آمارهای منتشر شده نشان میدهند استفاده از ایکس (توییتر سابق) در آمریکا از زمانی که ایلان ماسک مالکیت این شبکه اجتماعی را به دست گرفته حدود یکچهارم کاهش پیدا کرده است.
دادههای گردآوری شده شرکت سنسور تاور (Sensor Tower) از افت ۲۳ درصدی تعداد کاربران فعال روزانه اپلیکیشن ایکس در ماه فوریه ۲۰۲۴ در مقایسه با نوامبر ۲۰۲۲ خبر میدهد.
بر اساس گزارشها، سایر شرکتهای بزرگ رسانه اجتماعی با وجود کاهش تعداد کاربران در این بازه زمانی، وضعیت بهتری از ایکس دارند.
شبکه اجتماعی تیکتاک که در میان نوجوانان از محبوبیت زیادی برخوردار است در دوره یاد شده تنها ۱۰ درصد افت کاربر را تجربه کرده است. فیسبوک، اینستاگرام و اسنپچت همگی کمتر از پنج درصد از کاربران موبایل خود را از دست دادهاند.
با این وجود در ۱۵ ماه گذشته تعداد استفادهکنندگان از برنامه موبایل ایکس در مقیاس جهانی با شیب ملایمتری نسبت به آمریکا سقوط کرده و به ۱۷۴ میلیون کاربر فعال روزانه رسیده است.
این میزان به معنی افت ۱۵ درصدی تعداد کاربران این شبکه اجتماعی از زمان حضور پرحاشیه ماسک در این شرکت است.
دادههای منتشر شده از سوی شرکت سنسور تاور که به پایش، تجزیه و تحلیل اپلیکیشنهای موبایل میپردازد آمار پلتفرمهای دیگری مانند نسخه وب یا دسکتاپ را در بر نمیگیرد.
شرکت ایکس اما برخلاف گزارش رسانهها با انتشار آماری مدعی شده است ۲۵۰ میلیون نفر به طور روزانه از آن استفاده میکنند.
این شرکت همچنین تاکید کرده میانگین روزانه حضور کاربران در این پلتفرم نسبت به سال گذشته شاهد رشد است.
ژانویه ۲۰۲۴ صندوق سرمایهگذاری فیدلیتی (Fidelity) بهعنوان یکی از سرمایهگذاران خرید توییتر از سوی ایلان ماسک، از کاهش ۷۱.۵ درصدی ارزش این شرکت خبر داد.
پیش از این روزنامه والاستریت ژورنال نیز در گزارش مشابهی تاکید کرده بود بانکهای تسهیلکننده معامله توییتر با زیان دو میلیارد دلاری مواجه شدهاند.
ایلان ماسک اواخر اکتبر ۲۰۲۲ توییتر را که پیش از آن یک شرکت سهامی عام بود به مبلغ ۴۴ میلیارد دلار خریداری کرد.
وبسایت خبری واکس در گزارش مشابهی با انتقاد از حجم محتوای توهم توطئه در ایکس از «مرگ تدریجی» این شبکه اجتماعی خبر داده است.
این وبسایت با اشاره تخریب پل فرانسیس اسکات کی در بندر بالتیمور آمریکا، گفت برخی پستهای گمراهکننده که به دنبال این حادثه منتشر شدهاند بازدید بیشتری نسبت به اخبار رسمی و دقیق داشتهاند.