آمار قربانیان زلزله ژاپن به ۱۱۰ کشته و بیش از ۵۰۰ زخمی رسید. با وجود کاهش امیدها برای نجات دادن مفقود شدگان، اداره خدمات امداد و نجات ژاپن همچنان به جستوجو برای یافتن بیش از ۲۰۰ مفقود ادامه میدهد.
زمینلرزه با بزرگی ۷/۵ که بعدازظهر روز اول ژانویه به وقت محلی در شبهجزیره نوتو رخ داد، بسیاری از مناطق را ویران کرد و باعث رانش زمین و فروریختن ساختمانها و جادهها شد.
اداره خدمات امداد و نجات ژاپن روز شنبه ۱۶ دی اعلام کرد «به جستوجوی خستگیناپذیر خود» در میان آوارهای زلزله ویرانگری که در شب سال نو مرکز ژاپن را لرزاند، ادامه میدهد.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، شرایط جوی زمستانی عملیات امداد و جستوجو را پیچیده کرده است.
طبق آمار جدید اعلام شده از سوی مقامهای محلی، حدود ۲۱۰ نفر همچنان مفقود هستند و امیدها برای یافتن بازماندگان تقریبا پنج روز پس از فاجعه، به طور فزایندهای کاهش یافته است.
شبهجزیره نوتو در مرکز ژاپن، در دریای ژاپن قرار دارد و صنایع اصلی این شبه جزیره کشاورزی، شیلات و گردشگری است.
لرزشهای ناشی از زلزله در این منطقه در توکیو، پایتخت ژاپن که در فاصله ۳۰۰ کیلومتری نوتو قرار دارد، احساس شد.
این زلزله باعث ایجاد سونامی شد و امواجی با ارتفاع بیش از یک متر به سواحل برخورد کردند، خانهها و جادههای کنار دریا را از بین بردند و قایقها را به ساحل پرتاب کردند.
بیش از ۳۰ هزار نفر روز شنبه به ۳۵۰ مرکز اسکان موقت پناه بردند و طبق گفته مقامهای محلی، این مراکز در شرایط اغلب ناامن، به ویژه در صعبالعبورترین مناطق قرار دارند.
این زمینلرزه با پسلرزههای متعددش از سوی فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن، به عنوان «جدیترین فاجعه» در عصر ریوا توصیف شد.
این دوره، از اول می سال ۲۰۱۹ در روز بر تخت نشستن امپراتور ژاپن، پسر ارشد آکیهیتو، ناروهیتو به عنوان صدوبیستوششمین امپراتور ژاپن آغاز شده است.
ژاپن که در حاشیه اقیانوس آرام قرار دارد، یکی از کشورهای زلزلهخیز در جهان است.
مجمع الجزایر ژاپن در سال ۲۰۱۱ صحنه یک زمینلرزه مهیب به بزرگای ۹ بود که موجب سونامی عظیمی شد و هزاران کشته و زخمی بر جای گذاشت. این فاجعه منجر به حادثه هستهای فوکوشیما شد که جدیترین حادثه هستهای در جهان از زمان چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ بود.