سازمان استخبارات پاکستان اعلام کرد جمهوری اسلامی در حمله مرگبار به مسعود الرحمن عثمانی، از رهبران ارشد سپاه صحابه دست داشته است.
بر اساس این گزارش، در عملیات نیروهای اطلاعاتی پاکستان در شهرهای راولپندی، اسلامآباد و مندی بهاءالدین، چهار نفر در ارتباط با قتل عثمانی بازداشت شدند.
به گفته پلیس اسلامآباد، افراد دستگیر شده در سازمان دانشجویان امامیه پاکستان، از گروههای شیعه مورد حمایت جمهوری اسلامی عضویت داشتند.
عثمانی که معاون دبیرکل شورای علمای اهل سنت پاکستان بود، روز ۱۵ دی در اسلامآباد به دست دو موتورسوار ترور شد.
پلیس اسلامآباد در بیانیهای اعلام کرد سازمان دانشجویان امامیه پاکستان ظاهرا این حمله را در انتقام از مواضع شورای علمای اهل سنت علیه افراطگرایی شیعه در پاکستان برنامهریزی و اجرا کرده است.
روابط جمهوری اسلامی و پاکستان در پی حمله موشکی و پهپادی سپاه پاسدراران به خاک پاکستان دستخوش تنش شده است و بیم آن میرود اعلام خبر دست داشتن حکومت ایران در ترور عثمانی، به تیرهتر شدن روابط دو کشور بینجامد.
سپاه پاسداران روز ۲۶ دی اعلام کرد در پاسخ به حملات گروه جیشالعدل، مواضع شبهنظامیان این گروه را در پاکستان هدف قرار داده است.
جیشالعدل با رد این ادعا گفت موشکهای شلیک شده به دلیل «خطا و انحراف» از «محدوده نظامی» این گروه در خاک ایران عبور و به روستایی در پاکستان اصابت کردند.
وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیهای حمله جمهوری اسلامی به خاک این کشور را محکوم کرد و خبر داد در این حمله دو کودک کشته و سه زن زخمی شدند.
در این بیانیه آمده است: «نقض حاکمیت پاکستان کاملا غیرقابل قبول است و میتواند عواقب جدی داشته باشد.»
پاکستان در اعتراض به حمله سپاه، سفیر خود را از تهران فراخواند و اعلام کرد از ورود سفیر جمهوری اسلامی به پاکستان جلوگیری میکند.
جمهوری اسلامی پیش از این نیز با شلیک ۲۴ موشک، اقلیم کردستان عراق و مناطقی در سوریه را هدف قرار داده بود.
حمله سپاه پاسداران به اربیل در اقلیم کردستان با محکومیت گسترده بینالمللی مواجه شد.
سپاه پاسداران با انتشار بیانیهای اعلام کرد به مقر موساد در اربیل حمله کرده است.
مقامهای دولت عراق و اقلیم کردستان با تکذیب این ادعا، از کشته شدن غیرنظامیان در این حمله خبر دادند.
فعالیت گروههای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه و همچنین عملیات برونمرزی نیروی قدس سپاه پاسداران و عوامل وابسته به حکومت ایران در کشورهای مختلف، واکنشها و انتقادات زیادی را به همراه داشته است.
خبرگزاری رویترز روز ۱۹ آذر گزارش داد دو ایرانی به ظن برنامهریزی برای حمله به شهروندان اسرائیلی در قبرس بازداشت شدند.