یورگن استاک، دبیرکل اینترپل (پلیس بینالملل) گفت: حلقههای جرایم سازمانیافته مرتبط با قاچاق انسان و کلاهبرداری سایبری در جنوب شرق آسیا به شبکهای جهانی تبدیل شده که بیش از سه تریلیون دلار در سال درآمد دارد.
یورگن استاک، دبیر کل اینترپل، روز چهارشنبه، هشت فروردین، در نشستی در سازمان هماهنگی پلیس جهانی سنگاپور گفت: «این گروههای جنایت سازمانیافته، با استفاده از ناشناس بودن آنلاین، با الهام از مدلهای کسبوکار جدید و شتاب ناشی از همهگیری کووید، اکنون در مقیاسی کار میکنند که یک دهه پیش غیرقابل تصور بود.»
او افزود:«آنچه که بهعنوان یک تهدید منطقهای در آسیای جنوب شرقی آغاز شد، اکنون به یک بحران جهانی قاچاق انسان و کلاهبرداری آنلاین تبدیل شده و میلیونها قربانی گرفته است.»
استوک گفت که مراکز جدید کلاهبرداری سایبری، که اغلب توسط کسانی که ناخواسته و با وعده مشاغل قانونی کارمندان شبکههای تبهکار سازمان یافته شده یا به آنها کمک کردهاند.
به گفته او شبکههای تبهکار سازمانیافته با روی آوردن به کلاهبرداری سایبری درآمد خود را دیگر به قاچاق مواد مخدر محدود نمیکنند، با این حال تجارت قاچاق مواد مخدر همچنان ۴۰ تا ۷۰ درصد از درآمد گروههای تبهکار را تشکیل میدهد.
استوک گفت: «اما گروههایی را میبینیم که به وضوح کسبوکارهای مجرمانهشان را با استفاده از مسیرهای قاچاق مواد مخدر برای قاچاق انسان، قاچاق اسلحه، مالکیت معنوی، محصولات دزدیده شده و سرقت خودرو متنوع میکنند.»
او گفت که سالانه حدود دو تا سه تریلیون دلار از درآمدهای غیرقانونی از طریق سیستم مالی جهانی هدایت میشود و یک گروه تبهکار سازمانیافته می تواند ۵۰ میلیارد دلار در سال درآمد داشته باشد.
سازمان ملل سال گذشته اعلام کرد که بیش از صد هزار نفر به مراکز کلاهبرداری آنلاین در کامبوج قاچاق شدهاند. در ماه نوامبر، میانمار هزاران مظنون به کلاهبرداری مخابراتی فراری چینی را به چین تحویل داد.
تحقیقات رویترز در سال گذشته به جزئیات ظهور یکی از شاخههای چنین جرایم سایبری ادعایی در تایلند و تامین مالی آن پرداخت.