ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیساکس و مالک رسانه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) گفت شرکت دیگر او با نام «نورالینک» موفق شده است تراشهای بیسیم را در مغز یک انسان قرار دهد.
او با انتشار پیامی در ایکس نوشت بر اساس نتایج اولیه، فعالیت عصبها در پی کاشت این تراشه امیدوارکننده است.
ماسک افزود حال بیمار پس از این عمل رو به بهبودی است.
هدف نورالینک از کاشتن تراشههای هوشمند، اتصال مغز انسان به رایانه برای درمان اختلالات پیچیده عصبی است.
خبرگزاری بیبیسی گزارش داد پیش از این تعدادی از شرکتهای رقیب نورالینک هم اقدام به کار گذاشتن تراشه در مغز انسان کرده بودند.
پروفسور ان فانهوستنبرگ از کینگز کالج لندن گفت: «برای هر شرکت تولید کننده دستگاههای پزشکی، اولین آزمایش بر روی انسان یک نقطه عطف به شمار میرود.»
او تاکید کرد موفقیت واقعی در مورد کارکرد این تراشهها تنها در درازمدت قابل ارزیابی است.
به گفته فانهوستنبرگ، ماسک در جلب توجهات به سوی شرکتش بسیار ماهرانه عمل میکند.
در ماه می سال ۲۰۲۳ اعلام شد اکول پلیتکنیک فدرال لوزان با کاشت تراشه در مغز و ستون فقرات یک مرد فلج، او را قادر ساخته تنها با «فکر کردن» راه برود.
به گزارش بیبیسی، نورالینک هنوز اطلاعاتی در مورد چگونگی انجام آزمایش خود منتشر نکرده و ادعای موفقیت این شرکت در کاشت تراشههای مغزی هنوز از سوی نهادهای مستقل تایید نشده است.
نورالینک سال گذشته مجوز شرکت غذا و داروی آمریکا را برای انجام این آزمایش کسب کرد.
این شرکت در سپتامبر ۲۰۲۳ اعلام کرده بود عملیات کاشت تراشه در مغز انسان با استفاده از یک ربات که به وسیله این شرکت طراحی شده، صورت خواهد گرفت.
خبرگزاری رویترز ماه جاری میلادی گزارش داد وزارت حمل و نقل آمریکا نورالینک را به دلیل تخطی از قوانین این وزارتخانه در زمینه جابهجایی مواد خطرناک جریمه کرده است.
در جریان بازرسی از تاسیسات این شرکت در تگزاس و کالیفرنیا در فوریه ۲۰۲۳ مشخص شد زبالههای خطرناک مانند مایع قابل اشتعال زایلین در این مکانها به صورت اصولی بستهبندی نشده بودند.
نورالینک پیش از این در دسامبر ۲۰۲۲ به دلیل کشته شدن حدود هزار و ۵۰۰ حیوان، از جمله گوسفند، میمون و خوک در آزمایشهای این شرکت مورد انتقاد قرار گرفته بود.