وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه شمار بازدیدکنندگان خارجی در دو ماه نخست سال جاری میلادی را اعلام کرد. ایرانیان در رتبه سوم این فهرست قرار دارند.
در این مدت استانبول میزبان دو میلیون و ۴۵۷ هزار و ۵۱۸ گردشگر خارجی بود که نسبت به دوره مشابه سال ۲۰۲۳ میلادی بیش از هشت درصد افزایش نشان میدهد.
در ماه فوریه (۱۲ بهمن تا ۱۰ اسفند) ۷۵ هزار و ۳۱۲ ایرانی به استانبول سفر کردند.
پیش از ایرانیها، گردشگران روسیه و آلمان به ترتیب در رتبههای اول و دوم قرار دارند.
روز چهارم فروردین، وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه در گزارشی مجزا، آماری از گردشگران خارجی منتشر کرد که در دو ماه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی به سراسر این کشور رفتهاند اما در آن فهرست، ایرانیان پیش از روسها و در صدر قرار داشتند.
بر اساس این گزارش، از ۱۱ دی تا ۱۰ اسفند سال ۱۴۰۲، بالغ بر ۴۳۸ هزار شهروند ایرانی بهعنوان گردشگر وارد ترکیه شدند که رشدی ۹۴ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
پیشبینی میشود در ماه مارس نیز که برابر با تعطیلات نوروزی است، تعداد قابل توجهی از گردشگران ایرانی به ترکیه سفر کنند.
ترکیه در سالهای اخیر با مشکلات اقتصادی زیادی نظیر کاهش شدید ارزش پول ملی خود دست و پنجه نرم کرده است اما صنعت گردشگری در این کشور همچنان رونق دارد و یکی از منابع اصلی درآمدش به شمار میرود.
ترکیه پیشبینی کرده است تا چهار سال آینده درآمد گردشگری خارجی خود را به ۱۰۰ میلیارد دلار برساند.
گردشگری سلامت نیز در سالهای اخیر به یکی از منابع اصلی کسب درآمد در صنعت گردشگری ترکیه تبدیل شده است.
همزمان، صنعت گردشگری در ایران بهعنوان کشور همسایه ترکیه، با مشکلات فراوانی مواجه است.
فضای ناامن ایران برای گردشگران خارجی، تعداد قابل توجه زندانیان امنیتی دوتابعیتی و خارجی، تحریم و نبود زیرساختهایی چون مراکز رفاهی و اقامتی مناسب و کیفیت پایین ارائه خدمات، نبود اینترنت پرسرعت و کاستیهای حمل و نقل، از جمله چالشهای صنعت گردشگری در ایران به شمار میروند.