انتقاد کی‌یف از تاخیر کشورهای غربی در ارسال تسلیحات به اوکراین

یکشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۰۶

رستم عُمَرُف، وزیر دفاع اوکراین، اعلام کرد نیمی از تسلیحات وعده داده شده از سوی کشورهای غربی برای تجهیز ارتش اوکراین در مقابله با عملیات نظامی روسیه، دیرتر از زمان مقرر در اختیار کی‌یف قرار می‌گیرند.

عمرف روز یکشنبه ششم اسفند و یک روز پس از دومین سالگرد حمله روسیه به اوکراین گفت تاخیر کشورهای غربی در ارسال ادوات جنگی منجر به وقوع تلفات و عقب‌نشینی نظامیان اوکراینی شده است.

او همچنین اذعان کرد اوکراین به دلیل نبود تسلیحات لازم در حال از دست دادن بخش‌هایی از قلمرو خود است.

وزیر دفاع اوکراین به مخالفت جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان آمریکا با بسته کمک‌های واشینگتن به کی‌یف اشاره کرد و هشدار داد گلوله‌های توپخانه و موشک‌های پدافند هوایی اوکراین رو به اتمام است.

رستم عمرف، وزیر دفاع اوکراین

به گفته وزیر دفاع اوکراین وعده برخی کشورها نظیر هلند، نروژ و بلژیک برای تحویل جت‌های جنگنده اف-۱۶ در بهار محقق خواهد شد.

عمرف تاکید کرد به گواهی تاریخ، هیچ کشوری نمی‌تواند بدون دست یافتن به «برتری هوایی» در جنگ به پیروزی برسد.

او افزود روسیه تاکنون ۱۵۰ میلیارد دلار برای جنگ اوکراین هزینه کرده که این رقم معادل ۱۵ درصد کل تولید ناخالص ملی این کشور است.

گزارش نیویورک تایمز از همکاری اطلاعاتی گسترده آمریکا و اوکراین

همزمان با این اظهارات، روزنامه نیویورک‌ تایمز نوشت همکاری‌های اطلاعاتی کی‌یف و واشینگتن اکنون محور اصلی توانایی‌های دفاعی اوکراین به شمار می‌رود.

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی‌آی‌ای) و سایر آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا به اوکراین برای انجام حملات موشکی هدفمند، ردیابی تحرکات سربازان روسی و پشتیبانی از شبکه‌های جاسوسی یاری می‌رسانند.

به گزارش نیویورک تا‌یمز، این همکاری‌ها طی یک دهه گذشته آغاز شده و در دوران حکمرانی سه رییس جمهور ایالات متحده ادامه یافته است.

پیش از این، سازمان‌های اطلاعاتی اوکراین برای مدت طولانی در معرض خطر نهادهای روسی قرار داشتند، اما در سایه حمایت‌های آمریکا کی‌یف اکنون به یکی از مهم‌ترین شرکای اطلاعاتی واشینگتن در مواجهه با مسکو بدل شده است.

نیویورک تایمز در گزارش خود به یک پناهگاه‌ زیرزمینی در جنگل‌های اوکراین اشاره کرد و نوشت نظامیان اوکراینی در این مکان ماهواره‌های جاسوسی روسیه را ردیابی و مکالمات فرماندهان نظامی این کشور را شنود می‌کنند.

این مکان همچنین برای هدایت حملات پهپادی اوکراین به روسیه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بر اساس این گزارش، سی‌آی‌ای در تامین منابع مالی برای ساخت و تجهیز این مرکز نقش داشته است.

این پایگاه بخشی از شبکه جاسوسی تحت حمایت سی‌آی‌ای است که در هشت سال گذشته در امتداد مرز روسیه احداث شده است. دوازده مکان مخفی در چارچوب این شبکه به جمع‌آوری اطلاعات می‌پردازند.

منابع اطلاعاتی اوکراین‌ پیش از این موفق به اثبات نقش روسیه در سرنگونی هوایپمای مسافربری خطوط هوایی مالزی در سال ۲۰۱۴ شدند و همچنین در تعقیب عوامل روسیه که در انتخابات ریاست ‌جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا مداخله کرده بودند، با واشینگتن به همکاری پرداختند.

سی‌آی‌ای همچنین در آموزش نسل جدید جاسوسان اوکراینی نقش ایفا کرد. این افراد در روسیه، کوبا، سراسر اروپا و سایر نقاطی که روسیه در آن‌ها حضور گسترده دارد، فعالیت می‌کردند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر
سیاست با مراد ویسی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها