یک سازمان حقوق بشری: سرکوب برون‌مرزی از ویژگی‌های بارز جمهوری اسلامی است

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۱۵

سازمان حقوق بشری «آرتیکل ۱۹» در بیانیه‌ای در واکنش به حمله اخیر به پوریا زراعتی، مجری تلویزیون ایران‌اینترنشنال اعلام کرد سرکوب در خارج از مرزهای ایران به یکی از ویژگی‌های بارز جمهوری اسلامی تبدیل شده است.

آرتیکل ۱۹ در این بیانیه که روز چهارشنبه ۱۵ فروردین منتشر شد، درباره به خطر افتادن امنیت خبرنگارانی همچون زراعتی شدیدا ابراز نگرانی کرد.

به گفته سلوا غزوانی، مدير بخش خاورميانه و شمال آفریقای آرتیکل ۱۹، مقام‌های جمهوری اسلامی بارها و بارها نشان داده‌اند در استفاده از هر ابزاری در سیاهه سرکوب خود، از کشتار وحشیانه و غیرقانونی معترضان گرفته تا بازداشت خودسرانه روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر تا تهدیدات فراسرزمینی و عملیات علیه مخالفان در خارج از کشور، تردیدی به خود راه نمی‌دهند.

غزوانی هدف حکومت ایران از انجام چنین اقداماتی را «حفظ قدرت خود و پنهان کردن جنایاتش از چشم جهانیان» دانست.

زراعتی بعدازظهر جمعه ۱۰ فروردین، هنگام خروج از منزلش در محله ویمبلدون لندن هدف حمله قرار گرفت و از ناحیه پا مجروح شد.

او روز ۱۲ فروردین از بیمارستان مرخص شد.

پیش‌ از این آدام بیلی، سخنگوی ایران‌اینترنشنال در مصاحبه با هفته‌نامه آبزرور گفت به نظر می‌رسد حمله به زراعتی از پیش برنامه‌ریزی شده بوده است.

آرتیکل ۱۹ در ادامه بیانیه خود با اشاره به تهدیدات پیشین علیه ایران‌اینترنشنال در لندن نوشت این تهدیدها بخشی از «الگوی گسترده‌تر ارعاب و خشونت» است که از سوی جمهوری اسلامی علیه مخالفان و خبرنگاران در سراسر جهان به کار گرفته می‌شود.

این سازمان حقوق بشری افزود جمهوری اسلامی ایران‌اینترنشنال را «سازمانی تروریستی» دانسته و کارکنان این شبکه را به صورت علنی تهدید کرده است.

ایران‌اینترنشنال ۲۹ بهمن‌ ۱۴۰۱ پس از «تهدیدهای تروریستی» مجبور شد پخش تلویزیونی خود را به طور موقت از لندن به واشینگتن منتقل کند. این شبکه سوم مهر ۱۴۰۲ پخش برنامه‌های خود را از استودیوی جدیدش در لندن از سر گرفت.

در نمونه‌ای از تهدیدات افشا شده علیه ایران‌اینترنشنال، شبکه آی‌تی‌وی در آذر ماه سال گذشته گزارش داد جاسوس‌های سپاه پاسداران در اکتبر ۲۰۲۲ به یک قاچاقچی انسان پیشنهاد دادند در ازای ۲۰۰ هزار دلار فرداد فرحزاد، مجری ایران‌اینترنشنال و سیما ثابت، مجری پیشین این شبکه را بکشد.

مدير بخش خاورميانه و شمال آفریقای آرتیکل ۱۹ با اشاره به مجموعه اقدامات حکومت ایران، از دولت بریتانیا خواست اقدامات لازم را برای محافظت از ساکنان این کشور در برابر تهدیدهای جمهوری اسلامی به عمل آورد.

غزوانی افزود تحقیقات جنایی صورت گرفته باید علاوه بر عاملان در بریتانیا، مقام‌های ایرانی را که مظنون به «دادن دستور، درخواست، برنامه‌ریزی و تحریک جنایات» هستند، در برگیرد.

وب‌سایت خبری استاندارد روز ۱۵ فروردین خبر داد جست‌وجو در سطح بین‌المللی برای یافتن عاملان حمله به زراعتی آغاز شده است.

پلیس متروپولیتن لندن در تازه‌ترین گزارش خود درباره حمله به مجری ایران‌اینترنشنال اعلام کرد سه مظنون در این حادثه نقش داشته‌اند که چند ساعت پس از حمله، مستقیما به فرودگاه هیتروی لندن رفته و از آن‌جا از بریتانیا خارج شده‌اند.

دومینیک مورفی، رییس واحد فرماندهی ضدتروریسم پلیس متروپولیتن گفت: «اکنون در حال همکاری با شرکای بین‌المللی برای کسب جزییات بیشتر هستیم.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خلاصه خبرها
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها