کمیسیون خیریه بریتانیا، نهاد بررسی عملکرد سازمانهای خیریه در انگلستان و ولز، در مورد اشاعه یهودیستیزی از سوی «موسسه خیریه التوحید» تحقیق میکند. این موسسه مدیریت کانون توحید لندن، از نهادهای مرتبط با جمهوری اسلامی را بر عهده دارد.
بیبیسی با انتشار گزارشی به شعارهای «مرگ بر اسرائیل» در کانون توحید لندن و نشست آنلاین با حسین یکتا، عضو شورای مرکزی قرارگاه عمار اشاره کرده است.
یکتا در جریان این نشست که در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۰ برگزار شد، از دانشجویان بریتانیایی خواسته است «افسر جنگ نرم» باشند.
مبنای این تحقیق اسنادی هستند که برخی از آنها پیشتر در ایراناینترنشنال منتشر شده بودند.
در میان این اسناد، سخنرانی سعید قاسمی، از فرماندهان سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دیده میشود.
او در سخنرانی آنلاین خود خطاب به دانشجویان بریتانیایی، ضمن انکار هولوکاست، خواهان حذف یهودیان در سراسر جهان شد.
قاسمی در جریان سخنرانی خود برای انجمن دانشجویان اسلامی بریتانیا، به نبردی آخرالزمانی برای پایان یهود اشاره کرد.
این سخنرانی در ژانویه ۲۰۲۱ انجام شده است.
روزنامه تایمز لندن و نشریه جوویشنیوز ۳۰ مرداد از انجام تحقیقات درباره برگزاری مراسم بزرگداشت برای قاسم سلیمانی، فرمانده کشته شده نیروی قدس سپاه پاسداران، در کانون توحید لندن خبر دادند.
در این گزارشها به فعالیت نهادهای مرتبط با جمهوری اسلامی تحت عناوین مختلف نظیر مرکز اسلامی، انجمن و خیریه پرداخته شده است.
پیش از این کسرا اعرابی در تحقیقی که در نشریه جوییش کرونیکال منتشر شد، نوشت: «موسسه توحید نه تنها علیه شهروندان بریتانیا توطئههای تروریستی طراحی میکند، بلکه به طور علنی و با روشهای خاص داعش و القاعده به دنبال شستوشوی مغزی جوانان و پرورش افراطیگری و تروریسم در خاک بریتانیا است.»
به گزارش بیبیسی، حالا به تمام این موضوعات مساله رشد و گسترش یهودیستیزی در بریتانیا نیز اضافه شده است.
سازمان دیدهبان «کمیسیون خیریه بریتانیا» خرداد ماه امسال دستور بسته شدن موقت مرکز اسلامی لندن را صادر کرد.
این مرکز که مستقیما از سوی نماینده رهبر جمهوری اسلامی اداره میشود، اکنون فعالیتهای خود را از سر گرفته است.
کمیسیون خیریه بریتانیا، نهاد ناظر بر موسسات خیریه، اردیبهشت ماه و پیش از این تعطیلی موقت، متولیان مرکز اسلامی لندن را برکنار و متولی موقتی برای این مرکز منصوب کرد.
هاشم موسوی، چهارمین رییس مرکز اسلامی لندن و نماینده علی خامنهای در انگلستان است.
کمیسیون خیریه برای انگلستان و ولز بخشی از دولت بریتانیا محسوب میشود که قوانین موسسات خیریه ثبت شده در این دو کشور را تنظیم میکند. این کمیسیون دست بازی برای بررسی و نظارت دارد. قانون خیریه ۲۰۰۶، کمیسیون را ملزم میکند از نظر عملیاتی از نفوذ یا کنترل وزیران، مستقل باشد.
اعضای کمیسیون از جمله رییس آن از سوی وزیر فرهنگ، رسانه و ورزش منصوب می شوند.
این کمیسیون به عنوان نهاد نظارتی به تخلفات احتمالی در رابطه با شیوههای جمعآوری کمکهای مالی از سوی نهادهای خیریه در بریتانیا رسیدگی میکند.
هماکنون کمیسیون بررسی عملکرد نهادهای خیریه در انگلستان در حال بررسی اسنادی است که نشان میدهند ویدیوهایی از سخنرانیهای نفرتپراکنانه فرماندهان ارشد کنونی و سابق سپاه پاسداران برای دانشجویان بریتانیایی پخش شده است.
آلیسیا کرنز، رییس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان بریتانیا این سخنرانیها را «اقدام وقیحانه افراطیگرایی» خواند و بر خواسته خود از دولت بریتانیا مبنی بر «تروریستی خواندن سپاه» تاکید کرد.
کمیسیون بررسی عملکرد نهادهای خیریه در انگلستان از نظر قانونی این اختیار را دارد که مانع از فعالیتهای کانون توحید لندن شود.