سازمان جهانی هواشناسی گزارشی درباره روند تغییرات اقلیمی در فاصله سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۰ منتشر کرد. همزمان مذاکرات در نشست اقلیمی سازمان ملل متحد در دوبی موسوم به کاپ ۲۸ بر سر چگونگی مقابله با گرمایش جهانی ادامه دارد.
سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرد دگرگونیهای گسترده و پرشتاب در یخچالهای مناطق قطبی و کوههای مرتفع، تهدیدی برای جان میلیونها نفر به شمار میرود.
به گزارش این سازمان، تولید روزافزون گازهای گلخانهای باعث بالا رفتن دمای زمین و در نتیجه شتاب چشمگیر روند ذوب شدن یخها شده است.
در این گزارش آمده است تحلیل رفتن یخچالهای طبیعی در درازمدت عواقب سنگینی برای منابع آبی میلیونها نفر در جهان به همراه خواهد داشت و میتواند با افزایش سطح آب دریاها تهدیدی جدی برای ساکنان مناطق کمارتفاعتر باشد.
جان کری، نماینده ویژه رییسجمهوری آمریکا در امور اقلیم روز چهارشنبه ۱۵ آذر از کشورهای جهان خواست برای مقابله با تغییرات اقلیمی رویکرد جدیتری اتخاذ کنند.
او تاکید کرد زمان گرفتن تصمیمهای مهم در مذاکرات اقلیمی فرا رسیده است.
به گفته کری، اقتصاد جهانی قطعا به مرحله «کمکربن» و «بدون کربن» خواهد رسید اما برای دور ماندن از عواقب بحران کنونی در حوزه تغییرات اقلیمی، این گذار باید هر چه سریعتر انجام شود.
خبرگزاری رویترز روز ۱۵ آذر در گزارشی نوشت پرسش محوری درباره کاپ ۲۸ این است که آیا این نشست میتواند به اولین توافق جهانی درباره حذف تدریجی سوختهای فسیلی منتهی شود.
اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ گفت حذف تدریجی سوختهای فسیلی برای رسیدن به هدف نهایی که برخورداری از سیستمهای انرژی بدون تولید گازهای گلخانهای است، ضروری به نظر میرسد.
رسانهها از دوبی خبر دادند در نشست اقلیمی سازمان ملل متحد، اولین پیمان بینالمللی درباره کاهش گازهای گلخانهای ناشی از سیستمهای سرمایشی امضا شد.
این پیمان به امضای ۶۳ کشور از جمله آمریکا و کانادا رسید.
آلودگی ناشی از خنککنندهها، یخچالها و سرماسازها، هفت درصد مجموع آلایندههای گلخانهای جهان را تشکیل میدهد.
در جریان کاپ ۲۸، سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیکوس، وابسته به اتحادیه اروپا، اعلام کرد سال ۲۰۲۳ گرمترین سال تاریخ بوده است.
رویترز روز ۱۴ آذر خبر داد مذاکرات بر سر حذف تدریجی سوختهای فسیلی و گنجاندن عبارت مربوط به آن در توافق نهایی نشست اقلیمی سازمان ملل متحد همچنان ادامه دارد.
گزارشها حاکی از آن است که مذاکرات در زمینه تخصیص بودجه و سرمایهگذاری در زمینه تغییرات اقلیمی به بخشی محوری از کاپ ۲۸ بدل شده است.