایش داده شده‌اند.

فولاد آلیاژی ایران در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری ایالات متحده قرار دارد.

در برخی نمونه‌های بررسی شده، آگهی رسمی جذب نیروی اف‌بی‌آی در این وب‌سایت‌ها مشاهده شده است.

آگهی‌دهندگانی مانند آژانس امنیت ملی آمریکا، ارتش و گارد ساحلی ایالات متحده، آمازون، اپل، فیس‌بوک، مایکروسافت، برخی اعضای مجلس نمایندگان آمریکا و چندین روزنامه از جمله نیویورک تایمز، واشنگتن پست و وال‌استریت ژورنال تحت تاثیر این موضوع قرار گرفته‌اند.

این آگهی‌ها از طریق یکی از سیستم‌های نمایش تبلیغات گوگل توزیع شده‌اند. آگهی‌دهندگان از این خدمات برای نمایش آگهی خود در سایت‌های مختلف استفاده می‌کنند.

عدم وجود شفافیت در بیان جزییات مربوط به شیوه نمایش این آگهی‌ها از سوی گوگل باعث ایجاد مشکلات عمده‌ای در مکانیسم کنترل توزیع آن‌ها شده است.

این آگهی‌ها علاوه بر سایت‌های ایرانی در برخی سایت‌های کشور روسیه و نیز سایت‌های پورنوگرافی نمایش داده شده‌اند؛ موضوعی که بر خلاف قوانین ایالات متحده، اتحادیه اروپا و شرکت گوگل است.

انتشار این گزارش موجب واکنش برخی نهادهای درگیر با این موضوع شده است. سازمان اف‌بی‌آی، گوگل را مسوول این موضوع دانست.

پل تانگ، عضو پارلمان اروپا، نگرانی خود را درباره نقض احتمالی تحریم‌های این اتحادیه و نیز تامین مالی غیرمستقیم کشورهای تحریم شده به واسطه این ابزار تبلیغاتی ابراز کرد.

او گفت این اتحادیه با این کار ممکن است به تامین مالی ایران و روسیه پرداخته باشد.

گوگل در واکنش به این موضوع گزارش منتشر شده را دستچین‌ شده توصیف و در عین حال تاکید کرد اصلاحاتی را در مورد عدم نمایش آگهی در سایت‌های مورد اشاره انجام داده است.

این شرکت خاطرنشان کرد هیچ کدام از سایت‌های مورد اشاره درآمدی از این طریق کسب نکرده‌اند.

دن تیلور، معاون واحد تبلیغات جهانی گوگل با رد برخی جزییات گزارش ادالیتیکس گفت شیوه نمایش این آگهی‌ها بر اساس محتوای جست‌وجو شده از سوی کاربر است و به سایت محل نمایش آن‌ها ارتباطی ندارد.

با وجود این اظهارات، تغییر شیوه نمایش این آگهی‌ها از سوی گوگل از احتمال وجود سهل‌انگاری در این زمینه حکایت دارد.

برخی کارشناسان خواستار اعمال نظارت‌های بیشتر بر شیوه نمایش تبلیغات دیجیتال و تطبیق آن‌ها با قوانین بین‌المللی و چارچوب‌های اخلاقی شده‌اند.

ادالیتیکس در گزارش خود تاکید کرده که گوگل از حدود دو هفته پیش نمایش محتوای آگهی‌های خود را در سایت‌های تحریمی ایرانی و روسی متوقف کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا

شنیداری

پادکست‌ها