مقام ارشد آمریکا: ایران به شکل غیرقانونی به دنبال دست‌یابی به فناوری‌های ماست

یکشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۲۲

یک مقام ارشد وزارت امنیت ملی ایالات متحده نسبت به وجود قطعات «حساس» ساخت آمریکا در تجهیزات تولیدی کشورهای خارجی، به‌ویژه در تسلیحات ساخت جمهوری اسلامی هشدار دارد.

جیم مانکوسو، معاون واحد تجارت جهانی در بخش تحقیقات وزارت امنیت ملی آمریکا به شبکه خبری ای‌بی‌سی‌نیوز گفت در پهپادهای بازیابی شده در خاک اوکراین و نیز در نمونه‌های به دست آمده در میادین جنگی خاورمیانه، سیستم‌های ارتباطی حساس ساخت ایالات متحده مشاهده شده است.

او افزود در این پهپادها قطعات میکروالکترونیک حساسی وجود دارند که بعضی از آن‌ها تولید شرکت‌های آمریکایی‌اند اما سر از کشورهای تحریمی درآورده‌اند.

مانکوسو تاکید کرد کشورهای ایران، روسیه و چین همگی برای دستیابی غیرقانونی به فناوری‌های ساخت این کشور در تلاش هستند.

به گفته او، این سه کشور برای خارج کردن فناوری‌های ساخت ایالات متحده از یک «شبکه بسیار وسیع» استفاده می‌کنند که خلاف قوانین صادرات است.

این مقام ارشد بخش تحقیقات وزارت امنیت ملی که وظیفه نظارت بر اجرای قوانین آمریکا را به عهده دارد، خاطرنشان کرد شبکه‌های تدارکاتی ویژه‌ای وجود دارند که با تغییر بسته‌بندی و ارسال این‌گونه کالاها به چین، آن‌ها را برای تحویل در مقاصد نهایی مانند ایران آماده می‌کنند.

او گفت این قطعات پس از ارسال به چین در یک هواپیمای خطوط هوایی ایران بارگیری شده و سپس به این کشور ارسال می‌شود.

برخی از این قطعات که شامل ریزتراشه‌ها و تجهیزات مرتبط است، در لوازم خانگی روزمره مانند رادیوها نیز وجود دارد.

مقامات ایالات متحده تاکید کرده‌اند که روسیه نیز از این الگوی صادرات غیرقانونی، برای بهره‌گیری از تجهیزات ساخت آمریکا استفاده می‌کند.

مدیران وزارت امنیت ملی ایالات متحده می‌گویند شبکه‌های روسی فعال در آمریکا که از این قطعات برای جنگ علیه اوکراین بهره می‌برند، زیر نظر این نهاد قرار دارند.

ایالات متحده در سال‌های گذشته تلاش کرده است تا با اعمال قوانین مختلفی از صادرات فناوری‌های خاص به کشورهای ممنوعه جلوگیری کند. آبان امسال صادرات تجهیزات و پردازنده‌های هوش مصنوعی به کشورهای ایران، روسیه و چین ممنوع شد.

دولت جو بایدن این محدودیت‌ها را با هدف جلوگیری از دست‌یابی این سه کشور به تراشه‌های پیشرفته حوزه هوش مصنوعی ساخت شرکت انویدیا و سایر شرکت‌های آمریکایی اجرا کرد.

با وجود آنکه این قوانین فرایند صادرات فناوری‌های خاص به این کشورها را دشوار کرده اما کماکان نتوانسته به عنوان راه‌حل نهایی، جلوی دستیابی آن‌ها به این‌گونه تجهیزات حیاتی را بگیرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها