تشکلهای کوییر ایرانی در نامهای به ندا ناشف، معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، از او خواستند سفر خود به ایران را لغو کند. این تشکلها سفر ناشف در شرایط کنونی به ایران را مشروعیت بخشیدن به تبعیضها و سرکوبگری جمهوری اسلامی دانستند.
شبکه ششرنگ و سازمان کوییرهای ایرانی سیمرغ، دو تشکل کوییر ایرانی، در این نامه سفر ناشف در شرایط کنونی به ایران را مشروعیت بخشیدن به سالها تبعیض، سرکوب و شکنجه فعالان سیاسی و مدنی، اقلیتهای اتنیکی و دینی و اعضای جامعهی الجیبیتی پلاس ایران دانستند.
این نامه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی به هیچ یک از اعضای کمیته حقیقت یاب سازمان ملل اجازه ورود امن به ایران را نداده، خاطرنشان کرد سفر ناشف به ایران به منزله تضعیف ماموریت این کمیته و مشروعیت دادن به نظامی است که فقط در سال جدید میلادی بیش از ۶۵ نفر را به دار آویخته است.
تشکلهای الجیبیتی پلاس گفتند در صورتی که لغو این سفر به دلایل پشت پرده ممکن نباشد، کمترین اقدام برای ابراز همدلی با قربانیان جنایات جمهوری اسلامی، دیدار با خانواده های دادخواه، دیدار با زندانیان زن که اکنون در اعتصاب غذا هستند، دیدار کنترل نشده با زندانیان متعلق به جامعه رنگینکمانی در بند افراد ترنس، دیدار با آسیبدیدگان و شکنجهشدگان در اعتراضات اخیر و پاسخگو کردن جمهوری اسلامی درباره وضعیت جامعه کوییر در ایران است.
این نامه با اشاره به مطالعه تحقیقی شبکه ششرنگ تحت عنوان «جنگ علیه جسم و جان»، رفتار نیروهای امنیتی و مقامات قضایی جمهوری اسلامی در جریان خیزش مردمی ۱۴۰۱ با معترضان جامعه رنگینکمانی را مصداق جنایت علیه بشریت دانست و گفت معترضان کوییر بازداشت شده، هدف اذیت و آزار مبتنی بر جنسیت قرار گرفتهاند.
در حالی که بسیاری از افراد کوییر در ایران در خانوادههای خود با خطر جنایتهای ناموسی مواجه هستند، این بخش از شهروندان طبق قوانین شرعی جمهوری اسلامی نیز در خطر اعدام و سایر روشهای قصاص قرار دارند.
از آغاز شروع خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»، جامعه کوییر ایرانی با حضور در مبارزات مردمی در داخل و خارج کشور بر مطالبات خود برای ایران پس از جمهوری اسلامی تاکید کرده است.
روز سهشنبه ۲۴ آبان اولین عکس بالا رفتن پرچم رنگین کمان در خیابانهای ایران منتشر شد. این تصویر که در آن یک معترض در آمل بدون حجاب اجباری پرچم رنگین کمان را بالا برد، با سلسلهای چشمگیر از انتشار تصاویر دیگر از نمایش پرچم، بوسه و شعارنویسی معترضان کوییر در جریان خیزش انقلابی در ایران همراه شد.