پس از پرتاب یک موشک بالستیک قارهپیما از سوی کره شمالی، وزارت دفاع ژاپن اعلام کرد این موشک دارای برد بیش از ۱۵ هزار کیلومتر است و میتواند به هر نقطهای از آمریکا برسد. اقدام پیونگیانگ واکنش گستردهای از سوی ژاپن، کره شمالی و آمریکا در پی داشته.
وزارت دفاع ژاپن اعلام کرد موشک کره شمالی تا ارتفاع حدود شش هزار کیلومتر پرواز کرد و بردی هزار کیلومتری را پوشش داد، که ۷۳ دقیقه، یک دقیقه کمتر از پرتابی مشابه در ماه ژوئیه، طول کشید و در آبهای غرب هوکایدو، دومین جزیره بزرگ ژاپن، فرود آمد.
پیشتر، ارتش کره جنوبی هم اعلام کرد موشک بالستیک کره شمالی پس از طی مسیری هزار کیلومتری به دریا افتاد. به گفته رییس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی این موشک روز دوشنبه از منطقهای نزدیک پیونگیانگ به سمت دریا در سواحل شرقی کره شمالی شلیک شد.
وزارت خارجه آمریکا پرتاب موشک بالستیک از سوی کره شمالی را محکوم کرد و گفت: «این پرتابها نقض قطعنامههای متعدد سازمان ملل، تهدیدی برای همسایگان کره شمالی، و تضعیف امنیت منطقه است.»
وزارت دفاع ژاپن ضمن تاکید بر همکاری سهجانبه با کره جنوبی و آمریکا اعلام کرد این کشور از طریق مجاری دیپلماتیک در پکن به پرتاب موشک بالستیک از سوی کره شمالی شدیدا اعتراض کرده.
در همین حال، رسانه دولتی چین از دیدار وزیر خارجه این کشور با معاون وزیر امور خارجه کره شمالی خبر داد.
کاخ سفید اعلام کرد جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، با همتای خود در کره جنوبی گفتگو کرده و دوطرف پرتاب موشک از سوی کره شمالی را محکوم کردند. یون سوک یول، رییسجمهوری کره جنوبی هم خواهان تقویت بازدارندگی هستهای مشترک با آمریکا در برابر کره شمالی شد.
ارتش کره جنوبی هم ضمن محکوم کردن پرتاب موشک بالستیک قارهپیما از سوی کره شمالی گفت مسوولیت عواقب ناشی از اقدامهای تهدیدآمیز با پیونگیانگ خواهد بود.
آخرین موشکهای با سوخت جامد مدل «هواسونگ ۱۸» از زمین چمنی در نزدیکی پیونگیانگ پرتاب شدهاند، که به گفته تحلیلگران احتمالا با بتن برای وسیله نقلیه پرتاب سنگین تقویت شده است.
هفته گذشته، کره جنوبی هشدار داده بود که ممکن است کره شمالی در حال آمادهسازی برای پرتاب یک موشک بالستیک قاره پیما باشد.