پدر یکی از خدمه سانچی: محموله‌ احتمالی برای کره شمالی باعث تنش در کشتی شد

شنبه ۱۴۰۳/۰۱/۱۸

عبدالله عبداللهی، پدر یکی از سرنشینان کشتی غرق‌ شده سانچی اعلام کرد احتمالا این کشتی حامل محموله‌ای برای کره شمالی بوده و وقتی سرنشینان از این موضوع مطلع می‌شوند، میان آنان و کاپیتان کشتی تنش به وجود می‌آید.

کشتی سانچی دی ماه ۱۳۹۶ پس از ۹ روز شعله‌ور ماندن در آب‌های ساحل شرق چین غرق شد و مقام‌های جمهوری اسلامی اعلام کردند ۲۹ خدمه آن کشته شدند.

عبداللهی در گفت‌وگویی با وب‌سایت انصاف‌نیوز که روز جمعه ۱۷ فروردین منتشر شد، درباره دلایل وقوع حادثه برای این کشتی گفت: «مسایلی در کشتی اتفاق افتاده است که بچه‌ها نباید از آن اطلاع پیدا می‌کردند. شاید محموله‌ای در این کشتی وجود داشته که برای کره شمالی حمل می‌شده است. وقتی بچه‌ها می‌فهمند، تنشی با کاپیتان به وجود می‌‌آید.»

او افزود: «زمان [دونالد] ترامپ، آمریکا خیلی روی کشتی‌های ایرانی زوم کرده بود. در این شرایط امنیتی، وقتی بچه‌ها متوجه محموله می‌شوند و تنش به وجود می‌آید، دیگر مدیریت کار از دست آقایان در می‌رود.»

در دی‌ ماه ۱۴۰۱، شرکت خدمات حقوقی هریسچی که وکالت گروهی از خانواده‌های خدمه کشتی سانچی را بر عهده دارد، اعلام کرد طبق گواهی شاهد عینی، یک نامه و عکس‌ها، جمهوری اسلامی از طریق سانچی یک محموله سری را به کره شمالی فرستاده بود.

بر اساس اسنادی که این شرکت به آن دست یافته است، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، طی نامه‌ای از علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی به خاطر ارائه محموله سانچی تشکر کرد.

کشتی سانچی به طور رسمی، حامل ۱۳۶ هزار تن میعانات گازی متعلق به شرکت ملی نفت ایران بود که برای کره جنوبی حمل می‌شد.

این کشتی ساعت ۲۰ شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۶ به وقت محلی در آب‌های ساحل شرق چین با یک کشتی فله‌بر چینی برخورد کرد که آتش گرفتن نفت‌کش و مفقود شدن ۳۲ پرسنل آن را در پی ‌داشت.

خود کشتی در نهایت پس از ۹ روز سوختن غرق شد.

مقام‌های جمهوری اسلامی تا کنون نگفته‌اند که این کشتی حامل محموله دیگری برای کره شمالی بوده یا نه اما ایران و کره شمالی که هر دو تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار دارند، روابط نزدیکی به ویژه در حوزه‌ نظامی دارند.

با تناقض‌های آشکار شده در اظهارات مقامات ایران، خانواده‌های سرنشینان کشتی خواستار شفافیت در این زمینه شدند.

عبداللهی در این زمینه گفت: «وقتی احساسات بالا بود، آمدند و شعار دادند که این‌ها شهدای اقتصادی هستند و چه و چه اما حتی سه پیکری که روی عرشه سانچی پیدا شد را هم به عنوان شهید قلمداد نکرده‌اند. یعنی در این پرونده ما فقط دروغ شنیده‌ایم.»

او ادامه داد خانواده‌های سرنشینان این کشتی مدارک متقن دارند که نشان می‌دهد فرزندانشان زنده و در ایران زندانی‌اند.

عبداللهی افزود که نمی‌تواند جزییاتی از فیلم‌های موجود و سایر اطلاعات، مدارک و اسنادی که در دست دارد، ارائه کند اما خانواده‌ها مطمئن هستند بچه‌هایشان از کشتی خارج شده‌اند.

این عضو خانواده‌های سرنشینان سانچی با تاکید بر این ادعای خود که این سرنشینان در ایران زندانی هستند، گفت: «بنابراین تصمیم گرفتیم با صدای بلند به مسئولان اعلام کنیم بچه‌های ما نزد شما هستند و باید زحمت بکشید و آنان را آزاد کنید!»

شرکت هریسچی نیز بر اساس اسنادی که در اختیار دارد، اعلام کرده است که ۲۲ خدمه سانچی زنده هستند و پس از آتش گرفتن این نفت‌کش، چند هفته در بازداشت نیروهای ایران بودند و سازمان اطلاعات سپاه نیز بازداشت آنان را به اطلاع خامنه‌ای رسانده است.

عبداللهی افزود اداره کل اطلاعات استان فارس به عنوان حَکَم، پس از ۱۴ ماه تحقیق و بررسی، گزارشی در ۱۷ صفحه نوشته و به تهران ارسال کرده اما مقامات جمهوری اسلامی اجازه نمی‌دهند این گزارش روی پرونده قرار بگیرد.

اسفند ۱۳۹۹، شعبه ۱۱۵ دادگاه عمومی حقوقی مجتمع «شهید باهنر» تهران، به دلیل نبود مدرک برای کشته شدن سرنشینان، گواهی فوت ۹ خدمه کشتی سانچی را باطل کرد. با این حال مقام‌های جمهوری اسلامی در تلاش‌اند ادعای خود را به اثبات برسانند.

حسین عباس‌نژاد، سرپرست معاونت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی، گفته است پرونده نفت‌کش سانچی «از نظر ما» تمام است: «دیه سرنشینان سانچی پرداخت شده و تنها خانواده‌هایی که هنوز مدعی زنده بودن دریانوردان هستند، دیه نگرفتند.»

در پنجمین سالگرد غرق شدن سانچی، ایران‌اینترنشنال گزارش داد اسنادی به صورت اختصاصی دریافت کرده که نشان می‌دهند وقتی کشتی سانچی در حال غرق شدن بوده، نیروی دریایی آمریکا به مقام‌های جمهوری اسلامی پیغام داده است از این کشتی سیگنال دریافت کرده اما تهران اعلام کرده چون با واشینگتن رابطه ندارد، اطلاعات را نمی‌خواهد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبرها
چند چند
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها