خاویر میلی، رییسجمهوری آرژانتین، انصراف رسمی کشورش را از عضویت در سازمان بریکس اعلام کرد. خروج از بریکس یکی از وعدههای انتخاباتی میلی بود که تنها چند روز پس از آغاز به کارش به عنوان رییسجمهوری جدید آرژانتین به آن جامه عمل پوشاند.
میلی در نامهای به چین، هند، برزیل، آفریقای جنوبی و روسیه نوشت تصمیم دولت پیشین آرژانتین در زمینه پیوستن به بریکس مورد تجدید نظر قرار گرفته است.
در این نامه آمده است اکنون زمان مناسبی برای ملحق شدن آرژانتین به بریکس نیست.
میلی در عین حال تاکید کرد بوئنوس آیرس به تقویت روابط با این کشورها با هدف افزایش تجارت و جذب سرمایهگذاری متعهد است.
بریکس نام گروهی از کشورها به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است و عنوان اختصاری آن از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی این کشورها یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی ساخته شده است. این گروه در ابتدا بریک نام داشت اما پس از پیوستن آفریقای جنوبی (South Africa)، به بریکس تغییر نام یافت.
در نشست اعضای بریکس در شهریور سال جاری مقرر شد از ابتدای سال ۲۰۲۴ شش کشور آرژانتین، اتیوپی، امارات متحده عربی، ایران، عربستان سعودی و مصر نیز به این گروه اضافه شوند.
حدود ۲۵ درصد از مجموع تولید ناخالص داخلی جهان به کشورهای عضو بریکس تعلق دارد.
به گزارش شبکه خبری الجزیره، میلی که قدرت را از روز ۱۹ آذر به دست گرفته است، میکوشد تا سیاست خارجی آرژانتین را همراستا با کشورهای غربی تعریف کند و از کشورهای در حال توسعه فاصله بگیرد. این در حالی است که آلبرتو فرناندز، رییسجمهوری چپگرای پیشین آرژانتین، از عضویت بوئنوس آیرس در بریکس حمایت میکرد.
بیبیسی نوشت میلی از منتقدان سرسخت چین به شمار میرود.
او پیش از این در جریان کارزار انتخاباتی خود حکومت چین را «قاتل» توصیف کرده و گفته بود حاضر به همکاری با کمونیستها نیست.
میلی از طرفداران جدی اسرائیل است و وعده داده سفارت آرژانتین در اسرائیل را از تلآویو به اورشلیم منتقل کند.
این سیاستمدار راستگرای افراطی به دنبال آن است تا با اعمال تغییرات گسترده در ساختار اقتصادی و سیاسی آرژانتین، راهی برای برونرفت از بحران اقتصادی در این کشور بیابد.
به گزارش بیبیسی، ۴۰ درصد از مردم آرژانتین زیر خط فقر زندگی میکنند و تورم در یک سال گذشته در این کشور بیش از ۱۵۰ درصد افزایش داشته است.
دولت آرژانتین با بدهیهای انباشته فراوان دست و پنجه نرم میکند.
وبسایت زمانه در گزارشی درباره این موضوع نوشت میلی به عنوان یک آنارشوکاپیتالیست از پیروان مکتب اقتصادی اتریش (مکتب اصلی نئولیبرالیسم) است و از «بازگشت به لیبرالیسم اصیل پیش از اقتصاد کینزی» حمایت میکند.
این چهره فوق لیبرال به دلیل رفتارهای غیرمتعارفش در دوران کارزار انتخاباتی مورد توجه رسانهها قرار گرفت. او با اره برقی وارد میتینگهای انتخاباتیاش میشد.