چند روز پس از آن که رسانههای ایران گزارش دادند شرکت نادین خودرو، خود را به عنوان اولین واردکننده رسمی خودروهای آئودی در ایران ثبت کرده است، شرکت خودروسازی آئودی در پاسخ به ایراناینترنشنال اعلام کرد هیچ گونه فعالیتی در ایران ندارد.
شرکت خودروسازی آلمانی آئودی روز پنجشنبه ۲۴ اسفند در پاسخ به ایراناینترنشنال اعلام کرد از سال ۲۰۱۷ تا کنون هیچگونه فعالیتی اعم از صادرات و فروش یا شریک رسمی یا قراردادی در ایران نداشته است.
آئودی تاکید کرد با شرکت نادین خودرو در ایران نیز هیچ رابطهای ندارد.
شرکت نادین خودرو پیش از این اعلام کرده بود اولین خودروی برقی شرکت آئودی را وارد ایران کرده است.
رسانههای ایران گزارش دادند اولین خودرو آئودی در ایران «با سلام و صلوات» در تهران رونمایی شد.
شرکت نادین خودرو هنوز درباره جزییات قیمت و عرضه این خودرو خبری قطعی اعلام نکرده است اما در وبسایت این شرکت آمده است که «اولین واردکننده خودروی آئودی» در ایران است.
یکی از موارد قابل اعتنا در مورد خودروهای وارداتی خدمات پس از فروش آنهاست که باید به تایید شرکت مادر برسد.
در مورد فروش خودروی آئودی در ایران، وقتی این شرکت هر گونه ارتباط خود را با نادین خودرو رد میکند، مشخص نیست سرویس خودروی فروخته شده و ارائه خدمات پس از فروش آن به چه ترتیب و با چه مجوز و امکاناتی انجام خواهد شد.
چند سال پیش، رامک خودرو نیز اعلام کرده بود محصولات آئودی را به ایران وارد میکند که این شرکت آلمانی گفت نمایندگی رسمی در ایران ندارد.
صنایع خودروسازی ایران سالها تحت فشار تحریمهای غرب بودهاند اما پس از توافق هستهای موسوم به برجام، فرصتی ایجاد شد که این صنعت ارتباطاتی با خارج از کشور بگیرد.
در سال ۱۳۹۴، شرکت پژوی فرانسه قرارداد تولید ۲۰۰ هزار خودرو در سال را با ایران امضا کرد و شرکت رنو نیز قراردادی ۷۷۸ میلیون دلاری با ایران امضا کرد و متعهد شد سالانه ۱۵۰ هزار خودرو در کارخانهای خارج از تهران تولید کند.
شرکت فولکسواگن آلمان نیز موافقت کرده بود به ایران خودرو صادر کند.
پس از خروج آمریکا از برجام و اعمال دوباره تحریمها علیه جمهوری اسلامی، شرکتهای خودروسازی غربی از ایران خارج شدند.
مقامهای دولتی در واکنش به خروج این شرکتها از ایران پس از اعمال تحریمها گفتند دیگر اجازه نمیدهند این خودروسازان به بازار ایران بازگردند.
قیمت خودرو در ایران طی سالهای اخیر افزایش شدیدی یافته و انتقادها به کیفیت خودروهای ساخت داخل بیشتر شده است.
طرح آزادسازی واردات خودرو پس از پنج سال ممنوعیت، از بهار سال ۱۴۰۱ کلید خورد و آییننامه آن نیز شهریور همان سال مصوب و ابلاغ شد.
پس از آن، نمایندگان با تصویب لایحه دو فوریتی اصلاح قانون ساماندهی صنعت خودرو در فروردین ۱۴۰۲، به امکان واردات خودروهای پنج سال کار کرده نیز رای مثبت دادند؛ هر چند تدوین آییننامه اجرایی واردات این خودروها هنوز از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) تدوین نشده است.