حزبالله لبنان روز پنجشنبه دوم فروردین با انتشار بیانیهای از سفر یک مقام ارشد این گروه شبهنظامی به امارات متحده عربی برای گفتوگو درباره بازداشت دهها شهروند لبنانی به اتهام داشتن ارتباط با حزبالله خبر داد.
به گزارش آسوشیتدپرس، امارات متحده عربی، که مانند سایر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، حزبالله لبنان را یک سازمان تروریستی میداند، در سالهای اخیر دهها شهروند لبنانی را به اتهام ارتباط با این گروه بازداشت و از خاک خود اخراج کرده است.
در بیانیه حزب الله آمده است که وفیق صفا، رئیس واحد ارتباط و هماهنگی این گروه به امارات متحده عربی رفت و با مقامهای اماراتی درباره پرونده لبنانیهای بازداشت شده در این کشور گفتگو کرد.
در این بیانیه به جزئیات بیشتری اشاره نشده، اما گفته شده است که امیدواریهایی برای رسیدن به «یک نتیجه خوب» وجود دارد.
امارات متحده عربی هیچ واکنش رسمی به این بیانیه و یا سفر مقام ارشد حزبالله نشان نداده است.
به گزارش رسانههای لبنان، سفر وفیق صفا به دنبال میانجیگری بشار اسد، رییسجمهوری سوریه با رهبران امارات متحده عربی صورت گرفته است.
امارات متحده عربی، پس از سالها حمایت از مخالفان دولت بشار اسد، در سال ۲۰۱۸ روابط خود را با دمشق احیا کرد.
حسن علیان، یک تاجر لبنانی که ریاست کمیته لبنانیهای اخراجشده از امارات را برعهده دارد، به آسوشیتدپرس گفت که ۱۲ شهروند لبنانی در امارات نگهداری میشوند، از جمله سه نفر که هیچ اتهامی به آنها وارد نشده است.
او گفت: «به جز این سه نفر، سه نفر به حبس ابد، چهار نفر به ۱۵ سال زندان و دو نفر نیز به ۱۰ سال زندان محکوم شدهاند.»
علیان به آسوشیتدپرس گفت که اتهام لبنانیهای بازداشتشده از عضویت در گروه حزبالله گرفته تا قاچاق مواد مخدر و پولشویی برای این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی متفاوت است.
او همه این اتهامات را ساختگی و بیاساس دانست.
حسن علیان در سال ۲۰۰۹ در یک کنفرانس مطبوعاتی در بیروت، پایتخت لبنان، اعلام کرده بود که امارات متحده عربی او را به همراه صدها لبنانی «به دلیل امتناع آنها از انجام کارهای جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی امارات اخراج کرده است.»
در ماه مه سال گذشته، امارات ۱۰ شهروند لبنانی را که حدود دو ماه قبل دستگیر کرده بود، آزاد کرد. آزادی آنها پس از آن صورت گرفت که یک مرد لبنانی در اوایل ماه مه سال گذشته در زندان مرد.