اعضای کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان آمریکا در نشستی با حضور نمایندگان افبیآی، اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا و وزارتخانههای امور خارجه و امنیت داخلی ، فعالیتهای «مخرب گروههای تروریستی وابسته به جمهوری اسلامی» و تهدیدهای آنها علیه امنیت داخلی آمریکا را بررسی کردند.
بر اساس اظهارات مطرح شده در جلسه کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان آمریکا در روز چهارشنبه، اول فروردین، جمهوری اسلامی و گروههای نیابتی آن، همچنان به تهدید آمریکا، از جمله سوء قصد علیه رهبران و ساکنان این کشور ادامه میدهند.
در این جلسه که با عنوان «بررسی وضعیت کنونی محور مقاومت و پیامدهای آن بر امنیت داخلی و منافع آمریکا» که صبح روز چهارشنبه برگزار شد، گفته شد که تهدیدهای امنیتی جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی آن بیش از پیش گسترش یافته است. این تهدیدها شامل توطئه ترور مقامهای سابق دولت ترامپ و مخالفان جمهوری اسلامی در خاک آمریکا، هدف قرار دادن و حمله به نیروهای آمریکایی در خارج از کشور، اخلال در تجارت و بازرگانی و به خطر انداختن امنیت دریایی در دریای سرخ است.
در این جلسه برخی از مقامهای اطلاعاتی آمریکا حضور داشتند و نظر خود را درباره دامنه و سرعت تهدیدهای جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی تحت حمایتش علیه آمریکا بیان کردند.
مارک گرین، نماینده جمهوریخواه از تنسی و رییس کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان، در آغاز این جلسه گفت که جمهوری اسلامی مجموعه گستردهای از سازمانهای نیابتی و شبهنظامی را زیر نام «محور مقاومت» اداره میکند.
او حزبالله لبنان، حوثیهای یمن، حماس، جهاد اسلامی فلسطین و گروههای شبهنظامی در عراق و سوریه را از جمله گروههای نیابتی جمهوری اسلامی خواند.
گرین گفت:«این گروههای نیابتی و هواداران آنها در کشورهایی مانند لبنان، ایران، یمن، عراق و سوریه حضور دارند و در ازای اقدامات خود ، حمایتهای مالی و مادی و آموزشهای قابل توجهی از رژیم ایران دریافت میکنند.»
رابرت ولز، دستیار مدیر بخش ضدتروریسم اف بی آی، در این جلسه گفت:« «افبیآی همچنان نگران است که حزبالله، شریک راهبردی اصلی ایران، حملات تلافیجویانهای علیه مقامهای سابق آمریکا، نه تنها در خارج از کشور، بلکه در ایالات متحده انجام دهد.»
او گفت:«حزبالله از زمان آغاز به کارش در سال ۱۹۸۲ در حملات تروریستی متعددی علیه آمریکا شرکت داشته است. تهدید ایران و نیروهای نیابتی آن همچنان پابرجاست و افبیآی به تعامل با شرکای خود برای تضمین حفاظت از مردم آمریکا و منافع آمریکا در داخل و خارج ادامه میدهد.»
جیمز دانلپ، معاون معاونت تحلیل دفتر اطلاعات و تحلیل وزارت امنیت داخلی، نیز در این جلسه تاکید کرد که بازیگران مورد حمایت جمهوری اسلامی از تاکتیکهای مختلفی، از جمله جاسوسی سایبری برای هدف قرار دادن آمریکا و زیرساختهای آن استفاده میکنند.
به گفته او مهاجمان سایبری، با کمک حکومت ایران از انواع تاکتیکها، تکنیکها و رویهها، از جمله مهندسی اجتماعی، استفاده از ابزارهای اسکن و هک رایانهای در دسترس، بهرهبرداری از آسیبپذیریهای نرمافزاری و سختافزاری شناختهشده عمومی برای انجام عملیاتهای جاسوسی سایبری برای هدف قرار دادن سازمانهای دولتی و صنایع دفاعی استفاده میکنند و میکوشند زیرساختهای حیاتی را مختل کنند.
دانلپ افزود:«حکومت ایران به انجام عملیات سرکوب فرامرزی و در داخل خاک آمریکا علیه منتقدان خود ادامه میدهد. تاکتیکهایی که تا کنون از آنها برای هدف قرار دادن مخالفان استفاده شده عبارتند از تلاش برای ترور، تهدید و آزار دیجیتالی، ارعاب خانواده، استفاده از جاسوسافزار و بازداشت غیرقانونی.»
او با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی مخالفان ایرانی را هدف قرار داده است، به طرح قتل دو ایرانی ساکن مریلند اشاره کرد و گفت دو کانادایی و یک ایرانی در این توطئه دست داشتند که وزارت دادگستری هر سه نفر را در همین زمینه متهم کرده است.
او افزود:«جمهوری اسلامی به عنوان حامی اصلی تروریسم باقی خواهد ماند و به تلاشهای خود برای پیشبرد توطئهها علیه افراد در ایالات متحده ادامه خواهد داد.»
دانلپ گفت جمهوری اسلامی برای اجرای توطئههای مرگبار خود به افرادی در خاک آمریکا یا کسانی که مشکلی برای سفر به این کشور ندارند، متکی و از اعضای گروههای تبهکار استفاده میکند.
در سال ۲۰۲۳، سه تن از اعضای یک گروه تبهکار اروپای شرقی به طراحی قتل مسیح علینژاد، شهروند ایرانی- آمریکایی متهم شدند.