روز ۱۸ اسفند همزمان با هشتم مارس، روز جهانی زنان، تجمعهایی اعتراضی در کشورهایی چون آلمان، بریتانیا و سوئد در حمایت از زنان ایرانی برگزار شد.
ایرانیان ساکن لندن و استکهلم امروز مقابل پارلمان بریتانیا و سوئد تجمع کردند.
در استکهلم، گروهی از ایرانیان که طی یک سال و نیم گذشته تجمعهایی پیوسته در حمایت از خیزش انقلابی و با هدف قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا برگزار کردهاند، مقابل پارلمان سوئد جمع شدند.
تجمعکنندگان با تکرار خواستههای خود تاکید کردند سپاه پاسداران بازوی جمهوری اسلامی و از نیروهای اصلی سرکوب است که نه تنها در جریان خیزش انقلابی بلکه در چهار دهه گذشته زنان را به دلیل پیگیری حقوق اولیهشان تحت فشار گذاشته، زندانی کرده و کشته است.
ایرانیان حاضر در این تجمع، عکسهای زنان زندانی سیاسی مانند نسرین ستوده و نرگس محمدی و شماری از کشتهشدگان خیزش انقلابی را همراه داشتند.
آنها از پارلمان سوئد خواستند مناسبات سیاسی خود را با جمهوری اسلامی قطع و از معترضان ایرانی حمایت کند.
بر اساس گزارشها، برخی نمایندگان پارلمان سوئد هنگام عبور از کنار تجمعکنندگان، شعار «زن، زندگی، آزادی» سر دادند.
در گوتنبرگ، شهر دیگر سوئد، ایرانیان تجمع کرده و ضمن حمایت از زنان در ایران، خواهان سرنگونی جمهوری اسلامی شدند.
در لندن، گروهی از ایرانیان در سکوت و با بر تن کردن لباسهای قرمز رنگ سریال «سرگذشت ندیمه» تجمع کردند.
آنان مقابل پارلمان بریتانیا حاضر شدند.
سرگذشت ندیمه سریالی مشهور بر پایه روایت ضد آرمانشهری است که در آن حکومتی اقتدارگرا، تمامیتخواه، مذهبی و ضد زن، شهروندان و به ویژه زنان را قربانی میکند.
تجمعکنندگان مقابل پارلمان بریتانیا با اشاره به شباهتهای این سریال با زندگی واقعی زنان در ایران، به ایراناینترنشنال گفتند زنان ایرانی قربانیان واقعی حکومتی مذهبی و سرکوبگر هستند که هر روز با تبعات آپارتاید جنسی و جنسیتی حاکم بر کشور دست و پنجه نرم میکنند.
این تجمعکنندگان از مقابل پارلمان بریتانیا به سمت سفارت جمهوری اسلامی در لندن حرکت کردند.
در شهر هامبورگ، شماری از ایرانیان مقیم آلمان تجمع کردند و شعارهایی مانند «مرگ بر جمهوری اسلامی»، «مرگ بر خامنهای» و «زن، زندگی، آزادی» سر دادند.
در این شهر نیز گروهی از تجمعکنندگان به شکل نمادین با لباسهای سریال سرگذشت ندیمه شرکت داشتند.
در شهر فرانکفورت نیز برای بزرگداشت روز جهانی زنان یک گردهمایی برگزار شد.
روز هشتم مارس علاوه بر ایرانیان، بسیاری از زنان و فعالان مدنی دیگر ملیتها نیز تجمع کردند و خواهان رفع تبعیضهای موجود شدند.
در شهر استانبول ترکیه، گروهی از زنان تجمع کرده و شعارهایی برای برابری حقوق زنان سر دادند.
یکی از این شعارها «ژن، ژیان، ئازادی» معادل کُردی شعار «زن، زندگی، آزادی» بود.
ویدیوی رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهد در این تجمع، تصویر سارینا اسماعیلزاده، نوجوان معترض کشتهشده در خیزش انقلابی در دست شرکتکنندگان است.
در اسلامآباد پاکستان، گروهی از زنان به ویژه کنشگران مقابل خانه خبرنگاران تجمع کردند.
تجمعکنندگان به سمت پارلمان پاکستان راهپیمایی کردند.
همزمان با این تجمعها فراخوانهای متعددی از سوی چهرههای سیاسی و اجتماعی، گروهها و انجمنهای مختلف ایرانی منتشر شد.
صفحه اینستاگرام انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز پیاس۷۵۲ در پیامی، هشتم مارس را به تمام زنان دنیا بهویژه «زنان شجاع ایران و افغانستان» تبریک گفت و آنها را زنانی توصیف کرد که با وجود همه تلاشها برای به حاشیه رانده شدن، دستگیری، شکنجه، آزار، اذیت و زندان، موانع را شکسته و با تبعیض مبارزه کردهاند.
این انجمن از جهانیان خواست تا صدای این زنان مبارز باشند، فریادشان را بشنوند، پیامشان را پخش کنند و چراغ راهشان را روشن نگه دارند تا روز رهایی فرا برسد.
علاوه بر انجمن خانوادههای جانباختگان هواپیمای اوکراینی، جمعی از فعالان حقوق زنان، دانشجویان، زندانیان سیاسی سابق، فعالان صنفی معلمان و دادخواهان در داخل و خارج ایران با انتشار بیانیهای، به مبارزه ۴۵ ساله زنان ایرانی علیه قوانین ضد زن جمهوری اسلامی از جمله حجاب اجباری ادای احترام کردند.
نویسندگان بیانیه به قدرت گرفتن کارزار «بیحجابی سراسری» پس از خیزش انقلابی ایرانیان اشاره و از روشهای خشونتبار جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته برای اجباری کردن حجاب از جمله کوبیدن پونز به پیشانی زنان تا اعدام، شکنجه، تجاوز و زندانی کردنشان یاد کردند.
شماری دیگر از چهرهها و گروههای سیاسی و اجتماعی در این روز به گام رو به جلوی مبارزات زنان با جنبش «زن، زندگی، آزادی» و دستاوردهایش پرداختند. از جمله، روسریسوزان زنان ایرانی که تبدیل به نماد نفرت از حجاب اجباری و استبداد دینی شد.
بخشی دیگر از بیانیهها در این روز یادآوری تظاهرات گسترده زنان در هشتم مارس سال ۵۷ است که علیه فرمان روحالله خمینی برای حجاب اجباری برگزار شد.
هشت مارس امسال، چهل و هفتمین سالگرد به رسمیت شناخته شدن روز جهانی زنان از سوی سازمان ملل متحد است.
روز جهانی زنان امسال با موضوع «الهام بخشیدن برای مشارکت» در بسیاری از کشورهای جهان گرامی داشته میشود.