مدیر سازمان افبیآی گفت اقدامات پیشین ایران، روسیه و چین در جریان و به منظور اثرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، باعث شده است کشورهای بیشتری به مداخله در این رویداد علاقهمند شوند و این موضوع انتخابات ۲۰۲۴ ریاستجمهوری آمریکا را متفاوت از دورههای قبل کرده است.
کریستوفر ری با بیان این اظهارات در کنفرانس بینالمللی امنیت سایبری در شهر نیویورک تاکید کرد از سال ۲۰۱۸ به این سو، تعداد حکومتها و بازیگران خارجی که به دنبال مداخله یا دستکم تاثیر بر جریان انتخابات آمریکا هستند افزایش یافته و تکنیکهای آنها نیز پیشرفتهتر شده است.
ری گفت آمریکا نیز در این مدت ساختارهای دفاع سایبری خود را بهویژه در زمینه مشارکتهایی که آژانسهای فدرال، مقامات انتخابات ایالتی و صنایع خصوصی با یکدیگر انجام میدهند، تقویت کرده است.
به گفته او، افزایش تاثیرگذاری همکاریهای بینسازمانی موجب شده تا ایالات متحده در مقایسه با انتخابات گذشته بیشتر مراقبت امنیت این مساله باشد.
مدیر اداره تحقیقات فدرال آمریکا تاکید کرد اگرچه تهدیدات سایبری چالشبرانگیزتر شدهاند اما شرایط دفاع این کشور نیز بهتر شده است.
ری از کشورهای جدیدی که سعی در مداخله در انتخابات آمریکا دارند نام نبرد اما با یادآوری تلاش هکرهای جمهوری اسلامی برای تاثیرگذاری در انتخابات دوره گذشته این کشور خاطرنشان کرد ایالات متحده بهسرعت توانست از چنین مداخلهای جلوگیری کند.
مدیر افبیآی هشدار داد با وجود مداخلههای جدید، روسیه و چین کماکان گزینههای اصلی دروغپراکنی علیه آمریکا و انجام حملات سایبری علیه زیرساختهای انتخاباتی هستند.
او گفت کوشش برای هک زیرساختهای انتخاباتی به تنهایی میتواند به تلاشی برای ایجاد هرج و مرج و کاهش اعتماد مردم به انتخابات منجر شود.
وزارت خزانهداری ایالات متحده آبان ۱۴۰۰ پس از آشکار شدن نقش جمهوری اسلامی در مداخله در انتخابات سال ۲۰۲۰ این کشور، شرکت ایمن نت پاسارگاد و شش فرد مرتبط با آن را تحریم کرد.
همزمان وزارت دادگستری آمریکا علیه دو تن از این افراد که به راهاندازی کارزار سایبری برای مداخله در انتخابات متهم شدهاند، اعلام جرم کرد.
این گروه در بازه اوت تا نوامبر ۲۰۲۰ با انتشار اطلاعات نادرست در شبکههای اجتماعی، ارسال ایمیلهای تهدیدآمیز و نفوذ به چندین نهاد رسانهای آمریکا تلاش کرد تا ضمن تاثیرگذاری بر نتایج انتخابات، اعتماد شهروندان آمریکایی را نسبت به آن کاهش دهد.
گزارش اختصاصی ایراناینترنشنال از این جریان نشان میدهد سپاه پاسداران برنامه شش مرحلهای با هدف ایجاد اختلال در روند انتخابات آمریکا تدارک دیده بود.
عوامل شرکت ایمن نت پاسارگاد سال گذشته نیز علیه مجله شارلی ابدو حمله سایبری انجام داده بودند.
مدیر افبیآی در سخنان اخیر خود تاکید کرد هیچ یک از تلاشهایی که در دورههای پیشین از سوی کشورهای متخاصم برای مداخله در انتخابات آمریکا صورت گرفته، بر یکپارچگی آرای انتخاباتی تاثیری نگذاشته است.