پوتین در میانه نگرانی‌ها از همکاری نظامی پیونگ‌یانگ و مسکو به کره شمالی می‌رود

یکشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۱

خبرگزاری رسمی کره شمالی به نقل از وزارت خارجه این کشور گزارش داد که ولادیمیر پوتین رییس‌جمهور روسیه تمایل خود را برای سفر به پیونگ‌یانگ در یک زمان نامشخص اعلام کرده است. آمریکا و کره‌جنوبی در ماه‌های اخیر از همسویی و همکاری نظامی این دو کشور ابراز نگرانی کرده است.

خبرگزاری رسمی کره شمالی روز یکشنبه به نقل از وزیر خارجه این کشور تایید کرد که پیونگ‌یانگ «آماده پذیرش» پوتین است.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه کره شمالی، چو سون هوی، وزیر خارجه این کشور در جریان سفر به مسکو به پوتین گفت، کره شمالی «آماده پذیرش صمیمی‌ترین دوست مردم کره با نهایت صمیمیت است.»

خانم چو هفته گذشته برای دیدار با پوتین و همتای خود سرگئی لاوروف به پایتخت روسیه سفر کرده بود.

پیونگ‌یانگ و مسکو اخیرا روابط خود را تقویت کرده‌اند و شهریور گذشته کیم جونگ اون رهبر کره شمالی به روسیه سفر کرد.

رییس‌جمهوری روسیه با رهبر کره شمالی در پایگاه فضایی وستوچنی روسیه دیدار کرد و هم‌زمان با این دیدار و در غیاب کیم، پیونگ‌یانگ موشک بالیستیک دیگری را پرتاب کرد.

در پایان آن سفر، کیم از پوتین برای سفر به کره شمالی دعوت کرد.

در بیانیه مطبوعاتی وزارت خارجه کره شمالی آمده که پوتین مایل است به زودی از «جمهوری دموکراتیک خلق کره»، نام رسمی کره شمالی بازدید کند.

بر اساس همین بیانیه، روسیه از کره شمالی «تشکر عمیق خود را برای ارائه حمایت و همبستگی کامل از موضع دولت و مردم روسیه در مورد عملیات نظامی ویژه در اوکراین» اعلام کرده است.

مسکو به تهاجمی که از فوریه دو سال پیش علیه اوکراین به راه انداخته به عنوان «عملیات نظامی ویژه» نام می‌برد.

مقامات ارشد روسیه، از جمله وزرای دفاع و امور خارجه، در سال گذشته میلادی به کره شمالی سفر کردند و نگرانی‌های بین‌المللی را نسبت به یک معامله تسلیحاتی احتمالی میان دو کشور افزایش دادند.

کشورهای غربی، پیونگ‌یانگ و مسکو را به همکاری با یکدیگر برای حمایت از تلاش‌های جنگی روسیه در اوکراین متهم کرده و آمریکا به تازگی اعلام کرده که کره شمالی موشک‌هایی را برای تهاجم علیه اوکراین به مسکو داده است.

به تازگی، روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی درباره آخرین وضعیت تهاجم روسیه علیه اوکراین نوشت که مسکو تاکتیک‌های خود را با حملات بی‌سابقه با هدف شکستن سد پدافند هوایی اوکراین تغییر داده و استفاده از موشک‌های کره شمالی و احتمال استفاده از موشک‌های ایرانی، این حملات را تقویت خواهد کرد.

سئول نیز کره شمالی را متهم کرده که در ازای دریافت اطلاعات و کمک در زمینه فناوری ماهواره نظامی، بیش از یک میلیون مهمات توپخانه در اختیار روسیه قرار داده است.

در ماه نوامبر، کره شمالی موفق شد یکی از این ماهواره‌های جاسوسی را در مدار قرار دهد و کره جنوبی مسکو را به همکاری با پیونگ‌یانگ در این زمینه متهم کرد.

وزارت خارجه کره شمالی در بیانیه‌ای جداگانه در روز یکشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد را به دلیل تشکیل جلسه اضطراری درباره آخرین آزمایش موشک‌های بالستیک این کشور محکوم کرد.

رسانه‌های دولتی کره شمالی این موشک را «موشک جدید سوخت جامد میان‌برد با کلاهک مافوق صوت» توصیف کردند.

کره جنوبی روز پنجشنبه از شورای امنیت خواست «سکوت» خود در قبال تشدید آزمایش‌ها و تهدیدهای موشکی کره شمالی را بشکند.

روسیه و چین که هر دو اعضای دائمی این شورا هستند، تلاش‌های تحت رهبری ایالات متحده برای افزایش تحریم‌ها علیه کره شمالی را مسدود کرده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر
آستانه

شنیداری

پادکست‌ها