آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت که اوکراین در نهایت به ناتو خواهد پیوست زیرا حمایت از این کشور در میان کشورهای عضو، «مستحکم» است.
بلینکن روز پنجشنبه ۱۶ فروردین در بروکسل به خبرنگاران گفت: «اوکراین عضو ناتو خواهد شد. هدف ما در این اجلاس کمک به ایجاد پلی برای این عضویت است.»
پیشتر ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین، برای عضویت سریع کشورش در ناتو تقاضایی را به این ائتلاف نظامی ارائه کرده است.
رییسجمهوری اوکراین گفته بود: «با امضای تقاضای الحاق سریع اوکراین به ناتو، گامی سرنوشتساز را در پیش گرفتهایم.»
نشست دو روزه ناتو که از روز چهارشنبه در بروکسل آغاز شده، همزمان با هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس این سازمان است.
قرار است نشست رهبران این ائتلاف در تابستان در واشینگتن برگزار شود.
دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، روز پنجشنبه اعلام کرد اعضای ناتو توافق کردهاند سامانههای دفاع هوایی را در زرادخانههای خود شناسایی کنند تا آنها را به اوکراین بفرستند.
او که در نشست ناتو شرکت کرده بود، به خبرنگاران گفت: «اعضای ناتو اقدامی را برای تخصیص یا یافتن این سامانههای دفاع هوایی به منظور آوردن آنها به اوکراین، برای کمک به دفاع از آسمان ما انجام خواهند داد.»
پیشتر ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو اعلام کرد روسیه مقادیر قابل توجهی سلاح از کره شمالی و جمهوری اسلامی دریافت میکند و کشورهای عضو ناتو درباره چگونگی مقابله با این حمایت نظامی تهران و پیونگیانگ از مسکو، گفتوگو خواهند کرد.
استولتنبرگ روز چهارشنبه ۱۵ فروردین در آغاز نشست کشورهای عضو ناتو در بروکسل اعلام کرد این سازمان به دنبال توافق برای حمایت قویتر از اوکراین است تا نشان دهد روسیه نمیتواند در جنگ کنونی در اوکراین پیروز شود.
او از اظهار نظر در مورد کمک احتمالی ۱۰۰ میلیارد دلاری به اوکراین خودداری کرد و گفت درباره این موضوع در نشست سران تصمیمگیری خواهد شد.
در جبهه مقابل، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز پنجشنبه گفت که تا کنون، چین معقولترین طرح صلح را برای حل و فصل مناقشه اوکراین پیشنهاد کرده است.
پکن بیش از یک سال پیش یک طرح ۱۲ مادهای ارائه کرد که اصول کلی برای پایان دادن به جنگ اوکراین را بیان میکرد اما وارد جزییات نشد.
در آن زمان هم در روسیه و هم در اوکراین از این طرح استقبال شد اما ایالات متحده گفت این طرح «روایت نادرست» روسیه را منعکس میکند و تهاجم این کشور را محکوم نمیکند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ریا در روسیه، لاوروف گفت: «مهمترین چیز برای ما این است که سند چین مبتنی بر تجزیه و تحلیل دلایل اتفاقات کنونی است و نیاز به حذف این علل ریشهای. ساختار منطقی آن از عام به خاص است.»
روسیه میگوید مایل به مذاکره درباره جنگ اوکراین است اما این مذاکرات باید منعکسکننده چیزی باشد که روسیه «واقعیتهای جدید» روی زمین میخواند.
نیروهای روسیه اکنون حدود یک پنجم کشور اوکراین را به تصرف درآوردهاند و کرملین، چهار منطقه اوکراین را متعلق به خود میداند.
رییسجمهوری اوکراین درباره مذاکرات صلح، خواستار توقف درگیریها و خروج کامل روسیه از تمام اراضی اشغالی اوکراین شده است.