یک مقام ارشد اوکراین اعلام کرد نیروهای این کشور ۲۶ پهپاد تهاجمی شاهد پرتاب شده از سوی روسیه را در شامگاه چهارشنبه تا بامداد پنجشنبه در شرق و جنوب اوکراین سرنگون کردند.
میکولا اولشچوک، فرمانده نیروی هوایی اوکراین، روز پنجشنبه در پیامی در پیامرسان تلگرام گزارش داد روسیه ۲۸ پهپاد تهاجمی از نوع شاهد ۱۳۶/۱۳۱ را طی شامگاه گذشته از منطقه کورسک در روسیه و دماغه چائودا در شبه جزیره کریمه پرتاب کرده است.
روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه جزیره کریمه اوکراین را به خاک خود ضمیمه کرد که با واکنش گسترده غرب مواجه شد.
اولشچوک افزود ۲۶ پهپاد از این پهپادها در مناطق اودسا (جنوب اوکراین)، خارکیف (شرق اوکراین)، دنیپروپتروفسک (شرق اوکراین) و زاپوریژیا (جنوب اوکراین) منهدم شدند.
او به تلفات یا خسارات احتمالی این حملات هیچ اشارهای نکرد.
جمهوری اسلامی، از متحدان اصلی مسکو، متهم است پهپادهای انتحاری شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را به روسیه ارسال کرده تا در جریان عملیات نظامی در اوکراین مورد استفاده قرار گیرند.
شبکه تلویزیونی اسکاینیوز ۲۰ دی ماه سال گذشته گزارش داد حکومت ایران یک پهپاد تهاجمی جدید به نام شاهد ۱۰۷ طراحی کرده که قرار است در جنگ روسیه علیه اوکراین به کار گرفته شود.
بر اساس اظهارات فرمانده نیروی هوایی اوکراین، روسیه همچنین سه موشک کروز، یک موشک ضد رادار و یک موشک زمین به هوا را در طول شبانهروز گذشته به سوی اوکراین پرتاب کرده است.
در روز چهارشنبه، چندین حمله نیروهای روسیه، به ویژه به خارکیف، دومین شهر اوکراین، دستکم چهار کشته و حدود ۳۰ زخمی بر جای گذاشت.
در پی این حمله، کییف از متحدان غربی خود خواست سامانههای دفاع هوایی پاتریوت را تحویل اوکراین دهند.
ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین، روز چهارشنبه گفت: «هیچ توجیه منطقیای وجود ندارد که چرا پاتریوتها که تعداد زیادی از آنها در جهان وجود دارد، هنوز آسمان خارکیف و دیگر شهرها و مناطق مورد حمله تروریستهای روس را پوشش نمیدهند.»
او در پیامی که در رسانههای اجتماعی منتشر شد، افزود: «تقویت پدافند هوایی اوکراین و تسریع در تحویل جنگندههای اف-۱۶ به اوکراین، ماموریتهای حیاتی هستند.»
علاوه بر درگیریهای نظامی، اوکراین در عرصه صادرات محصولات کشاورزی خود نیز با چالشهایی مواجه است.
روز پنجشنبه دونالد تاسک، نخستوزیر لهستان، پس از دیدار با دنیس چمیگال، همتای اوکراینی خود در ورشو، از گامی رو به جلو برای حل مناقشه در زمینه کشاورزی میان لهستان و اوکراین خبر داد.
تاسک در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با چمیگال گفت: «ما به دنبال راهحلهای خوب برای هر دو طرف در زمینه کشاورزی هستیم. ما یک گام رو به جلو برداشتهایم.»
او افزود: «ما به دنبال راهحلهایی هستیم که ممکن است همه طرفها را راضی نکند اما از منافع اساسی کشاورزان و تولیدکنندگان لهستانی از یک سو و کشاورزان اوکراینی از سوی دیگر محافظت کند.»
پیشتر کشاورزان لهستانی گذرگاههای مرزی با اوکراین را مسدود کرده بودند تا به رقابتی «ناعادلانه» در زمینه کشاورزی اعتراض کنند.
آنان همکاران اوکراینی خود را متهم کرده بودند که موجب کاهش قیمتهای بازار میشوند.
لهستان از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین یکی از بزرگترین حامیان کییف بوده اما روابط آنها در ماههای اخیر به دلیل اختلافات تجاری پرتنش شده است.