شبهنظامیان حوثی تحت حمایت جمهوری اسلامی اعلام کردند که موشکها و پهپادهایی را به سمت کشتیهای آمریکا، بریتانیا و اسرائیل پرتاب کردهاند.
حوثیها که مناطقی از یمن از جمله صنعا پایتخت این کشور را تصرف کردهاند، روز یکشنبه گزارش دادند که به یک کشتی بریتانیایی و تعدادی ناوچه آمریکایی در دریای سرخ حمله کردند.
بر اساس این گزارش دو کشتی اسرائیلی نیز که عازم بنادر اسرائیل بودند در دریای عرب و اقیانوس هند هدف حملات حوثیها قرار گرفتند.
یحیی سریع سخنگوی حوثیها گفت این حملات در ۷۲ ساعت گذشته صورت گرفت.
او از ارائه جزییات بیشتر در این زمینه خودداری کرد.
کمی قبل از آن در همین روز یکشنبه، شرکت امنیت دریایی بریتانیا و مرکز عملیات تجارت دریایی این کشور از هدف قرار گرفتن دو کشتی در خلیج عدن خبر دادند.
شرکت امنیت دریایی بریتانیا اعلام کرد اطلاعاتی دریافت کرده که نشان میدهد یک کشتی روز یکشنبه در خلیج عدن و در فاصله حدود ۱۰۲ مایل دریایی جنوب غربی شهر ساحلی مکلا در یمن مورد حمله قرار گرفته است.
این شرکت نوشت که به شناورهای اطراف توصیه شده احتیاط کنند و هرگونه فعالیت مشکوک را گزارش دهند. این نهاد به جزییات بیشتر از این حمله اشاره نکرد.
همزمان و به طور جداگانه، مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO) گزارش داد که یک موشک روز یکشنبه در نزدیکی یک کشتی در خلیج عدن فرود آمد.
بر اساس این گزارش، در این حادثه که در ۵۹ مایل دریایی جنوب غربی بندر عدن یمن اتفاق افتاد، هیچ آسیبی به کشتی یا خدمه وارد نشد.
مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا اشاره نکرد که چه کسی این موشک را شلیک کرده است.
شبهنظامیان حوثی تحت حمایت جمهوری اسلامی در یمن ماههاست که حملاتی را به کشتیهای تجاری در منطقه دریای سرخ انجام میدهند و میگویند این حملات در حمایت از فلسطینیان در جنگ غزه است.
حملات حوثیها حمل و نقل جهانی از طریق کانال سوئز را مختل کرده و شرکتهای کشتیرانی را مجبور به تغییر جهت به مسیرهای طولانیتر و گرانتر کرده است.
آمریکا و بریتانیا برای متوقف کردن این حملات حوثیها، حملاتی را به مواضع آنان در یمن انجام دادهاند.
دو روز پیش، عبدالمالک الحوثی، رهبر شبهنظامیان حوثی یمن که تحت حمایت جمهوری اسلامی فعالیت میکنند اعلام کرد در جریان ۴۲۴ حمله هوایی آمریکا و بریتانیا به مواضع این گروه در یمن در حدود سه ماه حدود ۳۷ نفر از حوثیها کشته و ۳۰ نفر دیگر زخمی شدهاند.
الحوثی در یک سخنرانی تلویزیونی در این زمینه گفت از زمان آغاز حملات این گروه به کشتیرانی تجاری در منطقه دریای سرخ در واکنش به جنگ در غزه، در مجموع ۹۰ کشتی در دریای سرخ هدف قرار داده شدهاند.
پیش از این ژنرال مایکل اریک کوریلا در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان بار دیگر به حمایت گسترده جمهوری اسلامی از نیروهای نیابتی خود در منطقه اشاره کرد و گفت حملات حوثیها به کشتیهای جنگی آمریکا و کشتیهای بینالمللی در دریای سرخ و نیز حملات شبهنظامیان متحد جمهوری اسلامی به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، «نتیجه مستقیم» تهدید ایران است که به تدریج در حال گسترش است.
این ژنرال ارشد آمریکایی افزود حملات اوایل فوریه ایالات متحده به نیروهای نیابتی ایران در خاورمیانه، گروههای شبهنظامی در عراق و سوریه را از حمله به نیروهای آمریکایی منصرف کرده اما در برابر شورشیان حوثی در یمن موثر نبوده است.
با این حال آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در گفتوگو با ایراناینترنشنال تاکید کرد: «آمریکا برای رسیدگی به همه تهدیدهای جمهوری اسلامی، از نقض حقوق بشر در ایران تا حمایت از حوثیها در حمله به خطوط کشتیرانی بینالمللی، حمایت از تروریسم و تشدید تنشهای هستهای، از همه ابزارهای موجود استفاده میکند و هیچ گزینهای را از روی میز حذف نخواهد کرد.»
گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا نیز هشدار داده است کشورش برای «مقابله مستقیم» با حملات حوثیها تردیدی به خود راه نخواهد داد.
گیلاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل هم با محکوم کردن حکومت ایران گفته است: «کسی که حماس، حزبالله و حوثیها را حمایت میکند و عروسکگردان آنهاست، جمهوریاسلامی است.»