پرتاب نخستین کاوشگر یک شرکت خصوصی آمریکا برای فرود بر ماه

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۲۶

یک فضاپیمای ساخته شده از سوی شرکت هوافضای «هوستون اینویتیو ماشین» در اوایل روز پنجشنبه ۲۶ بهمن از فلوریدا به فضا پرتاب شد تا اولین حضور آمریکا در بیش از نیم قرن گذشته روی ماه و اولین کاوش از سوی یک فضاپیمای خصوصی را انجام دهد.

کاوشگر چهار و نیم متری این شرکت آمریکایی روز پنجشنبه ۲۶ بهمن سفر خود را به سوی ماه آغاز کرده است. این کاوشگر حامل سرنشین نیست بلکه محموله‌های علمی و تجاری را حمل می‌کند.

این فضاپیما ساعت ۱:۰۵ بامداد پنجشنبه به وقت شرق آمریکا از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا با موشک اسپیس ایکس پرتاب شد و سفر ۲۳۹ هزار مایلی خود را به سوی ماه آغاز کرد.

به گفته اسپیس‌ایکس عملیات پرتاب اودیسیوس به فضا، پس از برطرف شدن مشکل مرتبط با سوخت راکت، با یک روز تاخیر انجام شد.

بر اساس اظهارات مدیران شرکت اینتوایتیو ماشینز، انتظار می‌رود فرودگر اودیسیوس پس از طی مسیر چند روزه، در روز ۲۲ فوریه آماده فرود روی سطح ماه باشد.

اگر این فرودگر با موفقیت به سطح ماه برخورد کند، اولین بازدید فضایی توسط یک شرکت خصوصی را رقم خواهد زد. همچنین این فرود به عنوان اولین ماموریت فضایی ایالات متحده از زمان بازدید فضانورد آپولو از ماه در سال ۱۹۷۲ خواهد بود.

عملیات فرود اینتوایتیو ماشینز بر روی سطح ماه، یک ماه پس از پرتاب یک فرودگر دیگر توسط شرکت آستروبوتیک تکنولوژی واقع در پیتسبورگ انجام می‌شود، که به دلیل بروز مشکلات فنی موفقیت‌آمیز نبود.

مقام‌ها امیدوارند مجموعه متنوعی از فرودگرهای تجاری ارزان‌قیمت‌تر برای ماموریت‌های بدون سرنشین در دسترس قرار بگیرند.

آژانس ملی هوا و فضای آمریکا، ۱۱۸ میلیون دلار به شرکت اینتوایتیو ماشینز برای تحویل ابزارهای علمی روی سطح ماه، پرداخت می‌کند.

ماه گذشته استفان آلتموس، مدیر اجرایی شرکت اینتوایتیو ماشینز، گفت که او معتقد است این شرکت تقریبا ۸۰ درصد شانس دارد که طبق برنامه روی سطح ماه فرود بیاید. آلتموس در آن زمان گفت: «این فرودگر یک ماشین فوق‌العاده پیچیده است، بنابراین احتمالات ناشناخته همچنان به قوت خود باقی است.»

اودیسیوس که یک فرودگر شهودی است و برای حمل تا ۱۳۰ کیلوگرم بار به سطح ماه طراحی شده است برای سفر نسبتا سریع خود به ماه به سوخت متان مایع نیاز دارد.

آژانس فضایی هند نیز در سال ۲۰۲۳ یک فرود موفقیت آمیز روی سطح ماه را تکمیل کرد. از سوی دیگر ژاپن پنجمین کشوری است که ماه گذشته یک وسیله را روی سطح ماه فرود آورد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

کاملا هریس و ایران
جهان‌نما
خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها