شهروندان به ایران‌اینترنشنال: روز حکومتی قدس نسبتی با ایرانیان ندارد

جمعه ۱۴۰۳/۰۱/۱۷

تظاهرات حکومتی روز قدس در ایران، جمعه ۱۷ فروردین همراه با تشییع‌ جنازه هفت فرمانده و عضو کشته‌شده سپاه پاسداران در سوریه برگزار شد. برخی شهروندان با ارسال پیام‌هایی به ایران‌اینترنشنال، این روز را بیگانه با ایرانیان خواندند و عده‌ای آن را «خیانت به صلح منطقه‌ای» دانستند.

مراسم روز قدس امسال چهار روز پس از حمله اسرائیل به ساختمان کنسولی سفارت جمهوری اسلامی در دمشق و در شرایطی برگزار شد که مقام‌های حکومت، اسرائیل را به تلافی و انتقام تهدید کرده‌اند.

در پی این تهدیدها، روز جمعه ۲۸ ‌سفارت‌خانه‌ اسرائیل در برخی کشورهای جهان به طور موقت بسته شدند. وزارت امور خارجه اسرائیل روز پنج‌شنبه با اعلام این تصمیم، از سفیران و کادر دیپلماتیک خود خواسته بود روز جمعه به محل کارشان نروند و برای حفظ امنیت، از حضور در مراسم عمومی نیز خودداری کنند.

ایران‌اینترنشنال با توجه به این اوضاع و شرایط از مخاطبان خود پرسید به عنوان یک ایرانی دیدگاه‌شان نسبت به «روز قدس» چیست؟

محتوای مشترک بسیاری از پیام‌ها این بود که روز قدس هیچ نسبتی با ایران و ایرانیان ندارد.

سال‌هاست مردم نه حکومت را قبول دارند و نه روز قدس آن را

شهروندی که خود را جانباز جنگ هشت ساله ایران و عراق معرفی کرد، گفت: «چرا این‌ها حتی یک روز را هم به نام و برای سیستان و بلوچستان، کرمان، بم یا نقاط محروم ایران خودمان اختصاص نداده‌اند؟»

او در ادامه دلسوزی برای فلسطینیان از سوی حکومت را «ریاکاری و فریب‌کاری» خواند و گفت: «مردم سال‌هاست که دیگر نه جمهوری اسلامی را قبول دارند و نه روز قدس‌ آن را.»

شهروندی دیگر تاکید کرد در این چهار دهه، هر سال مشارکت مردم در این نوع مراسم حکومتی کم‌رنگ‌تر شده و دیگر خبری از حضور شهروندان عادی و غیر‌وابسته به رژیم در چنین تجمعاتی نیست.

برخی شهروندان نیز به تفاوت جایگاه این مراسم نزد حکومت با نگاه آنان به مشکلات داخلی ایران اشاره کردند.

شهروندی مراسم روز قدس را «شوی تبلیغاتی برای پوشاندن گندکاری داخلی» توصیف کرد و شهروند دیگری گفت: «این مراسم و وعده‌شان برای کمک مالی به مردم غزه، در واقع پوششی برای دزدی‌های کلان و پرشمار مقام‌های حکومتی است.»

مخاطبی در پیام صوتی خود به ایران‌اینترنشنال «روز قدس» را روز «کاسه داغ‌تر از آش بودن» خواند و شهروندی هم به قدمت آن که به روی کار آمدن جمهوری اسلامی برمی‌گردد اشاره کرد و گفت معنای این روز شده است «نابودی و بدبختی مردم ایران».

سیاست جمهوری اسلامی به ضرر مردم تمام منطقه و حتی فلسطینیان است

شمار دیگری از پیام‌ها به این نکته اشاره داشتند که اساس برگزاری چنین روزی با رویکردی که جمهوری اسلامی در منطقه دارد نه تنها منفعتی برای فلسطینیان یا تاثیری بر «آرمان استقلال فلسطین» ندارد، بلکه منجر به بروز مشکلاتی بیشتر برای آنان هم شده است.

شهروندی در این زمینه گفت: «جمهوری اسلامی با سیاست‌های منطقه‌ای خود فلسطینیان و لبنانی‌ها را بیچاره کرده است. با وجود این حکومت، در کجای منطقه رنگ آسایش را می‌توان دید؟»

مخاطبی دیگر روز قدس را روز «خیانت به صلح و دوستی در منطقه» دانست و گفت جمهوری اسلامی از وقتی بر سر کار آمده تنها بذر نفرت در منطقه کاشته است.

پیام یک شهروند به پیمان ابراهیم در منطقه اشاره داشت که بر اساس آن، اسرائیل در سال‌های اخیر سیاست دوستی و روابط صلح‌آمیز با کشورهای عربی را در پیش گرفته است.

پیش از حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر (۱۵ مهر سال گذشته) روند عادی‌سازی روابط و توافق میان اسرائیل و عربستان سعودی به مراحل نهایی نزدیک شده بود.

یکی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال گفت راهپیمایی روز قدس در این ۴۰ سال نه تنها دستاوری برای دو ملت فلسطین و ایران نداشته بلکه «رویکرد جنگ‌طلبانه جمهوری اسلامی در این مدت باعث فقر ایرانیان و از سویی نابودی فلسطینیان» شده است.

شهروندی هم از این مراسم با نام «کارناوال» یاد کرد و گفت چهار دهه است جمهوری اسلامی شعار می‌دهد می‌خواهد اسرائیل را از صحنه روزگار محو کند اما معلوم نیست چرا به‌جای اینکه مستقیم سراغ اسرائیل برود، مردم خود ایران را «تبدیل به گوشت قربانی» کرده است؟

حضور مقام‌های جمهوری اسلامی در راهپیمایی روز قدس و وعده انتقام از اسرائیل

سخن از انتقام جمهوری اسلامی از حمله اسرائیل به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در راهپیمایی روز قدس ادامه یافت.

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران در این مراسم گفت: «ما هشدار می‌دهیم هیچ عملی از هیچ دشمنی در مورد نظام جمهوری اسلامی بدون پاسخ نخواهد ماند.»

او در ادامه گفت: «پیام‌هایی که از درون غزه به ما منتقل می‌شود این است که می‌گویند ما هیچ مشکلی بابت مقاومت برابر اسرائیل نداریم.»

هم‌زمان احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، با رویکردی متفاوت گفت: «در مجازات دشمن نباید شتاب‎‌زده عمل کرد. در چنین موقعیت‌هایی باید گوش جان به تدبیر رهبر فرزانه سپرد.»

محمدمهدی حسینی همدانی، امام جمعه کرج نیز گفت: «دشمنان ما فکر می‌کنند اگر در جایی صبر راهبردی داریم، راه مبارزه را بلد نیستیم و قصد دارند ما با احساسات ضد استکباری خود به مسئولان کشور فشار وارد کنیم که علیه دشمنان اقدامی انجام شود.»

تصاویر منتشر شده نشان می‌دهند گروه‌هایی از نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی با تسلیحات گرم و سرد در راهپیمایی حکومتی «روز قدس» در تهران شرکت کردند.

در تصاویری که رسانه‌های حکومتی از راهپیمایی روز قدس منتشر کردند، مقام‌های حشدالشعبی عراق و زیاد نخاله، رهبر جهاد اسلامی فلسطین، در تهران دیده شدند.

فرماندهان ارشد سپاه پاسداران و نیروی قدس آن، همراه با سایر مقام‌های حکومتی در این مراسم شرکت کردند.

علاوه بر برگزاری راهپیمایی در شهرهای ایران،‌ در شماری از شهرهای جهان نیز مراسم روز قدس برگزار شد.

در بریتانیا، پلیس متروپولیتن اعلام کرد بیش از ۵۰۰ افسر برای اطمینان از برگزاری امن و قانونی راهپیمایی «روز قدس» و یک تظاهرات ضد اسرائیلی دیگر در مرکز لندن مستقر شدند تا به هر گونه تخلفی رسیدگی کنند.

بر اساس گزارش رسانه‌های حکومتی، احمد عبدالهادی، نماینده حماس در لبنان، محمود القماطی، عضو شورای سیاسی حزب‌الله و سران احزاب و جریانات سیاسی لبنان در این مراسم شرکت داشتند و از ایستادگی آنچه «محور مقاومت» می‌خوانند، در برابر اسرائیل گفتند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
چند چند
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها