دادگاهی در ایالت دلاوِر آمریکا قراردادی را که بر اساس آن شرکت تسلا در سال ۲۰۱۸ مبلغی حدود ۵۶ میلیارد دلار تحت عنوان حقوق و مزایا به ایلان ماسک، مدیرعامل خود پرداخت، باطل اعلام کرد.
قاضی کاتلین مککورمیک روز سهشنبه ۱۰ بهمن این قرارداد را «غیرقابل درک» خواند و حکم به لغو آن داد.
این حکم در پی شکایت یکی از سهامداران تسلا به نام ریچارد تورنتا صادر شد. این فرد که مالک تنها ۹ سهم این شرکت است، در شکایت خود دستمزد ماسک را «بیش از حد» دانسته است.
به گفته قاضی، مدیران تسلا احتمالا به دلیل جذابیت ماسک به عنوان یک سوپراستار با پرداخت این مبلغ به او موافقت کردند اما این موضوع را به طور کامل به اطلاع سهامداران نرساندند.
به گزارش خبرگزاری بیبیسی، پرداخت حدود ۵۶ میلیارد دلار به ماسک، او را به ثروتمندترین فرد دنیا بدل کرد.
پرداخت این دستمزد در تاریخ شرکتهای ایالات متحده بیسابقه است.
مجله فوربز و شبکه تلویزیونی بلومبرگ در نوامبر ۲۰۲۳ اعلام کردند ثروت خالص ماسک چیزی حدود ۱۹۸ تا ۲۲۰ میلیارد دلار برآورد میشود.
بر اساس قرارداد ماسک و تسلا، مدیرعامل این شرکت حقوق دریافت نمیکند و مبلغ پرداختی به او با توجه به عملکردش و بر اساس شاخصهایی نظیر قیمت سهام و سودآوری شرکت مشخص میشود.
مدیران تسلا در دفاعیه خود استدلال کردهاند پرداخت ۵۶ میلیارد دلار به ماسک با این هدف صورت گرفته که او به عنوان مدیرعامل توجه خود را به این شرکت معطوف کند.
ماسک که به عنوان یکی از پویاترین کارآفرینان جهان شهرت دارد، همزمان مدیرعامل اسپیساکس، مالک شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) و موسس شرکت نورالینک است.
قاضی دادگاه در حکم ۲۰۱ صفحهای خود استدلال مدیران تسلا را مبنی بر تلاش برای ایجاد انگیزه در ماسک رد کرد و گفت آنها تحت تاثیر «لفاظیها» و فضای اطراف این چهره جنجالی قرار گرفتهاند.
او افزود ماسک روابط گستردهای با آن دسته از مدیران تسلا داشته است که مسوول تعیین مبلغ قرارداد او بودند.
رسیدگی به این پرونده چندین سال به طول انجامید.
حکم دادگاه تنها ساعاتی پس از آن اعلام شد که ماسک از موفقیت شرکت دیگرش، نورالینک، در کاشت یک تراشه هوشمند در مغز انسان خبر داد.
او با انتشار پیامی در ایکس نوشت بر اساس نتایج اولیه، فعالیت عصبها در پی کاشت این تراشه امیدوارکننده و حال بیماری که این تراشه در مغز او کار گذاشته شده است پس از این عمل رو به بهبودی است.