بررسی جنگ در غزه و احیای روابط تهران-ریاض در نشست کمیته سه‌جانبه در پکن

شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۲۵

نشست کمیته سه‌جانبه جمهوری اسلامی، عربستان سعودی و چین در پکن برگزار شد. جنگ در غزه و روند احیای روابط تهران-ریاض، از جمله بازگشایی سفارت‌خانه‌های دو کشور، از موضوعات محوری این نشست بود.

در جریان این نشست، وانگ‌ یی، وزیر امور خارجه چین و دنگ لی، معاون او، با علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی و ولید بن عبدالکریم الخریجی، قائم مقام وزیر امور خارجه عربستان سعودی دیدار و گفت‌وگو کردند.

خبرگزاری مهر، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی نوشت تهران، ریاض و پکن در این نشست خواستار برقراری فوری آتش‌بس در نوار غزه و ارسال کمک‌های بشردوستانه به این منطقه شدند.

این سه کشور همچنین مخالفت خود را با جابه‌جایی اجباری فلسطینیان از نوار غزه اعلام کردند و افزودند ادامه شرایط کنونی در غزه تهدیدی بزرگ علیه امنیت و صلح منطقه‌ای و بین‌المللی به شمار می‌رود.

به گزارش شبکه خبری الجزیره، از زمان آغاز مناقشه حماس و اسرائیل در روز ۱۵ مهر (هفتم اکتبر)، دست‌کم ۱۹ هزار فلسطینی و هزار و ۲۰۰ اسرائیلی جان خود را از دست داده‌اند.

رسانه‌ها گزارش دادند نیروهای اسرائیلی به پیش‌روی خود در جنوب غزه ادامه می‌دهند و بیم آن می‌رود با افزایش تنش‌ها، بحران انسانی در منطقه رو به وخامت گذارد.

در جریان نشست کمیته سه جانبه، موضوع سفرهای متقابل وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی و عربستان سعودی و همچنین بازگشایی سفارت‌خانه‌های دو کشور در تهران و ریاض مورد بحث قرار گرفت.

تهران و ریاض اسفند ماه سال گذشته برای از سرگیری روابط دیپلماتیک به توافق رسیدند. این توافق با میانجی‌گری چین و در جریان سفر علی شمخانی، دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی به پکن به دست آمد.

باقری و الخریجی در جریان نشست کمیته سه‌جانبه جمهوری اسلامی، عربستان سعودی و چین بر تعهد کشورهای متبوع خود به توافق‌نامه اسفند ماه تاکید کردند.

خبرگزاری شین‌هوا، ارگان رسمی دولت چین نوشت وانگ یی برگزاری نشست کمیته سه‌جانبه را فرصتی برای بهبود روابط تهران و ریاض و برقراری صلح و ثبات در منطقه دانست.

وزیر امور خارجه چین از جمهوری اسلامی و عربستان سعودی خواست از «دخالت‌های خارجی» در خاورمیانه جلوگیری کنند.

او افزود سرنوشت خاورمیانه باید در دست ملت‌های این منطقه باشد.

یی پیش از این و در مرداد ماه گفته بود توافق اخیر میان جمهوری اسلامی و عربستان سعودی با میانجی‌گری پکن، «موجی از آشتی» در خاورمیانه ایجاد کرده است.

ناظران برگزاری نشست کمیته سه جانبه را در راستای تلاش‌های چین به منظور افزایش نفوذ خود در خاورمیانه دانستند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا

شنیداری

پادکست‌ها